Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

4dveřový hatchback do 80 000 Kč

Od: pcmaniak® odpovědí: 20 změna:

Zdravím,

vybírám 4dveřový hatchback nebo malý terenní automobil (př.: HR-V) pro rodinné účely. Mělo by se jednat o ojeté spolehlivé auto s cenou do 80 tisíc.

Základní požadavky:

- přední i zadní dveře

- dobrá velikost kufru

- jednoduchost

- spolehlivost při dodržování předepsané údržby (+ levný servis)

- odolnost vůči našim špatným cestám

- manuální převodovka

- benzín

Účel:

- jízda po městě, špatných okreskách i po dálnici, většinou ve třech lidech, často s plným zavazadelníkem

Už mám ohledně auta dost nastudováno, ale možná mi něco uniklo, takže budu rád za vaše osobní tipy a návrhy. Prosím je osobní zkušenosti, ne dohady z doslechu.

Moji favorité: Škoda Fabia 1.4 16v (1gen), Seat Ibiza 1.4 16v (3,4 gen), VW Polo (1.4), Honda HR-V (1.6 v-tech), Opel Corsa (1.4), Mazda 2 apod.

Již předem děkuji za tipy.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vw golf4 nebo 5/octavia 2/ fiat stilo, Ford fusion, například. Mají i motory 1.4, 1.6 mpi, kufr pro 3 lidi a taky je to uveze, aniž by auto tolik trpělo.

Mazdy, hondy a seaty- díly, rez, dražší údržba.

Stará Corsa a Fabia budou za zenitem.

Polo má od roku 2003 motor 1.4 74kW, ale kufr je malý.

Souhlas, až na to, že Octavia není hatchback. Ale tazatel asi sám neví co chce, když píše hatchback se čtyřmi dveřmi.

Nechce coupé.

hodnocení

petrklic: Díky. Golf hatchback, Stilo a Fusion by šlo. Oktávka už ne, do garáže je už moc dlouhá.

I Seat Ibiza má dražší údržbu? Vždyť je to stejná platforma jako Polo nebo Fabia.

První generace Fabie mě zaujala hlavně designově a kvalitou zpracování. Ty pozdější už tak dobré nebyly (hlavně dvojka).

ferax: Víko kufru jsem nikdy nepovažoval za dveře, nechápu to módu. Hatchback je buď tudor nebo fordor, já chci fordor.

Hatchback je stále hatchback (4 dveře)

Coupé (3 dveře)

hodnocení

Hatchback je označení auta, jehož kufr se otevírá společně se zadním sklem (angl. hatch = dvířka). Může být 3dveřové/tudor (př.: AMC Pacer) nebo 5dveřové/fordor (př.:Škoda Fabia).

Coupé je označení auta se sešikmenou zádí počítaje většinou od střechy. Nemá nic společného s dveřmi kufru. Může být 3dveřové/tudor (př.: Mercedes Benz 300 SL) nebo 5dveřové/fordor (př.:Mercedes Benz CLS).

Existují auta, která jsou obojí, coupé i hatchback – př.: AMC Pacer. Jsou to různá karosářská provedení, ne dva typy jednoho.

hodnocení

2x

Fiat Panda 4x4

Píše pro rodinu, ne pro dva.

Píše toho hodně, ale jak jsi psal. Asi sám neví.

Jaký je rozdíl v corse a pandě 5 dvířku?

Corsa je nízká oproti vyšší pandě a je i v provedení 4x4 . Jinak ASI bude prostor pro osádku díky vyšší stavbě pohodlnější !

hodnocení

Díky za tip. O Pandě jsem taky přemýšlel, hlavně kvůli její světlé výšce, ale odradil mě její pidikufr. Možná by se to dalo, s jedním sedadlem permanentně sklopeným.

hodnocení

1x

Půlka těch aut co uvádíš jsou pidiauta. Typicky Polo je dobré pro jednoho, max dva cestovatele, a to ještě mladších ročníků. Koukej se raději po něčem z kategorie MPV (například Picasso a pod.)

hodnocení

Díky za odpověď. Mám pro pidiauto svoje důvody, na pět sedadel se tři lidé a trocha zavazadel určitě vejdou. Picasso nebo jiné MPV do garáže projektované na Trabanta nebo Škodu 120 prostě nenacpu.

Tak to je smůla. Protože až budeš trošku starší, tak zjistíš že soukat se do / z Pola je dost problém (vlastní zkušenost)

V trom případu tedy nevím ale na délku je Pikaču o 2cm delší na šířku je o 1cm užší,na výšku nemá cenu něco řešit,a rozvor je u pikaču o 2cm víc.Takže rozměrově je pak extra rozdíl Picasso vs Polo!

hodnocení

arne1: Já jsem pořád ještě ve fázi, kdy jsem vděčnej, když auto nastartuje, rozjede se a doveze mě kam potřebuju. Pěšky bych to nedal a autobus mi všude nezajede.

hodnocení

0x
Za tyhle peníze to je úplně jedno.
hodnocení

Asi úplně nesouhlasím. 50% aut, co denně vídám na ulicích/silnicích má hodnotu cca do 50 000 Kč. Za 80k se tedy podle mě dá už sehnat něco použitelného. Teď jde o to, co.

cl
hodnocení

0x
Z vlastní zkušenosti Ford Fusion
hodnocení

Díky za tip. Fusion vypadá dobře, budu zvažovat při výběru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]