Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozjet Autoservis

Od: lukas29 odpovědí: 23 změna:
Zdravím, rad bych zažádal o nějaké rady od podnikatelů, apod..
s kamaradem jsme si založili Autoservis, děláme na živnostnák, IČO máme.
Ale svůj servis děláme po práci kde jsme oba zaměstnaný (v stejně práci) a oba máme vidinu, snahu, to rozjet na podnikání, a mít svůj Autoservis, a potom popřípadě i Pneuservis.
O co mi jde, je to jak získat zákazníky, popř. jak se nejlip a hodně zviditelnit, aby se i na zákazníci dozvěděli, nějaké zakázky máme, a děláme, ale nevydělává to tolik, ze by jsme mohli skončit s aktuální prací, a dělat na sebe, už to takhle vedeme půl roku, a stále se snažíme, a snahu stále máme, tak bych chtěl radu, jak jste se popřípadě dokázali zviditelnit vy? Tím ze se o vás/vaší firmě zákazníci dozvěděli?
Vím, a počítáme s tím že vše není hned, že to chce čas, ale myslim si ze bez nějaké propagace nebo něco, to nejde, a zákazníci se o nás hůř dozvědí.
Proto kdyby mi někdo dokázal poradit, v všem budu jediné rád.
Díky, Lukáš.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bz*
hodnocení

3x

Nejlepší reklamou je vaše kvalitní práce a kvalitní díly, které namontujete. Pokud se přifaříte k obchodníkům s čínskými díly, budete předražení a zákazníky ztratíte.

Já radši jedu do značkového servisu kde mi vždy něchají podívat jak můj olej vytéká a předmnou nalijí nový. Každý další krok se mnou konzultijí a výsledek zapíší do servisní knížky.

Rozhodně nechci, aby mi někdo účtoval Castrol a lil Kaufland. Tato důvěra se musí vytvořit.

Kdysi jsem měl auto aa jeho servis byl 60km od města. Takže vlak. Auto bylo neustále polámané a pořád se do servisu muselo jezdit. Pan automechanik dělal další závady, abychom se museli vracet. Oprava převodovky stála o 100Kč méně než tehdy nová.

A tak je to se vším.

Bohužel automechanici mají pověst neskutečných zlodějů, kdy si za 3 hodiny práce výměnny rozvodu vezmou i 5.000,-Kč nebo za výměnu spojky, která trvala tehdy u Felicie 55 minut vzal 2.000,- Kč+ materiál ...

lukas29
hodnocení

Nene, pracujeme opravdu za levno, a s čínskými díly, nebo “kaufland” olejema vážně neděláme, kotouče a destičky z 95% dáváme jenom Brembo, oleje dáváme do auta přesně ty co tam patří, Shell, Total, apod..
Takže ze by jsme něco šidili, tak to opravdu ne, při opravě zákazníkovi voláme, nebo píšeme, co je ještě špatně apod..
spis se tolik nepohybují v ty propagaci.
asd1

Tak zrovna Brembo byla nejhorší sr. kterou jsem potkal :D

Reklamu si nalep na auto, na barák, na dílnu... V práci a se známýma se bav že opravuješ auta a neříkej že se to učíš a máš málo kšeftů, spíš že už pomalu nestíháš a budeš si muset vybrat práci nebo servis.. Pak je inzerce všude možně, bývá místní plátek na kulturní akce a u toho inzerce.. Regionální rádia apod.

jurajjuraj*

podivas se jak tvuj olej vyteka a pred tebou naliji novy, ovsem co ti tam naliji uz nevis, a tim nemyslim ze vidis obal :D , v jednom nejmenovanem mistnim znackovem servisu ted vyslo klukum na dilne smesnych 116,- cisteho na hodinu, a dobre vim jak si vydelavaji aby se dostali na pekne penize za mesic, obcas si ten novy original dil za par korun, co mel byt namontovany v aute jejich zakaznika, taky od nich koupim, tim netvrdim ze to takhle musi fungovat ve vsech znackovych servisech

a jinak brembo neni zrovna zadny zazrak

bz*

servisy mají sudy, nelijí z Castrol z plastu, který je z Ruska a je v něm Kaufland nebo jiné africké oleje.

