Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamknutí auta bez akumulatoru na parkovišti

Od: slavo® odpovědí: 17 změna:

Pokud je z nějakého důvodu vybitý akumulátor , ale není vadný a stačí dobít , jak uzamknout auto na parkovišti.

Akumulátor se vyndá a zanese domů dobít.

Aby se ale auto uzamklo musí být nějak napájena elektronika - centrál, dálkové ovládání.

Napájení bude pravděpodobně ze zásuvky autozapalovače, ale to zařízení se musí vyrobit a nebo lze někde hotové koupit.

( při výrobě ale nutno bezpodmínečně dodržet polaritu ).

Pro uzamknutí není třeba nějaký velký proud, stačí jen napětí.

Je nutno 12V a nebo stačí i 9 V a nebo i méně?

doplněno 10.11.20 18:39:

1.2 fabie - jedničková když majitel nechal omylem zapnutá světla, tak auto klíčkem odemknout nešlo.

Jedničková oktávka nemá čudlíky.

Možná nejlepší je místo baterie zapojit powerbanku.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ogtevři kapotu (k vůli vyjmutí baterky nebo kufr (dle typu auta).

Zamkni celé auto klíčem a baterku vytáhni. Pak zapráskni kapotu a auto máš zamčené.

Klíčem si pak odemčeš řidičovi dveře, až poneseš baterku.

hodnocení

1x
Ja to nedavno u jedný okty 2 udělal takto :
Sehnal sem si dva delší kablíky červený a modrý
Pak otevřel motor - dalkou zamkl auto - demontoval baterii - na na svorky si připojil kablíky a natahl do předu k masce a schoval je tam tak aby šly oba aspon pul metru ven vytánout - pak sem zabouch kapotu
Až se baterie dobila tak sem ji přitah k vozu napokil plus mínus pomoci kablíkú a odemkl si auto
Zbytek už je sranda *palec*

krtek6
hodnocení

1x

každý auto s centrálem nebo DO musí jít zamknout klíčem pro případ, že se baterie vybije...a když to nejde klíčem tak to není tím, že to nejde, ale že je rozbitý zámek a je potřeba jej opravit. Troje dveře se zamknou čudlíkama a řidičovi klíčem (může se i spolujezdec klíčem). Konkrétně u té fabie jsem si tím 100% jistý, protože pravidelně tady takovou opičárnu dělám, baterka v zimě moc nedrží a vybíjí se

asd1
hodnocení

0x

Jak který auto, já např. zamknu klasicky klíčem *smich*

hodnocení

Já jsem starého žigulíka taky zamknul jenom klíčem.

hodnocení

0x

Pokud to má ,,čudlíky´´ na dveřích, tak bych to zamačkal a u řidiče zamkl klíčem.

Pokud ne - tak mi přijde nejjednodušší připojit jiné auto přes startovací kabely a zamknout.

Je ale otázkou, jak to pak otevřít, že...

kare
hodnocení

0x
Napíšete co máte za auto.
Je plno auto co má pořád "čudlík" na dveřích stačí zamáčknout jako dřív, když byla většina aut bez centrálu. Zbytek (kufr, dveře řidiče zamknout klíčkem).
Chcete vyrábět nesmyslné zařízení do zapalování, proč?!?...(máte jistotu, že je pod napětím i bez klíčku?).
(Pokud nemáte čudlíky, lze to vyřešit) Otevřenou kapotu stačí pouze zabouchnout. Stačilo by na baterii připojit powerbanku pro startování či přes startovací kabely na jiné auto/baterii. Své si zamknout, odpojit a vyndat baterii a zabouchnout kapotu.
Pokud Vaše auto nemá žádný zámek na klíč. Tak musíte improvizovat ještě víc :) nejjednodušší by bylo si půjčit jinou autobaterii.
Závěrem jen, pokud baterie není schopná ani zamknout auto tak jste ji vybil pod její dovolenou mez a brzo Vás bude čekat koupě nové, ne-li hned.
doplněno 10.11.20 18:49: Fabie i s vybitou baterií jde odemknout! (samozřejmě nepůjde centrál, ale dveře mechanický klíčem ANO!)
Octavia čudlíky má :)
Zamknutí auta bez akumulatoru na parkovišti

A Octavia 2 už nemá :-D

asd1

Jo zabouchneš a pak tu bude dotaz jak otevřít kapotu abys dal baterku pro odemknutí auta *smich*

Musíš vytáhnout kabely abys pak připojil zdroj na odemknutí viz Dabel...

Koncern má u kliky dveří řidiče vždy vložku zámku na nouzové odemknutí.

hodnocení

0x

Já to řeším otevřením kapoty,pak zamknu auto (dálkou nebo klíčem,na 106 nemám dálku).Vymontuji AKB a dám nabít. Po nabití -otvřu klíčem (jen dveře řidiče) kapotu namontím AKB ,pak normálně uzamnku odemknu a opětovně zamknu!

mak*

Pokud má baterka dost proudu na to, aby se auto zamknulo, tak OK, ale jinak jak které auto, mnoho aut bez elektriky prostě zamknout nejde. Výrobce asi počítá s tím, že bez baterky Vám s tím nikdo neodjede :).

motak
hodnocení

0x
Když mi kdysi odesla baterka, tak jsem auto ještě dalkou celé odemknul,ale zamknout už neslo. Zámek u řidiče melo,ale ostatní dvere zamknout neslo. Tak jsem to nechal odemknute a sel koupit novou baterku.

odchytova*
hodnocení

0x

Ford Focus mk2 de normálně zamknout klíčem, jakože mechanicky, ne přes tlačítko ;)

hodnocení

0x

Řekl bych, že i Vaše auto jde nějakým náhradním způsobem zamknout i odemknout mechanicky. Protože každý může odletět na půl roku do ciziny a po návratu bude mít zdechlou baterku. A měl by mít výrobcem zaručený způsob, jak se dostane do auta beze střepů ..

xy
hodnocení

0x
U Octavie lze na strane ridice sundat z kliky krytku, pod kterou je zamek. Takto lze mechanicky dvere zamknout/odemknout.

Takto je to u většiny aut.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]