Na dalnici bez známky? Od: ba* 04.11.20 19:34 odpovědí: 11 změna: 05.11.20 13:04 Dobrý den, dnes se mi omylem podařilo najet na dálnici bez znamky. Sjela jsem odtut hned na prvním možném výjezdu. Hrozí mi pokuta?
11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
8 x
Ne, současný předpis Vám uloží pokutu jen při zastavení.
1 x
Ne, přímo Vás předvede eskorta a zavřou Vás.
...
Ne, nebojte. Musela by Vás zastavit kontrola.
Kamiony to mají složitější, když jim brána nenačte krabičku.
1 x
pokud vás nikdo nestavěl, PČR nebo Celní správa, tak vám nic nehrozí
pozor až začnou platit známky elektronické, 1.1.2021 - tam se ukážete na dálnici bez známky a rychle se o tom čerti dozví
Ale prej to zvorali zákonodárci, takže tě musejí osobně chytit, bonz z kamery neplatí
Zákonodárci to teď nezvorali, ale v zákoně to zapoměli zmínit již v roce 1997 a ani teď to nenavrhl předkladatel.
Takže jen na místě zastavit, dodatečně nelze udělit sankci.
Nezapomněli. Povinnost mít známku nelze z kamerového záznamu prokázat,
Navíc tvrdili že kamery na mýtných branách nikdy nebudou používané na kontrolu známek nebo na psekový měření rychlosti...
ale to říkali v minulém století...
doba se mění.
1 x
Nechytili = nic se nestane. Jedině že by ses sama šla udat a trvala na potrestání
0 x
Proč myslíte, že vy, a proč si to má myslet někdo jiný? To by se muselo teprve prokázat, kdo to byl.
0 x
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz. Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.