Nejste přihlášen/a.
Jak při podobných příležitostech bylo několikrát řečeno - bez měření není vědění. První bych zkusil dobít baterii, změřit propad napětí při startu motoru, zkontrolovat odběr z baterie při vypnutém vozidle / po cca 1/2 hod prodlevě/. 3/4 roku by bylo dost neobvyklé, ale vše je jednou poprvé. Při dobíjení baterie- pokud bude velice rychle nabitá, tak je kaput , protože nemá dostatečnou kapacitu. Dobrá / vybitá/ baterie se nabíjí poměrně dlouho / tj cca 10 hodin/ protože má velkou kapacitu. Zkusil bych ještě zkontrolovat stav kontaktů baterie zdali není povolený nebo zoxidovaný kontakt. Pokud mluvíte o tlačítku, tak se asi jedná o bezklíčkové zapalování- zkusit vyměnit baterku v klíčku/ dálkovém ovládání . U mne se jednou stalo, že nešel nastartovat motor a bylo "zablokované" řízení - pohnul jsem volantem a bez problému nastartoval / Subaru/.
Při aktivním systému start - stop bývá životnost autobaterie cca 2 roky.
Takové auto bych nechtěl ani zadarmo.
slavo, ale to asi tak nebude, že?
Páč zadarmo si ho určitě vezmete. Já to mám, auto je starší jak 2 roky a baterka stále svěží.
Vy máte nějakou zkušenost s tímto systémem?
2 roky je urban legend. Mám 5 rokov start-stop. Stále pôvodná baterka. Občas ho vypnem, občas nie.
Vypnutím SS baterce nepomůžete. To spíš častým bržděním motorem z kopce, protože v tu chvíli se teprve začíná pořádně dobíjet. A živnost může být klidně i 5 let.
Rekuperace do baterky funguje jen u některých aut. U jednodušších S-S systémů není. Proto u některé auta se S-S můžou v pohodě používat EFB baterii a některé musí mít AGM (tam kde se rekuperuje při brždění).
Aby v Bruselu svítily zelené kontrolky, tak novější auta se start-stop dobíjejí jen tehdy, když to nezpůsobí beztak neměřitelné zvýšení spotřeby nebo když je napětí už moc nízké. Baterka tak může být klidně po 50 km jízdy vybitější než před startem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.