Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Potřebuji poradit. Zakoupila jsem auto v autobazaru které bylo v komisi.Prodávající bazar mi ochotně udělal
stk. ale auto po cestě domů sotva vyšplhalo kopec. prodávající mi řekl že potřebuje jen poštelovat. dala jsem auto do
opravy a bylo zjištěno že vozidlo nemohlo projít stk, jelikož má natržené silem bloky, olej ve vodě, leje z něj olej, gumy
na sračky z vnitřní strany a bůhví co ještě. Auto sebou trhá , nejde do tahu. Jak se mám bránit když není auto přímo bazaru ale zprostřetkovatel, prosím poraďte.
Jak se bránit? Teď už horko těžko,prodejce bude tvrsdsit že vše bylo v pořádku a že jste ho odvařila sama svým chováním k němu.Jinak minimálně toto : "olej ve vodě, leje z něj olej, gumy na sračky z vnitřní strany"jsou závady ,které by se při KONTROLE vozidla před koupí při prohlídce měli zjistit a to že trhá špatně jede při zkušební jízdě by se mělo ,dle zkušeností řidiče.kupujícího,zjiostit také. nováčka jemuž ještě nezaschnulo razítko na ŘP asi ne, ale potom je nerozum nevzít s sebou někoho kdo se vyzná!Zkuste reklamovat na obou - bazar i majitel dle TP-ORV,ale na 99% neuspějete!
PS co je to zač a kolik pak stálo
Stav při technické prokážeš jak? Asi těžko, takže technik řekne že při prohlídce to bylo v pořádku, díly někdo musel vyměnit až po technické = tak akorát zatáhneš soudní výlohy a nazdar...
Renčo, zkuste se obrátit o radu na poradnu pro spotřebitele dTest. A když, tak mi ještě napište na vnitřní poštu. Bude to asi poněkud složitější.
Díky za typ na dTest,zkusím to. Zítra jedu na novou stk a uvidím co tam najdou. Podle mě je stk podplacená a bazar bude mít problémy.Pokusím se zatlačit na majitele bazaru že to ohlásím na čoi. Majitelka auta sice souhlasila že dá auto opravit a majitel bazaru nabídl že mi zaplatí lepší gumy, ale už nemá důvěr v dané auto. Souhlasím s návrhem prodejce ale chci požádat bazar, ať si pak vemou opravený vůz znovu do prodeje a já si vyberu tentokrát s odborníkem jiné auto a klidně si doplatím. Je to rozumné?
STK super nápad, zaplatíš prohlídku a pokud bude problém tak ti akorát sloupnou známku, pak budeš řešit odtah protože po ose legálně neodjedeš ![]()
Pokud ti to opraví, tak proč si to nenechat? Ovšem je třeba opravu ohlídat a auto celkově prohlídnout jestli i zbytek je OK..
Nějaké vlny s problémama - technik řekne že při prohlídce to bylo OK a díly vyměnil někdo až potom. Přehodit kola je záležitost pár minut, to jde udělat přímo v areálu STK při čekání na protokol a odjíždíš už na jiných kolech...
Další hejl
Co chceš radit, leda "příště líp vybírej" Můžeš to za svoje opravit nebo to strčit do bazaru a černýho ptra předat dál, hejlů je pořád dost.
To jsi tam přišla "chci auto něco mi dejte", zaplatila, nasedla a odjela? Vykukové jsou sice bazar s prodávajícím, ale ty jsi ten blbec co jim to sežral i s navijákem... Pokud máš prostředky na dobrého právníka a několikaletý právní spor, tak s tím hnout jde, ale pokud ne tak je to celé na tebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.