Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě vozu z Polska

Od: baltik® odpovědí: 24 změna:

Ahoj,

chci koupit ojeté auto z Polska, má polské značky, technická platná.

Má někdo prosím zkušenosti s koupi vozu?

Majitel mi říká, že stačí abych dorazil, sepsali kupní smlouvu a mohl odjet domu. On auto odhlásí s kupní smlouvou. A dále jak s pojištěním, jde pojistit v česku auto na polských značkách? Nebo musím na úřad jít s polskou pojistkou?

Nechce se mi věřit, že to jde tak snadno.

Díky

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

5x

Já bych tedy ojetinu z Polska nekoupil. Je to hlavní trasa kradených aut na objednávku směrem dál na východ. A je určitě nahlášené a doklady jsou padělané. Takže pozor!

xenofob
hodnocení

2x

ke koupi auta potřebuješ prodávajícího s autem a peníze

v ČR lze pojistit auto na jakýchkoliv značkách, ale do kolonky RZ/SPZ/VIN se uvádí bud česká SPZ nebo VIN auta

k přihlášení v ČR potřebuješ kartu pojezdowu a osvedčení o registraci z Polska, evidenčku, zelenlou kartu a pokud nemáš polský protokol z STK v originálu, tak absolvuješ STK v ČR a předložíš český protokol...a doklad totožnosti + peníze na polatky a tradá na úřad

hodnocení

Díky za info, takže ještě pourguju ten protokol z polské STK, ale mám obavy, že ho nebude mít. Zítra asi valím.

S tím potvrzením o odhlášení v Polsku jsem se polekal od předchozího příspěvku. Prodávající auto odhlásí, až s kupní smlouvou, v době, kdy já už budu v ČR.

hodnocení

1x

Čím z větší dálky auto koupíte, tím víc to smrdí.

martinpech
Vetsi kraviny jsem dlouho nečetl

hodnocení

Děkuji za věcné odpovědi.

berger*
hodnocení

0x

Momentálně řeším téměř to samé,sám jsem zvědavý,jak to půjde. Mám u baráku auto na slovenských notách,kupní smlouvu,plnou moc od majitele k přepisu,udělanou dovozovou technickou. Dnes jdu na pojišťovnu to pojistit,ve čtvrtek jdu na úřad hodit značky starého auta do depozitu,tak se tam poptám,jak s přepisem. Na netu,na stránkách pražského úřadu,je napsáno,že chtějí potvrzení,že auto na Slovensku bylo odhlášeno a převezeno na dočasných značkách. A že prošlo kontrolou o technické shodě - to je asi ta dovozová?*nevi*. Večer dám vědět,jak s pojistkou,ve čtvrtek jak s přepisem.

xenofob

žádnou plnou moc nepotřebuješ, pokud budeš auto evidovat na sebe...

na polské slovenské německé i rakouské noty je postup vždy stejný, řeší to §6 zákona 56/2001 Sb...

podobný požadavek na odhlašování je nezákonný, ale podle všeh jsis spetl magistrát s webem komerční firmy...a ty dočasné značky, tomu se musím smát...to byl web trnky-brnky?

berger*

Tak pojištěno,bez problémů. Na slovenských značkách,pojistka je na VIN,ne na RZ. Až to přepíši,jen se nahlasí změna.

hodnocení

Mimochodem, nemáte někdo info, jak je to s cestováním do Polska? Karanténa kvůli autu nepřipadá v úvahu :D

xenofob

do polska jezdí nakupovat HADRY BOTY A STAVEBNINY lIDÉ Z POHRANIČÍÍ

Nedávno přibližně týden dozadu se podmínky pro cestu změnily. Z úplně volného pohybu udělali omezení na 12 hodin. Jinak karanténa. Auto bys ale snad za 12 hodin dotáhnout dokázal.Akorát že z Polska tam bude pořád hlodat malý červík pochybností jestli, až vyrazíš někam do Němec nebo Rakous, nepřijedeš pak domů vlakem. Ty jejich čachry s techničáky jsou vyhlášené a dobře přeražené vinko ani nemusíš poznat.
hodnocení

Už jsem tam byl, Z Ostravy do Jelenie Gory, 350km...po dvaceti minutách jsem se otočil a jel domu. Prahy, podlaha K.O, dle poláka : Ale k****a dobre :D

Jo 12 hodin jsem se taky doslechl,přišla sms o překročení hranic, takže doložení by neměl být problém. Jel jsem na Bohumín a jedina aktivita byla na straně poláku, kteří tam stáli, češi nikde.

