Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chování vybité autobaterie

Od: prochor* odpovědí: 20 změna:
Dobrý den, nepodařilo se mi nastartovat auto, po zmáčknutí startovacího tlačítka se ozve pouze cvaknutí a spustí se mi stěrače a zapnou přední parkovací senzory.
Myslíte že je to problém autobaterie nebo může být problém někde jinde.
Diky

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tot otazka když je baterka vybitá tak ano jen to cvakne většinou pohasnou kontrolky na palubce a nic se neděje
Pokud je voltmetr da se na poly baterie zmáčkne se start a sleduje se kam padne napětí jak padne pod 8V je baterka vybitá
Další možností je skusit start pomocí ruznych záložních zdroju k tomu určených nebo další auto a start kabely
Pokud nastartuješ víš co se děje

hodnocení

1x

Auto znáš? Umíš startovat (někdy je potřeba držet brzdu nebo spojku)?

Větrák topení jde zapnout naplno, když jdou stěrače?

Světlo v interiéru přitom nějak výrazněji nepohasne?

Co je to za auto?

hodnocení

1x

Přesně jak píšete:

je to problém autobaterie nebo může být problém někde jinde
Páč při startování, aby se zapli stěrače, pokud je nemáte sepnuté, to je divné.

Kabely, nabíječku a zkusit, kde je problém.

hodnocení

1x

Jak při podobných příležitostech bylo několikrát řečeno - bez měření není vědění. První bych zkusil dobít baterii, změřit propad napětí při startu motoru, zkontrolovat odběr z baterie při vypnutém vozidle / po cca 1/2 hod prodlevě/. 3/4 roku by bylo dost neobvyklé, ale vše je jednou poprvé. Při dobíjení baterie- pokud bude velice rychle nabitá, tak je kaput , protože nemá dostatečnou kapacitu. Dobrá / vybitá/ baterie se nabíjí poměrně dlouho / tj cca 10 hodin/ protože má velkou kapacitu. Zkusil bych ještě zkontrolovat stav kontaktů baterie zdali není povolený nebo zoxidovaný kontakt. Pokud mluvíte o tlačítku, tak se asi jedná o bezklíčkové zapalování- zkusit vyměnit baterku v klíčku/ dálkovém ovládání . U mne se jednou stalo, že nešel nastartovat motor a bylo "zablokované" řízení - pohnul jsem volantem a bez problému nastartoval / Subaru/.

hodnocení

0x

Baterka kaput.

hodnocení

0x

Nemáte aktivní start stop systém? To bývá pro baterie rychlá smrt.

Při aktivním systému start - stop bývá životnost autobaterie cca 2 roky.

Takové auto bych nechtěl ani zadarmo.

slavo, ale to asi tak nebude, že?

Páč zadarmo si ho určitě vezmete. Já to mám, auto je starší jak 2 roky a baterka stále svěží.

Vy máte nějakou zkušenost s tímto systémem?

prochor*
hodnocení

Start stop vypínám na první křižovatce. Vím že je to zabiják baterek. Takže baterka k.o. po 3/4 roce? Jen mě zaráží chování auta když nenastartuje (samovolné zapnutí stěračů, parkovacích senzorů) dokonce to napsalo klíč nenalezen...

Co třeba baterka v dálce?

2 roky je urban legend. Mám 5 rokov start-stop. Stále pôvodná baterka. Občas ho vypnem, občas nie.

Vypnutím SS baterce nepomůžete. To spíš častým bržděním motorem z kopce, protože v tu chvíli se teprve začíná pořádně dobíjet. A živnost může být klidně i 5 let.

stemp, prosím, To spíš častým bržděním motorem z kopce..., jak to funguje. Poučíte mne?

Děkuji

nigi

Rekuperace do baterky funguje jen u některých aut. U jednodušších S-S systémů není. Proto u některé auta se S-S můžou v pohodě používat EFB baterii a některé musí mít AGM (tam kde se rekuperuje při brždění).

Aby v Bruselu svítily zelené kontrolky, tak novější auta se start-stop dobíjejí jen tehdy, když to nezpůsobí beztak neměřitelné zvýšení spotřeby nebo když je napětí už moc nízké. Baterka tak může být klidně po 50 km jízdy vybitější než před startem.

krtek6
hodnocení

0x

a co tu baterku změřit?

prochor*
hodnocení

Baterku jsem měřil, pár hodin před startem měla 12.6 V.
krtek6

tak pokud je tam přes 12V tak to by mělo chytnout. Já nastartoval aj se 7V, ale to už bylo na hraně a nebylo to košér. Do 10V to musí startovat. V tomto případě bych viděl problém jinde než v baterii

Pro start není důležité napětí, ale proud. Prostě už nemá "sílu".

nigi
hodnocení

0x
Jak je ta baterka stará? Co vizuální kontrola? Nenafouka se? Pro kukud máte v okolí nějaký obchod s autodíly,vzal tam vám tu baterku za drobný poplatek který podpoří ochotu personálu můžou změřit speciálním měřákem. Když bude KO tak tam rovnou můžete koupit novou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]