Nejste přihlášen/a.
Čau, mam auto fabii I 2.0 MPI 85KW 2001 s klimou a zacal jsem pocitovat ze auto prestava topit, na volnobeh vubec a tak 3tis. otaček uz je to lepší, ale pořad spiš vlažny, nez teply, vodni pumpa byla menena cca pred 10tis km. Smešovací klapka funguje. Když vypnu topeni a za minutku ho zapnu,tak to topi jak blazen ale tak za 1minutku zase vlazny. Podle bluetooth diagnostiky teplota chladici kapaliny je mezi 75 az 80, nikdy na 90nejde. Zahratej motor je tak za 3km hnedka a rucička teplomeru se nemeni, je prostě nastředu. Moje barva vody je hneda, coz by byt nemela a nejspis se dostava olej do vody asi? pak jsem si vsimnul jeste jedny veci, ze po jizde kdyz zkontroluju nadobku s chlad. kapalinou, tak je v ni pena a tak o 1cm zvedla hladina. Je možny, ze je olej ve vode a tim se zacpal treba radiator? jsem v tom uz nejakej ztracenej. Někdo kdo by mi poradil co mam postupne udelat nebo zkontrolovat? nechce se mi to davat do servisu, kde bych nechal vyplatu, to ani to auto cenu nema. diky a at to jezdi
Tipuju spaliny ve vodě, tím se to zavzdušní a netopí. Nejpravděpodobnější je fouklý těsnění pod hlavou. Ježděním můžeš odrovnat motor (zavzdušněný spalinama blbě chladí a klidně zadřeš.. čidlo teploty může ukazovat 80 ale někde v zavzdušněným místě se to může přehřívat...) Olej ve vodě = neni na co čekat, hlava dolu..
Píše mi to vice lidi v tom pripade mam asi jasno a pustim se do toho a nic jinyho mi nezbyva bohuzel. Ješte jedna otazka, prijde mi ze cvaka v motoru lehce, ale ne porad ale jakoby v intervalech, jak kdyby se vzaly dva sroubovaky, cvakal by jsi s nima 2sec. apak ticho... a porad do kola, neni to hlasity ale uchem to slysis. Mohlo by to s tim mit nejakou souvislost?
V nadobce zádna emulze neni, voda je cista, ale strasne pení, jak kdyby tam bylo mydlo... delal jsem proplach celeho systemu a na tom obrazku je pouze cista voda, nadobka je spinava kvuli staří bych rekl
To je kapalina 5 let stará = není důvod aby to bylo takový bláto. Spaliny jdou do vody a snim svůj klobouk jestli ne, ta pěna je celkem jasná... Proplach už dělal, jar tam nelil ani nepoužil šlehač na napěnění... Leda snad že by tam manželka blondýna nalila Jar, vodu do ostřikovače, olej nebo tak něco
Než servis, tak lepší nastudovat a udělat sám, zas tak složitý to neni.. Palici dolu, zkontrolovat těsnění, trhlinky (i bloku), rovinnost palice, nový těsnění, rozvody.. Stačí dodržet zásadní věci a udělá to každý kdo neni úplná lama... Dát to do servisu je v dnešní době rozmar milionáře, je to za dost peněz a navíc loterie jak to dopadne, protože spousta servisáků to vyloženě ojebe (jinak to napsat nejde)
Nooo blaato tam az zas takovy neni, udelal jsem proplach a od ty doby to topi jako blazen... ta stara voda co mi uschla treba na hadru a kleštích, tak je spinava kvuli rzi, mam vše rezave totalne .. hladina expanzni nadobky neklesa ani nestoupa a pena uz taky neni takova, jen prepadovou hadickou co se vraci voda jde voda + mensi pena, nejde porad ale v intervalech..obcas cista voda obcas ty bublinky, Ta pena neni už takova mlecna, ale jakoby jsi natocil vodu z kohoutku do sklenice pod proudem ... nechce se mi poustet do ty hlavy dokud nebudu mit jasno, z nadobky spaliny necitim ani se voda neztraci, olej se taky neztraci Ale aspon pozitivni zprava, ze to zacalo topit...
Asi je to blbost,ale před x lety kolem mě prošla informace,že za špatné topení může to,že se před zimou vypustila voda a nalil čistý fridex. Prý je fridex špatný vodič tepla. .Nespáchal jste něco takového?
to jsem taky slysel, jestli to je pravda nevim .. ale vim, ze tam je směs do -38.. jestli by to byla pravda, pak by to mohlo taky byt tim asi...auto mam cca rok
První bych udělal diagnostiku klimatizace, bluetooth diagnostika to asi umět nebude, ale na jedničkovou Fabii stačí diagnostický kabel z Číny a starší verze diagnostického softwaru. Může být vadná nejen servoklapka teplého a studeného vzduchu, ale i řidicí jednotka klimatizace, nebo čidlo teploty.
Ručička teploměru, na tu se nedívej, ta je softwarově přikovaná na přesně 90°C a s realitou nemá nic společného. Teplota dle diagnostiky je reál, on ten dvoulitr se zahřívá pomalu, ale po 20 kilometrech na dálnici by měl těch zhruba 90°C dosáhnout. Kdyby ne, tak je někde problém v chladicím systému. A nebo v tom radiátoru.
Pokud někdo za těch 19 let chladicí kapalinu nevyměnil, tak za tu dobu už hnědá být může.
Vše nasvědčuje špatnému průtoku kapaliny okruhem topení. Nejčastěji to dělají zarostlé radátory topení, náprava je obvykle možná jen výměnou radiátoru. Jeho "čištění" obvykle nepomáhá.
No toho se taky bojim, vymena toho radiatoru je neprijemna prace, takze to vidim na jizdu v bunde v zime :D
A co třeba ucpaný prachový filtr, umístěný pod schránkou, ten pak omezuje průchod vzduchu do topení.. Když jsem míval Fabii, tak jsem ho měnil každý rok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.