Já měl kliku. Jel jsem jen do Klodzka cca 50km kupovat frézu na zahradu. Před garáží byl poprašek sněhu tak jsem viděl že chlap nebyl motor ani protočit. Cuknul za to, chytlo to na první drc. Tak jsme si plácli a ještě mi přidal pluh zadarmo. Mašina běhá ještě teď a to už ji mám 15 let. A stálo mě to tolik, že na teru bych tady za to koupil sotva tak osu s kolama. Holt někdy se zadaří a někdy ne.

mak*
hodnocení

0x

Auto z Polska? Proč ne, pokud ti před časem auto ukradli, třeba si koupíš svoje.

martinpech
Když nevíš tak neměl hovna . Pokud ti někdo ukrade auto a zmizí do Polska tak je do hodiny od zaprkovani rozebrane a nebo jede dal na východ . Nepis když nevíš

hodnocení

0x

Pokud auto koupíš, už bych mu techničák do ruky nedal a on to bez techničáku neodhlásí.

Auto nemusí být v Polsku odhlášené, úřady to udělají automaticky po přihlášení tady.

hodnocení

Mě se tomu nechtělo věřit, že český úřad bude v kontaktu s polským. To je jako z jiné dimenze, že úředník udělá něco za tebe :D

Ale něco udělat musí, ale až s kupní smlouvou. Podle mě opravdu odhlásit.

xenofob

EU legislativa ukládá členským státům do 2 měsíců si vzájemně předat informaci o přeregistrovaných vozidlech, takže to není tak že to české ministerstvo dopravy dělá z dobré vůle samo od sebe, ale proto, že mu to ukládá zákon...do 2 měsíců odešle do Polska informaci o tom že konkrétní polské auto bylo k nějakému datu registrováno v ČR. Nedělá to za nikoho...pokud má majitel v Polsku nějaké povinnosti, je jeho věcí, zda a jak je splní, to bych tady neřešil...s registrací v ČR to nesouvisí...

Nechápu některé neustále se opakující komentáře, neustále zdůrazňují nějaké odhlašování auta nebo motorky v zahraničí...koho to tady zajímá? každého tazatele zajímá především to, aby zakoupené auto nebo motocykl v ČR hladce přihlůásil...k hladkému přihlášení v ČR nemusí předcházet žádné odhlašování v zahraničí, naše legislativa to proste nevyžaduje...kdo tomu nerozumí, až si uvědomí, že žijeme od roku 2004 v EU, máme volný pohyb zboží a existenci tohoto základního pilíře nelze zpochybňovat ani podmiňovat nejakým evidenčním úkonerm nižší právní síly někde v zahraničí...

hodnocení

A došlo na jednu i poměrně častou věc, a to, že vozidlo nemá kartu pojazdu. Auto je rok 95, a karty pojazdu se vydávaly dle googlu od roku 99. A teď co s tím...půjde to či nepůjde přihlásit. Zavolám na STK a úřad, jak se k tomu vyjádří.

xenofob

ale na to, zda byla / nebyla karta pojazdu vydána je v osvedčení o registraci kolonka...stačí se podívat...je tam také legenfa k tem, kolonkám...pokud nebyla vydána bude to tam napsáno jinak se musí předložit

hodnocení

Děkuji, v malém TP dowod rejestracyj bylo poznamenáno, že karta pojazdu nevydána, takže by to bylo OK.

I tak jsem ustoupil, neboť u auta řeším váhy a měl bych obavy, že by Dekra uznala jiné(nižší) hodnoty, než jsou uvedené v polských dokladech a to by byla komplikace u koupeného auta.

kikiki99
hodnocení

0x
Zdravím lze auto nepřihlásovat v ČR? Když má polské papíry. A jak je to s pojistkou? Vím že u nás musí všechny mít pojistku ale to moje nemá jest české papíry takže nemusím řešit pojistku?auto mám rozebrané v garáži a postupně ho opravují ...je to už cca 3 roky co ho mám . Půjde přihlásit i po takové době a pojistka se teda nemusí teď řešit za tu dobu co ho mám?nerad bych aby mi přišla pokuta že sem auto nepojistil ikdyz není českých papírech...dík
xenofob

Kdo by ti posílal pokuty když o tom ze mas nějaké rozebrání autonikdo neví... Zkus alespoň čas premyslet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]