Nejste přihlášen/a.
zdravím chtěl bych se zeptat, byl jsem spoluúčastníkem dopravní nehody kdy jsem na poslední chvíli zastavil na semaforu na oranžové až možná kousek za čárou a ze zadu do mě nabouralo auto které to nestihlo ubrzdit, kdo je tedy přesně viníkem této dopravní nehody?
děkuji za odpověď
0x
0x
Na oranžovou se pokud sem rozjetej se da ještě projet s ohledem na bezpečnost,největší blbost je to z fleku zadupnout jak to tam skočí,ten za vámi nedodržel bezpečnou vzdalenost ale musí vám byt vděčny,
S 1b – Signál se žlutým světlem "Pozor!"
Signál znamená pro řidiče povinnost zastavit vozidlo před dopravní značkou "Příčná čára ... "STOP", a kde taková dopravní značka není, před světelným signalizačním zařízením (semaforem).
Je-li však vozidlo při rozsvícení tohoto signálu již tak blízko, že by řidič nemohl vozidlo bezpečně zastavit, smí pokračovat v jízdě.
Svítí-li světlo tohoto signálu přerušovaně, nejde o křižovatku s provozem řízeným světelnými signály.
Tento signál se současně svítícím červeným světlem "Stůj!" značí povinnost připravit se k jízdě.
Vyhláška je sice jen jedna,ale je to případ od případu. U nás na úsekovém semaforu (oprava silnice) může svítit co c hce a vždycky se najde nějaký co tvrdil že "měl skoro ještě zelenou" . kdo tam jede občas má snahu zastavovat ale místní co tam jezdí 6x denně - škoda slov
Milane, řízení světelnými signály při provozu na pozemních komunikacích v žádné vyhlášce není ![]()
Kdysi to upravovala vyhláška č. 100, dnes se vyhláškou upravuje třeba venčení psů ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.