Auzo má servisní interval okolo 25.000 km a já to mějím po 15000.

Všude je bordel. 116,-Kč bych jim asi dal nůž na krk.

lukas29
hodnocení

Shrnu to tak, servis otevřít se tam může, splňujeme podmínky, ani Brembo není zázrak, ale není nejhorší, ale neříkám, ze dáváme jen Brembo, s zákazníkem vždy konzultujeme, co tam chce mít za značku, pokud tomu trosku rozumí, řekne si, pokud ne, tak mu můžeme doporučit, nejen Brembo, ale třeba i ATE, Ferodo, a další značky, Starline nedoporucujeme, oleje Castrol nepoužíváme, má to dobrou reklamu, ale nikdo neví odkud to je, kde se vyrábí a další.. zákazník samozřejmě ví, co mu tam dáváme, a muže si i vybrat, pokud chce např: Total, Rowe, Shell, Liqui Molly, tak to mu tam dáme, není problém. Na dílech ani na práci nijak nešidíme. Neříkám ze nemame žádné zakázky, to máme, ale ne tak aby nás to uživilo, zatím to je jako privydelek, což je zatím Dobre, ale tím končit nechceme, a chceme vic .

Castrol bych nechtěl ani za nic. Karbonuje. Osobní zkušenost.

Mobil nebo Shell

lukas29
hodnocení

Castrol nedáváme, jen pokud si o to řekne sám zákazník, s tím ze jinou značku tam nechce.

xenofob
hodnocení

2x

ja chodim do autoservisu k človeku o kterem mi nekdo opakovane řekl že tam jezdí i a je dobrý a POCTIVÝ...jezdim tam 20 let i presto, že se cekaci doba je casto delší než měsíc...to je nejlepší reklama...

lukas29
hodnocení

Ano vim, neděláme to tak dlouho aby jsme měli tolik lidi kteří tohle rozřekli, ale několik lidí ano, nový zákazníci který se o nás dozvěděli, od někoho komu jsme auto udělali, samozřejmě dobře, a hlavně za slušné peníze.

hodnocení

1x

Laicky řečeno, reklama, případně webové stránky. Také reklamní poutač někde na té dílně, kde bude i telefon. Až se to dostatečně rozjede, můžete přejít na klasický provoz a stávající práci ukončit.

lukas29
hodnocení

Reklama je široký pojem.
Dílna se nachází v menším arealu, jak před vjezdem do arealu, tak na budově dílny máme Banner i s telefonním číslem (konkrétně dvouma tel čísly)
Webovky nemame, jenom teda na FB.
Reklama mi nedělá problém, i klidne do ni něco investovat, ale kde a jak reklamu udělat. Samozřejmě co nejefektivnější.
jirib
Reklamu si objednáte v reklamní agentůře...to už věděl i Štěpán Šafránek.
Nevěřím vám ani slovo o živnosťáku,natož o práci...
lukas29
hodnocení

Nevěřte, nepřesvědčím vás, co o ty práci myslíte nechápu, a ano živnost na to máme, neděláme na černo!
Ano reklamní agentura, ale zajímalo mě i, další varianty, nechapu hned to “urážení” že bych měl lhát.
To ze se ptám, na tom snad není nic špatného.
Příště se zdržet takových komentářů. Děkuju
jenda2*
Nejdrive si dukladne zjistete nutnou vybavenost servisu. Zakladni diagnostiku od 250000 vyse atd. Skoleni v automobilkach aj. Cuckaru v garazi je plno ale o skutecnem servisovani leckdy nemaji tuseni ani ve znackovych servisech. Do toho se nepoustejte a budte rad za zamestnani.
lukas29
hodnocení

