Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je běžné, že vrakoviště zařídí odhlášení vozu?

Od: boban® odpovědí: 11 změna:
Potřebuji zlikvidovat auto. Mně tvrdí, že si auto odvezou a dam jim plnou moc a oni auto za mě odhlásí. To by se mi líbilo, ale nevím, zda se jim dá věřit, protože nebudu mít u sebe doklad o převzetí auta z jejich strany.
Jaké je nejlepší řešení, nechat administrativu na nich?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

5x

Bylo by to pohodlné, asi ani ne drahé... Ovšem pokud se na to vykašlou, tak problém budeš mít ty a jim to bude jedno *smich*

hodnocení

1x

Běžné to není,vrakoviště Vám jen vystaví doklad o ekologické likvidaci,s kterým zajdete auto odhlásit.

hodnocení

1x

Jsoi i takové firmy, co to za Vás zařídí. Dáte jim plnou moc oni vše zařídí. Ale zda ta Vaše firma je ta správná, to nevím. Ověřte si, že má povolení na tuto činnost, zdali je certifikovanou společností oprávněnou ke sběru a likvidaci autovraků.

Pak to nebude problém.

Jen dodám-u nás funguje jeden servisák ,nwn zda má akrediteci na likvidaci,ale ten to vše udělá a majitel auta dostene jen ORV se zápisem o zániku!Ale PR si pak musí rušit sám!

stačí, aby tazatel sdělil, které vrakoviště to je, pak dostane správnou odpověď.

hodnocení

@milancukrar
Jedna se o toto vrakoviště
autosva.cz/...

Je divné, že mají ještě DOPRAVNÍ INSPEKTORÁT (tento institut evidence MV zanikl už před víc jak deseti roky) a že píší o vozidlech registrovaných v okrese BN a Pha.Jakékoliv kroky jdou na kterémkoliv úřadu po cele ČR! Asi bych jim moc nevěřil a oběhal si to sám ale nejsem z BN. Dle rady p.Regine. Já na tom pracoval asi 2,5 hodiny s tím, že jsem ještě na "vrakači sundaval kola,přední a zadní světla a čerpal naftici (cca půl nádrže -30l pže před závadou v převodovce bylo natankována plná a neprojelo se vše) a samozřejmě že jsem vyzal i AKB a na úřadu čekal asi půl hodiny!

hodnocení

1x
Nejlepší řešení...Až budu mít v ruce papír o ekologické likvidaci vozidla,tak jít auto odhlásit a zrušit PR.Zas tolik času to nezabere a mám jistotu.

Nedávno jsem provedl. Předtím vše na přesnou hodinu objednáno (telefon nebo internet).

1. Vrakoviště. Dají Vám asi 1800 Kč. Za 10 minut (fotili vozidlo a vytiskli doklad pro Registr vozidel).

2. Na úřad Registr vozidel, předat odšroubované značky, doklad o eko-likvidaci z vrakoviště a předem vyplněnou žádost (staženo z internetu). Čekání 5 minut. Vyřízeno za 3 minuty. (Hodonín)

Pokud jinak, ještě zaplatíte za službu.

renegade11*
hodnocení

0x

To se zase jeden spoléhá na někoho jiného ,

aby tu za dva měsíce nebyl dotaz jak zrušit auto bez dokladů :

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]