Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké auto kolem 200tis.? + popis situace

Od: michael99k odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

před 3 lety jsem si pořídil jako své první auto v 18-letech Hyundai i30 2009 hatchback 80kw. Docela se mi daří a rád bych se poohléídl po nějakém lepším autě. Tu hyundaiku co mám jsem bral jako první auto, trochu si osahat co od auta vlastně čekám a tak...

Na co auto používám:

- popojíždění ve městě - nákupy atd.

- jaro až podzim jednou za 14 dní pravidelně jezdíme na chatu přítelkyně rodičů (cca. 30km tam a 30km zpět)

- párkrát do měsíce Plzeň - Praha (pracuji v Praze, většinou dojíždím vlakem, ale pravděpodobně tyhle cesty budou čím dál tím častější)

- v zimě do Alp, v létě do Chorvatska

S přítelkyní jsme 2, ale do Chorvatska občas beru malého bráchu a výhledově je budu brát i do Alp (prostě abychom mohli jet ve třech)

Co mi asi na současném autě nejvíce vadí:

- malý kufr

- hodně velkej nekomfort při jízdě na dálnici, od 120km/h to hrozně řve a žere... Ideálně aby to 150km/h jelo tak, aby člověk neměl kravál vevnitř a to auto to prostě stíhalo - otáčky, spotřeba

- trochu lepší akcelerace než má současná hyundai, občas po okreskách předjíždět kamion je docela adrenalin... Obzvlášť když je to třeba do mírného kopce...

Budget, ve kterém bych se rád pohyboval je 200-250tis. Moc nevím, jaké auto si vybrat. Hodně se mi líbí Octavia III, ale ta by byla asi trochu nad budgetem. U těch oktávek bych se klidně spokojil i s lift backem, má daleko větší kufr než hyundai i30. Ale kombík by mi asi taky nevadil, i když mi ten kufr přijde trochu zbytečně velký...

Váhám i nad benzínem vs. nafťákem, několikrát do měsíce jedu delší cestu, takže by se motor provětral.. Ale s mým nájezdem 20 000 to asi není na pořadu dne..

Máte nějaký tip po jakém autě se koukat? Díky :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

1x

koukal bych na auto v dobrem technickem stavu nebourane s jasnym puvodem a realnou servisni historii

osobne bych preferoval mensi auto, s dobrym podvozkem a slusnymi jizdnimi vlastnostmi například golf nebo focus, ale to je vec nazoru, pokud jde o koncernovou motorizaci TDI CR tak asi 110 kW

hodnocení

0x
Kupovat naftu na popojíždění ve městě je nesmysl. Šla bych do nějakýho hybridu, ale s tím se asi do 200k nevejdete, takže benzín.

michael99k
hodnocení

Myslel jsem, že u nafty nejvice rozhoduje najezd a take to, jestli v case se s ni jezdi dalky tzn.
Pokud pojedu 2x tydne 5km na nakup a v tom tydnu dam 80km x 2 do Prahy, tak je to pro auto ok, protoze se vyčistí co má. Pokud ne, tak mě prosím opravte, ale prijde mi nesymsl abych s naftovym autem nemohl jezdit kratke vzdálenosti, pokud mu průběžně dávám dálky..

hodnocení

0x

Kdysi jsem měl Fiat Marea Kombi, 1.6 16V, pohon LPG. Svým způsobem zlaté auto s dobrým výkonem a minimálními provozními náklady. Nebudu tě o ničem přesvědčovat, ale zkus si najít něco víc o LPG, popř. i CNG, třeba tě to osloví. Pokud chceš další informace, stačí reagovat.

hodnocení

0x
Nafta není nesmysl, ale už není tolik v módě. Ve městě se s ní dá jezdit i za 5 litrů, benzínu počítej jednou tolik. Samozřejmě čím větší objem, tím víc to jde nahoru. Dnes už dávno neplatí, diesel jen na dlouhé trasy, to bejvavalo u litinovych komůrkáčů.

jm
hodnocení

0x
Díval bych se na benzín, auto do 200.000 a něco na servis. BMW řady 1 kupé, ... Bezpečné, pohodlné, prostorné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]