Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhlásit auto?

Od: nick123 odpovědí: 9 změna:
Kam se vydat jako první?
Na úřad a nechat odhlásit pak zlikvidovat?
Nebo nejdřív zlikvidovat a pak odhlásit?
Kolik to vše stojí?
A jak dlouho to trvá (do odhlášení auta)?
Díky moc za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pet32
hodnocení

2x

Auto buď odvezete, necháte odvést do sběrného dvora, od nich dostanete potvrzení, s potvrzením zajdete na úřad. Tam vám potvrdí zánik vozidla, do TP. Jestli máte povinné ručení, tak to zrušíte.

Kolik to stojí? Oni vám něco za auto zaplatí, záleží kam to povezete.

doplněno 21.10.20 08:52:

Po zániku, já rušila auto v dubnu. Přijel pán z barka, auto odtáhl. Vyplnil potvrzení, pak na účet poslali 1700. Zašlo se na úřad, tam dal razítko, že vozidlo zaniklo, ten TP jsem naskenovala, paní zrušila ručení, ke dni ukončení a zbylé peníze mi vyplatili.

Ale vy jste ještě neplatila, jestli to stihnete rychle.

nick123
hodnocení

Děkuji
Povinné ručení můžu zrušit hned nebo po zániku? Teprve ho budu platit

Pokud je sběrný dvůr schválený MŽP k ekologocké likvidaci autovraků pak ano pak může ale drtivá většima s autovraky nemůže nakládat!

zde je seznam pracovišť (vrakovišt)oprávněných k této činnosti : autovraky.mzp.cz/...

Jinak-auto odvezete na ono vrakoviště a po předložení dokladů (OP,ORV) se NAFOTÍ (pracovník vrakáče) identifikátory vozidla a vozidlo a ... dostanete protokol o EKOlikvidaci.Samozřejmě ještě musíte sundat RZ.S koprotokolem na místní (či kterýkoliv úřad) na odbor dopravy-evidenci MV kde vypíšete tiskopis o ZÁNIK VOZIDLA a ten pak s RZ a doklady vozidla a OP předložíte na přepážce.Tam odeberou RZ, ORV II a předají ORV I se zápisem o zániku.Ten pak předložíte na své poj.skrze rušení PR.

jińak -toto je vše zadarmo,někde za předání autovraku zaplatí dle jeho hmotnosti-u nás dávali 1kč/1kg hmotnosti.

hodnocení

0x

1) obvolat a zjistit, kde Vám oprávněná likvidační firma dá nejvíce, popřípadě i odveze.

2) předat vybrané firmě, která vystaví na počkání protokol

3) dojít na registr vozidel s doklady a vyřadit vozidlo z evedence, provedou na počkání

4) zrušit pojištění vozidla

Vše lze stihnou za jeden až dva dny

V loni s odmontěním alu kol na vrakáči a se zápisy asi 2 a půl hodiny!

diesel, ale Vy jste znalý, šikovný a víte přesně vocogou.

Tazatel to stihne o chvilku déle, třeba ho zdrží evidence a fronta.

Jj to také ale měl jsem štěstí ža na úřadu jsem byl druhý v pořadí..Jen jsem chtěl naznačit,že když se zadaří,tak to není až taková ztráta času.Ideál-dopředu se na úřadu zaregistrovat (pokud to jde), pak jde žadatel na řadu skoro ihned.

xenofob
hodnocení

0x

Na Slovensku se odevzdá auto i s doklady\ a SPZ provovateli sběrny autovraků a tim je vse vyrizeno, ten to zada do systemu ministerstva zivotniho prostredi , ze ktereho se to online prenasi do systemu policie a u auta se automaticky objkevi TRVALE VYRAZENO, informace jde elektrornicky i pojištovne, zpracují tam i SPZ

Zaostáváme asi o 7 let, mame podobne systemy ( RSV-MDCR, MAISOH-MŽP, IS-CKP - ČKP) i pokud mezi sebou nejak komunikuji, zakon je nastaven tak ze obíhá obcan, ktery nosi tabulky SPZ a papiry na urad i an pojistovnu

pet32

Přestěhujte se na Slovensko, budete mít klid, nebudete žít v zaostalé ČR.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]