Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odvezt novy vozik

Od: jarda3* odpovědí: 11 změna:

Zdravim, chystam se koupit novy vozik v nejakem bau... a resim, jak ho odvezt. Co jsem se ptal, tak pry vsichni s nim proste odjedou bez registrace a pojisteni, coz je u nas tusim zlocin zadajici si zastreleni na miste nebo alespon sebrani papiru (coz je pro mne to same). O nejake prevozni znacce vubec neuvazuji, to fakt nikdo neresi? Asi se zkusim domluvit, ze to koupim a necham to tam az to prihlasim a pojistim, ale koukali na me jak na de.ila kdyz jsem to takhle navrhoval

Nejaky e-shop na voziky jsem nenasel, ze by mi to treba privezl Top Trans, nevi nekdo o necem? Nebo mozna by mi to mohli hodit domu jejich nakladakem ale to asi neni jednoduche nalozit/vylozit lidskou silou, to ma asi pres metrak, ze...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

tak to nekupujte v nějakém bau, ale tam, kde dostanete převozní značku, prodejci aut a vozíků většinou mají zvláštní zelenobílou plechocou registrační značku trvale manipulační, která slouží k uvedeným účelům, dotaz na nepojištění je trochu hloupý,nezdá se Vám? Zákon ukládá vozidlo před výjezdem an veřejnou komunikaci pojistit, to je vám snad jasné...co připlatit si za normální odtahovku? Domů Vám to hodí každý dovozce ojetých aut, který má malou odtahovku nebo vozík na přepravu aut a dalších vozíků...zeptejte se v nejbližším autobazaru a tam Vám poradí, mají je tam také...ta odtahová auta

ar*
hodnocení

0x

Zkoušel jste se domluvit přímo s výrobcem?

agados.cz/...

sportjacht.cz/...

jarda3*
hodnocení

Tak samozrejme s pojistenim az takovy problem neni, to mi udela znama na pockani nebo i po telefonu. Ale ta znacka, obcas je na registru fronta. A samozrejme jde o akcni cenu (kolem 11tKc), na tu jak jsem koukal se nedostanu ani u vyrobce a pri te cene je nejaky placeny odvoz nesmysl.

celp*

Udělejto to jak jste zamýšlel a je dáno zákonu zadost.Že na Vás kouká nějaký prodavač divně není nic neobvyklého.Rozumějí svému povolání jako prase trojčlence a za ty prachy se nepřetrhnou.

nu*

na registru je fronta v pondělí a ve středu v půl desáte, to všichni vyrazí na úřad poté so se dosyta vyspinkají, pak se jich tam, sejde 10 a strojí ve frobntě, hodinu předtím tam není ani nohy, nebo odpoledne od půl třetí do čtyř, kdy všichni snažíte vyřídit vše po práci...zkustze s eobjednat úpo intzernetu nebo jiné úřední hodiny, nebude tam nikdo. Po telefonu Vám originální zelenou kartu nikdo nedá, bez ní na úřad nejezděte. 11 tisíc není zrovna nejakčnější cena, ale výber je jen na Vás.Odtahovka si účtuje kolem 10 - 12 Kč na kilometr.Můžete vozík nechat zamčený u BAu a s čistopisem velkého TP, platnou pojistkou a fakturou si dojet na úřad pro značku.

jarda3*
hodnocení

Tak to by taky slo, asi ho tam necham ale radsi za druhym autem s nekym, abych pro tu znacku nesel zbytecne ;)

nu*

když budete mít vše co je potřebné, nebudete chodit nikam zbytečně, dělá se to na počkání

gergino
hodnocení

0x

já jsem vezl taky vozik z obchodu na dalším vozíku, ve 3 se to dá v pohodě naložit *uf*jen to chce někde sehnat další vozík od nějakeho známého ;)

jarda3*
hodnocení

Tak jen pro zasmani, zjistil jsem, ze neni az tak zasadni problem vozik odvezt ale vubec sehnat ;) Uz jsem v poradniku v Bauhausu, snad pristi tyden (Handy 3 za 11000, doporucena cena vyrobce kolem 14, ani se nedivim ;) )

hodnocení

0x

Vozík zaplatím, dostanu od něj doklady a jdu na magistrát, kde sjednám zákonné pojištění odpovědnosti za provoz a vyzvednu registrační značku. Pak se vrátím do obchodu, namontuji reg. značku, zapřáhnu vozík a jedu!

jarda3*
hodnocení

Tak jsem to presne takto udelal, vse OK jen ztraceny den zivota... Neskutecna byrokracie kvuli takove ptakovine... Ale nakonec jsem v Bauhausu udelal jeste business s podlozkou pod auto a spojovacim materialem (sakra drahy sroubky a podlozky...) Asi by byl lepsi napad si to nechat dovezt nakladakem s rukou, kdyz maji dopravu zdarma a jeste k tomu stejne musel vyplnit stejny formular, protoze typek vubec nevedel, jak mi to takhle prodat ;) A na registru zas nechapali, ze nemam nejakou fakturu s VIN, nakonec udelala na kopirce fotomontaz ze zarucniho listu a paragonu. A o uzavirani pojisteni cca 40 minut na 190Kc rocne, 500Kc za registraci a parkovnem 40Kc uz radsi nebudu mluvit, nez se rozcilim :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]