Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V jakém pořadí projedou vozidla křižovatkou

Od: pavlos® odpovědí: 20 změna:

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nic složitého:

1. žluté

2. zelené

3. tramvaj

4. červené

Miky, nechápu, kdo by to chtěl řešit jinak. Tak jaképak neshody. Ale máš pravdu, tady už věřím, že se tu může stát cokoli.

doplněno 07.11.20 21:34:

@mikihans: Sice je to pravda, ale stačí se podívat, jak položil tazatel otázku a není dále co řešit. Na odůvodnění se nikdo neptal.

doplněno 07.11.20 21:48:

Před chvílí jsem četl tento článek. Je to bez tramvaje stejný případ, který se tu teď řeší, jen bych řekl podstatně složitější a hlavně: Nepřehlednější a špatně pochopitelný pro běžného řidiče! Možná by stálo zato založit k tomu otázku, bylo by různých názorů patrně podstatně více.

Jen si dovolím podotknout: Není to tak dávno, co se tu řešily mj. dodatkové tabulky s tvarem křižovatky. Vyskytovaly se tam občas i tvary víceméně nesmyslné a řidič by to měl pochopit a vzít si z toho tu správnou informaci. Rád bych viděl statistiku, kolik řidičů si všimlo "chybějící"komunikace na dod. tabulce a správně situaci vyhodnotili. Tedy že výjezd tramvaje je "místo mimo komunikaci". Možná tak v reálu, když ten výjezd je navíc opatřen vraty nebo závorou. Ale podle nákresu toto mimo té dodatkové tabulky jen málo řidičů správně posoudí.

hodnocení

Špatně,satame,zklamal jsi mě:)

Oficiální výklad totiž říká, že tramvaj jede jako poslední a dává přednost všem, protože vyjíždí z místa ležícího mimo pozemní komunikaci.

(já neříkám, že s tímto názorem souhlasím).

Oficiální výklad totiž říká

to je co?

Nemůžu to najít, jen video, ve kterém se to řešilo (a je z něj i obrázek u této otázky).

terribor
hodnocení

5x

Žluté, zelené, červené, tramvaj

hodnocení

Správná odpověď.

hodnocení

3x

Nic složitého:

1. žluté

2. zelené

3. tramvaj

4. červené

Miky, nechápu, kdo by to chtěl řešit jinak. Tak jaképak neshody. Ale máš pravdu, tady už věřím, že se tu může stát cokoli.
Pavle, promiň že kopíruji, ale mne nic jiného a lepšího nenapadlo, nežli sdělit, že máš naprostou pravdu.

Jdu si otevřít pivo. podobré večeři.

Tak zatím panuje shoda mezi rádci, ale prý je to jinak...
Dobrou chuť, taky mám :)
jarin*
Myslet si můžete co chcete, ale tram pojede, kdy bude chtít tramvaják. Takže se zeptej jeho... V osobáku se s ním přetahovat nebudete.

Taky bych se na koleje pod tramvaj hned necpal.

Jarine a gumidku, máte naprostou pravdu a jedna chybějící čárka na dodatkové tabulce to nemůže změnit:-D

Nepij to pivo, budeš blbej. A já neposlech a nevšiml si dopravního značení z pozice tramvaje. Ale ten tramvaják bude čekat a nevjede tam. jako třetí.

Milane, pozor, třeba je to blbej tramvaják*smich*

Co brzdí zvonkem :-D

Pro odlehčení dotazu dvě tramvajačky zdravím na ukrajinu :-D

hodnocení

2x

Čekal jsem, kdy se to tu objeví :-D a počkám si na tu debatu, protože jsem si téměř jistý, že tu nebude shoda.

Jdu si udělat popcorn *smich*

martinna*
hodnocení

0x

Souhlas se SATAMEM

hodnocení

0x

Jo,jo tramvaj poslední.On ten tramvaják neví kde je hlavní

Poslední červené, to také není na hlavní jestli dobře vidím.

hodnocení

0x

K otázce jen obecně doplním:

V příslušném zákoně (361/2000Sb.) je spousta nedokonalostí a toto je jedna z nich. Za podobný nesmysl pak považuji např. vyústění pěší/obytné zóny zprava na hlavní komunikaci, když příslušný "práh" resp. chodníkový přejezd není zřetelný a na hlavní silnici žádné značení není. Pak vozidlo na hlavní komunikaci (s řidičem, neznalým konkrétní místní situace) bude dávat přednost zprava vozidlu, vyjíždějícímu ze zóny, protože nemá dostatek informací. Znám takových míst několik. A podobných nedokonalostí je v zákoně více.

Na závěr souhlasím, že jsem tu dod. tabulku přehlédl/špatně vyhodnotil a ta tramvaj by měla skutečně jet poslední.

doplněno 07.11.20 23:33:

Stejně je na obrázku závažná chyba. Ta DZ Dej přednost v jízdě na výjezdu tramvaje tam nemá co dělat. Vzato do důsledku, informuje tramvajáka, že má dát přednost vozidlům na hlavní silnici, ovšem vytváří dojem, že hlavní silnice vede zprava doleva. Pak by měli pro tramvajáka přednost červené a zelené vozidlo, ale žluté vozidlo by mu mělo dát přednost jako protijedoucímu vozidlu. Tramvaják vlastně vůbec neví, jak jsou přednosti na této křižovatce upravené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]