Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztracená motorka

Od: anonim* odpovědí: 4 změna:
Ahoj, před pár lety jsem kamarádovi půjčil svou motorku. Neměl jsem ji kde parkovat zatímco on měl garáž a tak na ni jezdil a mně naopak půjčoval jeho auto. První zimu jinnechal v garáži na chatě a já byl rád, že nemusím řešit kde ji přezimovat. Stejná situace nastala druhou zimu s tím rozdílem, že jsme oba už dostudovali a on se odstěhoval od rodičů. Sociální sítě si zrušil a telefonní číslo změnil. Já furt doufal, že se někde potkáme když jsme spolu téměř 18let vyrůstali, ale už to budou 2 roky co jsem ho neviděl. O motorku mi nejde tu zpět nechci, ale platím každý rok povinné ručení a nerad bych ho platil ještě několik dalších let. Pokuty mi žádné nepřišly, takže si myslím, že stále leží někde v garáži. Od motorky mám pouze malý techničák. Velký zůstal v ní. Dnes už vím, že jsem situaci podcenil a měl to řešit mnohem dříve. Přemýšlím co teď dělat. Zda jít za jeho rodiči (vím kde bydlí) ale moc je neznám, a tak mi to je hloupé. Dále mě napadlo jít na policii nahlásit ztrátu, ale nechci aby z toho měl problémy. Máte nějaké návrhy jak situaci řešit a jak postupovat? Diky za každý názor.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pet32
hodnocení

4x

Běžte za rodiči, jestli vám dají kontakt na syna. Hlásit na policii ztrátu?

xenofob
hodnocení

0x

policie není ztráty a nálezy, navíc podle toho co píšeš motorka není ztracená ale řádně zaparkovaná

pokud ti nejde o motorku, nic neřeš a plať

pokud ti jde o neplacení povinného ručení, reš motorku a pak povinné ručení

predstav si, že se někteří lidé neustále dožadují "přepsání auta" na dítě...to dítě nemusí o ničem vědet,nemusí chápat že má ze zákona nějaké povinnosti , naštěstí v dnešní době je k zápisu motocyklu na nezletilého nutné vyjádření opratrovnického soudu

asd1
hodnocení

0x

Proč má být blbé jít za rodičema? Zajdi a vysvětli situaci, pokud nejsou magoři tak ti kontakt dají..

Příp. na policii zjistit adresu, pokud máš "právní zájem" tak ti jí dají, tohle možná právní zájem je..

Rozhodně ne hlásit ztrátu, to si hraješ s křivým obviněním, podvodem apod.

anonim*
hodnocení

Super! Moc všem děkuji za názory. Určitě mi pomohli se rozhodnout a co nejdříve dojdu za rodiči. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]