Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo namíchá akrylovou barvu romantická červená?

Od: zdenek2® odpovědí: 5 změna:
Potřebuji opravit drobné defekty na autolaku (ďubky). K tomu potřebuji minimální množství akrylového laku odstínu Škoda romantická červená, řekněme potřebuji zlomek mililitru na ty ďubky, takže malinká plechovka cca 50-200ml je pro tyto účely ažaž. Lak potřebuji v provedení bez tužidla (1k), protože si neumím představit jak bych tato mikromnožství míchal.
Teď jsem zjistil, že všichni nabízejí buď plechovky v systému s tužidlem (2k) do pistole anebo ve spreji (1k).
To mi nepomůže. Nabízí někdo malé množství akrylového laku v systému bez tužidla (1k) pro uvedený odstín Škoda romantická červená?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stejně jako ty si nedokážeš představit poměr tužidla do barvy, aby ti to mohlo zaschnout a bylo stálé,

tak já si nedokážu představit lakovnu, která by v takovém pidi množství trefila správný odstín.

Dotaz je spíš na konkrétní lakovnu ve tvém okolí. Bez tužidla nedoporučuji.

...

To je Škoda 8290?

Kup si sprej od Motipu, stříkni si malé množství do víčka a štětečkem retušuj.

Tvým postupem a úvahou je kvalita ve finále stená a jsi na tom i levnější.

hodnocení

Dřív než byly spreje a barvy s tužidlem se běžně prodávaly plechovky s barvou. To už dnes není? Barva Škoda 8290 je přeci stará desetiletí.
Nedávno jsem vyhodil vyschlou plechovku, kde cena byla uvedena v Kčs.

Vždycky se používalo tužidlo. Bez něj by byl lak nestálí vůči slabím rozpouštědlům nebo ve vedrech v létě.

Taky kdyby se tužidlo dávalo automaticky hned, tak by barva i v uzavřené plechovce zaschla. Navíc by šla špatně stříkat.

Akorát se přešlo od akrylátových a nitrocelulózních k nějakým eko vodou ředitelných šmejdů, které dělají na nových autech pomeranče.

mak*
hodnocení

2x

Každá prodejna potřeb pro autolakýrníky. Na malé opravy prodávají tzv. opravnou tužku, spíš to připomíná lak na nehty než tužku (cena cca 200.-) na větší opravy vám udělají sprej (cena cca 400.-). Pro vás tedy asi ta opravná "tužka" (je to pixlička několik ml a ve víčku je štěteček jako u laku na nehty). Tužidlo se v těchto případech nepoužívá.

Nepoužívá a proto po několika umytích wapkou a absolvování pár zim v soli můžeš retušovat znovu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]