Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem byl u oční a zažádal jsem si o potvrzení toho,že nosím jak brýle tak i čočky. Na řidičáků mám jen brýle (na fotce i na tom kódu dole). Chtěl jsem si zajít na úřad optat se se na informace ale když jsem viděl tu dlouhou frontu lidí minimálně 30 lidí v dlouhé frontě a vůbec to neubývalo, tak jsem se obrátil a nešel tam. Chci se zeptat jak to teď je při Covidu, jestli na ten úřad v nejbližší době musim zajít aby mi ten kód změnili na 01.06 abych mohl řídit s čočkami nebo to teď policii zajímat nebude co mám na řidičáků? Zrovna dneska jsem četl na aktuálně.cz,že se platnost řidičáků teď prodlužuje kvůli Covidu, takže zastavení policií s propadlým řidičákem problémem není. Jak je to s brýlemi nebo čočkami? Díky.
K čemu potřebujete mít zapsány brýle? Jen si na sebe pletete bič v případě, že je nebudete mít a zastaví vás hlídka. Pokud to půjde , tak si je nechte z řidíčáku odstranit.
jenda2: Člověče, máš řidičák? Každej, kdo jde do autoškoly, musí absolvovat prohlídku. A tam se jaksi zjistí, jak na tom je se zrakem a na základě toho má záznam na řidičáku. Vymazat to jistě jde (při zlepšení zdravotního stavu), opět na základě lékařského potvrzení. To je nutné i pro změnu harmonizovaného kódu. Ten je jiný pro brýle, pro čočky a pro brýle nebo čočky.
asd, správně, asi myslíte toto:
...platí, že pokud posuzující lékař zjistí, že žadatel o řidičské oprávnění nebo držitel řidičského oprávnění je zdravotně způsobilý k řízení motorových vozidel s podmínkou, musí o této skutečnosti neprodleně informovat obecní úřad obce s rozšířenou působností příslušný podle obvyklého bydliště nebo místa studia žadatele o řidičské oprávnění nebo držitele řidičského oprávnění, a zaslat příslušnému úřadu jeho kopii...
Tuším že tutu povinnost mají i oční lékaři.
jenda2: Někdo si tu sedí na vedení. Jak si má tazatel nechat odstranit záznam, když ho tam má a brýle nebo čočky na řízení nosí, tedy potřebuje. Že by padělal úřední listinu nebo nutil lékaře k vystavení nepravdivého potvrzení? Navíc řeší problém, že na úřadě je úzký profil. Takže rada: tak si je nechte z řidíčáku odstranit je opravdu radou k tématu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.