Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
doufám, že tady budu se svým problémem úspěšný a vyřeší se. Koupil jsem auto už s nainstalovaným autorádiem. Chtěl jsem si ale přidat AUX připojení, protože bych chtěl poslouhachat i věci z telefonu. Kabel jsem sehnal. Rádio jsem už před sehnáním kabelu odpojil. Když mi kabel přišel, tak jsem ho zapojil a napíchnul jsem rádio zpátky. Snad jsem všechno zapojil, tak, jak to mělo být. Jen nevim, k čemu je tam ten červeně zakroužkovaný kus kabelu. (Vše je na snímcích.) Radio jsem bohužel už nespustil. (Spouštěcí tlačítko jsem zkoušel i držet a víckrát mačkat, ale nic.)
Zkontroloval jsem kabely, pojistky a zkoušel jsem i zapojení rádia při odpojené baterii a poté zpátky zapojit baterii a spustit rádio. Rádio se prostě nezapne. Předtim fungovalo vše bezchybně.
Auto mám Fabii 1 z r. 2001, Autorádio je Blaupunkt Dublin C31
Nejsem v tomhle nijak zběhlý. Nevěděl by si s tím někdo rady?
Tím konektorem v červeném kroužku se nestresuj. Je to plusový drát na pozici SAFE. Poprvé vidím, že ho někdo krásně vypíchnul bez poškození a dal mu jako izolaci krásný konektor.
Veliký LIKE všem servisákům, kteří to takto dělají.
Origo patří do toho černého ISO konekotru a slouží origo rádiím Symphony a VW alpha,beta,gamma 5 řady. Bez něj zmíněná rádia nejdou nahodit.
Normálně je na pozici napájení antény (ten modrý tenký drátek do toho anténího válečku)
...
Chybu hledej jinde. Buď pojistky na autě (neprošel jsi všechny) a nebo na samotném rádiu ta 10A červená u konektoru. Potom změř napětí v ISO konektoru (klidně žárovičkou W5W, když jí rozbalíš vývody, vznikne ti jednoduchá zkoušečka) a nebo zkus jiné rádio.
...
Koupená redukce ti nemusí fungovat. Rádio potřebuje vědět, že je zapnut CD-changer. Ty tam cpeš jen linkový vstupní signál, ale jak má rádio přepnout na cd, když ho nedetekuje. Někdy linkový signál nestačí.
Díky za komentář.
Vyzkoušel jsem 2 možnosti. Všechny pojistky jsou ok včetně té v rádiu, zkoušel jsem je i vyměnit, ale pořád stejné. ISO konektory jsou taky ok. Zkoušečka napětí vždy něco ukazovala. Bohužel nemám jiné rádio na vyzkoušení, z čehož usuzuji, že problém bude asi v něm a ne v kabeláži. Tak zhruba za týden se snad dostanu k jinému rádiu na vyzkoušení. Třeba mi to řekne víc.
Jinak jsem moc nepochopil ten poslední odstavec. Rádio má přímo nastavení vstupu, který jde nastavit na AUX vstup. Doufal jsem, že už to pak bude brát informaci z těch konektorů, ke kterým jsem pořídil ten kabel.
Pokud má rádio přímé nastavení, tak by to jít mělo.
Měř třeba žárovičkou napětí tak, že jeden konec dáš na pin 8
a druhý konec dáš na 7 a pak 4 ku.
Může být totiž i vadná kostra, proto využívej kostru z ISO, tak jako rádio.
Potom je něco s rádiem. Nebo si ho otestuj na stole, zda se rozběhne?
Zapojení zde
stačí jen 8 zem a 4 se 7 spojit a dát na plus
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.