Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polep auta - je třeba zapsat novou barvu do TP?

Od: michaela85 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, neví někdo náhodou jak je to u polepů aut folií? Kdybych nechala udělat celopolep a tím vlastně změnila barvu celého auta, je třeba nechat změnu barvy (i když je to jen folie) zapsat do techničáku? Díky všem za odpovědi. Míša

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Je jedno zda-li je změna barvy auta díky celolaku nebo díky celolepu. měla by se zapsat změna barvy!

hodnocení

2x

Ano, změnu barvy musíte nechat zapsat.

hodnocení

0x

Ano, změnu musíte nechat udělat a odstín bude dle odstínu, který zabírá největší plochu.

hodnocení

0x
Není to vždy pravda. Na jedné technické mě zle osočoval a vyhrožoval technik, že bílý nalepený obrazec je druhá barva a že mě z technické vyhodí. Na jiné jsem to technikovi říkal a ten mi sdělil, že polepy mají být zapsány. ale pokud přesahují určité procento plochy barvy auta. Podle zákona musí být zásadní úpravy a změny na vozidle zapsané v registru. Toto pravidlo platí také pro veškeré změny barvy – přelakováním, celopolepem folií nebo částečným polepem, který zabírá alespoň 50 % plochy. Zároveň se samozřejmě vztahuje i na motorky, dodávky a jiná motorová vozidla.

Petře, začínáte dobrou radu špatně. Tazatel sdělil že má celopolep. Kdyby to nenapsal odborní poradci by mu sdělili to, co píšete Vy.

Ale zde se vede debata jen o celopolepu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]