Muj rodinný známy, Autoservis vlastní, pohybuju se okolo autoservisu cca 10 let, vim co do obnáší, ano diagnostiku máme, i základní vybavení, vim co to obnáší, jsem rad za zaměstnání, proto do toho nechci jít “hrr” ale postupně, vim ze to není hned s chce to čas, muže to trvat roky, nejsme žádný cuckary, pohybuju se v autodilech, kde máme velké slevy, (podobně jako větší servisy, proto si to můžeme dovolit dělat) nekupujeme díly za plnou maloobchodní cenu, ale i s slevami například 30-60%
lukas29
hodnocení

Nemame růžový brejličky s tím ze to určitě vyjde, snažíme se, ale taky nemusí, proto jsme stále zaměstnaný, víme, a počítáme s tím že to prostě i vyjít nemusí. U stávajícího zaměstnání by jsme skončili, až když by jsme opravdu věděli, ze by nás, náš vlastní servis dokázal uživit, tahle práce nás baví, a naplňuje, a máme vidinu to otevřít naplno, několik zákazníků máme, ale ne dostatek, tak ze by nás to dokázalo uživit. S účetní jsme už taky probírali co to obnáší, ohledně daní, apod.. takže víme.

bz*
hodnocení

0x

tak napište odkud jste. Toto forum čte mnoho lidí, třeba někdo zrovna díky závadě nejezdí a zrovna zítra k vám může dojet.

Zkuste firmy, kde jsou flotily aut. Budete mít zajištěný penězovod a pro nahodilé zakázky můžete přitlačit.

Najměnete si markeťáka. Ne hlupáka. Někoho, kdo umí mluvit. Huba vydělá víc než GOLA sada.

Zkuste někoho, kdo dřív autoservisákem byl, a za úplatu ho poproste o přeprodej zakázek.

Omlouvám se za negaci, ale jednou nám vyletěla ojnice z bloku motoru TDI a motor stál 30.000,- ale finále bylo, že nám dali všechno okolo vadné a skončili jsme na 180.000,-Kč a po ujetí 30.000 km jsme auto nakonec museli opět odstavit.

jurajjuraj*

vetsi firmy ktere maji desitky aut si ceny ktere zaplati urcuji, jednou jsme meli delat auta ceske posty z okruhu zhruba 40km, meli to domluvene pres dalsi firmu ktera tu soutez vyhrala, donesli cenik s tim ze za tu a tu praci nam zaplati max. tolik a tolik. dily musime davat ty a ty a z tech jim dame takovou a takovou slevu, po precteni a spocitani sem jim rekl ze maji smulu, za ty ceny nedelam, servis ktery jim to bude delat tehdy hledali vic jak 5 mesicu

jurajjuraj*
hodnocení

0x

v prvni rade si zjisti jestli si vubec ten servis budete moct oficialne otevrit, tzn vsechny povoleni kolem autoservisu, coz je v dnesni dobe hodne velky problem, pokud teda do toho nevrazis hned do zacatku velke penize, tim nemyslim vybaveni

bz*
hodnocení

0x

JURAJJURAJ

ano vím.

Stejně jako Teskko si určí, že Kuřecí prsa nabalené po kile na podtácku budou stát 1,86 €/kg. Sami to prodávají za 174,-Kč/kilo Za zakatalogování Vašeho zboží dáte další 2 miliony. Ve Francii se v nákupu při množství 100 kamionů pod 2,20€ nedostanete a máte to od nich zamražený v tunovým kegu bez dopravy + skladování + naporcování + a nabalení a rozvozu do jednotlivých prodejen.

Až ty prsa jsou starý a hnusný, pomalu před expirací a pomalu se to roztéká, tak to hodí čechům za 109,-Kč/kg

A heleme se, tady již matika funguje.

xenofob

kdo by jedl kurecí maso bez chuti , není nad vepřovou krkovici*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]