Ahoj, před pár lety jsem kamarádovi půjčil svou motorku. Neměl jsem ji kde parkovat zatímco on měl garáž a tak na ni jezdil a mně naopak půjčoval jeho auto. První zimu jinnechal v garáži na chatě a já byl rád, že nemusím řešit kde ji přezimovat. Stejná situace nastala druhou zimu s tím rozdílem, že jsme oba už dostudovali a on se odstěhoval od rodičů. Sociální sítě si zrušil a telefonní číslo změnil. Já furt doufal, že se někde potkáme když jsme spolu téměř 18let vyrůstali, ale už to budou 2 roky co jsem ho neviděl. O motorku mi nejde tu zpět nechci, ale platím každý rok povinné ručení a nerad bych ho platil ještě několik dalších let. Pokuty mi žádné nepřišly, takže si myslím, že stále leží někde v garáži. Od motorky mám pouze malý techničák. Velký zůstal v ní. Dnes už vím, že jsem situaci podcenil a měl to řešit mnohem dříve. Přemýšlím co teď dělat. Zda jít za jeho rodiči (vím kde bydlí) ale moc je neznám, a tak mi to je hloupé. Dále mě napadlo jít na policii nahlásit ztrátu, ale nechci aby z toho měl problémy. Máte nějaké návrhy jak situaci řešit a jak postupovat? Diky za každý názor.
policie není ztráty a nálezy, navíc podle toho co píšeš motorka není ztracená ale řádně zaparkovaná
pokud ti nejde o motorku, nic neřeš a plať
pokud ti jde o neplacení povinného ručení, reš motorku a pak povinné ručení
predstav si, že se někteří lidé neustále dožadují "přepsání auta" na dítě...to dítě nemusí o ničem vědet,nemusí chápat že má ze zákona nějaké povinnosti , naštěstí v dnešní době je k zápisu motocyklu na nezletilého nutné vyjádření opratrovnického soudu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.