Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký přívěsný vozík

Od: voloda® odpovědí: 20 změna:

Zdravím!

Potřeboval bych poradit jaký koupit jednoosý levný vozík za auto na odvoz běžných věcí do sběrného dvoru. Myslím na co si dát případně pozor při koupi. Děkuji.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Musíte se ohnou pod vozík, zdali má výztuhu podlahy. Jinak se Vám časem prohne dno vozíku, nebo když ho naložíte více, nežli se mu to bude líbit.

Pokud trošku stavebničíte, je dobře mít šířku podlahy nad 125cm.

hodnocení

1x

Jenže ono to závisí na Vašich preferencích a možnostech. Jiný vozík utáhne Hummer, o ,,trošku´´ menší pak třeba Smart. Já si na podobné záležitosti držím vozík LPB 207P

privesy-navesy.yauto.cz/...

- pravda, není nejnovější (r.v. 1983) ale krom nostalgie - je po tátovi - má pro mě i jiné půvaby. Třeba to, že do garáže vejde postavený na zadní čelo, čímž zabere pramálo místa, tím že je garážovaný je prakticky ve stavu nového vozíku. Navíc je odpružený motocyklovými pružícími jednotkami, takže krásně drží stopu a neodskakuje, ani prázdný, ani plný.

Nevýhodou je, pochopitelně, to, že je malý a má malou nosnost - nicméně už toho odvozil spoustu a do sběrného dvora jej tahám nejčastěji.

hodnocení

1x

Vybírej vozík, který má hlavně "V" oj a né jen trčící trubku. Mnohdy jsou ty trčící trubky fórově uchycené k podlaze (Agados, Pontgratz).

Vybírej Vezeko.

Nebo ojetý na bazoši.

opplo*
hodnocení

0x
Jaké máte auto a jaký vozík můžete zapřáhnout? Já mám Fabii III a kupoval jsem vozejk s nosností 750 kg, ale prodejce mi vystavil nostnost tuším 550 kg podle TP, abych to měl vše v pořádku ;)

Zbytečně...

asd1

V pořádku bylo i těch 750. Akorát jsi tím přišel o možnost s větším autem naložit těch 750 ;)

Na odvoz krámů stačí asi "cokoliv"...

opplo*
Proč myslíte? Když max. přípustná hmotnost za auto je těch 550 kg a připojím vozejk který má max nostnost 750kg. Tak je to v rozporu ne?
asd1

Není to v roozporu, připojit 750 můžeš, jen nesmíš naložit víc než máš dovoleno v techničáku (těch 550).

Celková hmotnost soupravy je něco jiného, tam se nebere skutečná aktuáloní hmotnost ale ta v techničáku vozíku, tak to vadí. Tj. vozík na tři tuny nemůžeš připojit ani když prázdný váží 200 kg. Podobně řidičák, tam se taky bere to co je v techničáku (B+E)

opplo*
Díky za info. Byl jsem na školení a školitel nám říkal toto. Tak mu to za rok "vrátím".

@asd1 není to tak, pro zapojování vozidel do soupravy je taky rozhodující okamžitá hmotnost vozidel, nikoli celková.
Pokud bude přívěs s celkovou hmotností 3500 kg mít okamžitou hmotnost 200 kg, můžeš ho táhnout za Fábií.
Jen pro potřebnou skupinu ŘP je rozhodující celková hmotnost.

tomaslad*

to je snad fyzikálně nemožné... "přívěs s celkovou hmotností 3500 kg mít okamžitou hmotnost 200 kg". Prázdný vozík, co uveze 3,5 t, nikdy ani teoreticky nemůže mít okamžitou 200 Kg, pokud není z rozmaru výrobce zkonstruován z balsy. Nebo jsem to možná nepochopil, což je taky možné

ra20z*
Ads1 máte pravdu, u nebržděných můžete zapřihnout vozík s vyšší nostností, ale celková hmotnost nesmí být vyšší než je zapsáno v techničáku auta.
Příklad: auto může táhnout max 350kg,
Pohotovostní hmotnost vozíku je 150kg,
Maximalní nostnost vozíku 550kg,
Čili 350 minus 150 je 200kg nákladu.

@ra20z platí to i pro bržděné, není v tom rozdíl.

hodnocení

Mám Octávii 2, je na trhu mraky prodejců a značek, že se v tom člověk nevyzná. Stačil by kolem 10 tis.

berger*
hodnocení

0x

Před třemi lety jsem koupil toto,kvůli jediné akci. Tenkrát stál desítku,můj mechoš mlátil hlavou do zdi,že se to do roka rozpadne. Nerozpadlo,furt jezdí,občas v něm mám přes tunu štěrku a kupodivu se nezlomil. Za ty prachy jsem spokojen.

hodnocení

0x
Každý má jiné představy o dobrém vyrobku. Před nedávnem tu byl dotaz jaký vozík koupit aby byla konstrukce svařovaná a ne jen šroubovaná s tím, že tazatel nechce ty polské plechové šmejdy. Jenže paradoxně ty polské plecháče mají svařovanou kostru a za ty prachy co stojí poslouží skvěle. Na ceny se můžeš podívat třeba na privesyhk.cz V Polsku se dají koupit tak o tisícovku levněji ale zase něco přijedeš takže nula od nuly pojde.

tomaslad*
hodnocení

0x

do 750 kg... ofiko : ) Podlešák T550, V oj, reling, oka v podlaze, 2x sklopná čela a hlavně 2x únosnější náprava (nebržděná), z dvouosého bržděného vozíku (= ta nebržděná), v rámci prodeje nového nabízí výrobce odpočet hodnoty standardní nápravy do 750 Kg a doplatek za tu tuhou nápravu. Reálně to uveze 1400 Kg = v lomu do toho nasype nakladač štěrk, v pískovně písek, ve stavebninách desta paletu cihel a frr. Samozřejmě s rozumem a s nějakým "vhodnějším" autem. Ne za Favoritem, když je namrzlo a do kopce.

asd1

To má být levný vozík na odvoz krámů do sběrnýho dvora? Lodní dělo na zajíce *smich*

tomaslad*

něco málo přes 20 tisíc, ale navždy, i pro vnuky : ) oproti baubau plecháči nebe a dudy

hodnocení

0x

Jeden vozík jsem viděl na Bazoši u Roudnice nad Labem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]