Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protikorozní nástřik spodku, dutiny - co, kde?

Od: nimha® odpovědí: 18 změna:
Ahoj,chtel bych nechat udelat na mem novem aute (hyundai i30) preventivni protikorozni ochranu prislusnych mist, a jelikoz jsem to nikdy nedelal ani nezadaval, otevru s dovolenim na to nove tema. Praci urcite chci nekomu sverit, nemam garaz, pocasi uz nic moc a asi bych to stejne na poprve dobre nezvladl.Predne bych chtel vedet, co vlastne u dodavatele chtit. Nastrik ceho vseho konkretne (jake casti auta) a taky cim.Je mozne, ze nejake veci, ktere nevyzaduji zvednuti auta a nejsou tak kriticke, jako napr. dvere a kapota, bych pristei rok dal v lete sam.Co tedy vsechno se dela/da delat/ma smysl delat?Jakou latku (material) je na to dobre pozadovat?No a pochopitelne, pokud byste meli tip na dobry servis/dilnu, kde by to delali, budu taky rad. Ja jsem z Prahy, ale myslim, ze vsichni uvitame i tipy na celou CR i SR.Predem dekuji.
doplněno 26.03.21 22:09:

ZAVER: Nastrik nakonec proveden u fy. Trendl v Mratine u Prahy. Cena vysoka (12kkc), ale melo by to byt top. Trendl dela i veterany. No, ukaze cas...

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Bez záruky.Někde jsem vyčetl doporučení totoprovádět po druhé až třetí zimě od pořízení nového auta.Jinak seslkým rozumem-toto je nejlepší provést v létě kdy je teplo a je stabilní počasí.

jurajjuraj*
hodnocení

1x

kdyz uz strikat tak hned u noveho auta dokud tam neni zadna rez

idealne najit nekoho kdo ma hodne dobre reference, tak aby to odplastoval, umyl vapkou, nechal vyschnout, nastrikal, poskladal plasty

ale hlavne dobre vybirat, videl sem auta kde to ti dobytci nastrikali na plastove podbehy a pod plastem cisty plech, takze nevybirej podle ceny ale kvality

asd1

Bohužel najít někoho kdo udělá opravdu poctivě všechny důležité detaily je skoro zázrak :/ Nejlíp udělat to sám, ovšem ne každý to umí a má aspoň rampu...

insolver

provadim strikani podvozku a dutin uz leta pochopitelne poradne. tel 733 236 236 Libor

Insolver.Odkud jste.
insolver

Dobyry den Liberecky kraj u turnova semily

insolver

email pistakstrnad@seznam.cz zdravi insolver strikani spodku a dutin osobnich a dodavkovych vozu.cena auta cca 2000kc

Tak to je škoda,jsem z Ostravy.
insolver

To nevadi ale kdyzby nekdo chtel nebo kdyzby jste si chtel udelat vilet volejte 733 236 236 :)

hodnocení

0x

Tak konkrétně u Hyundaie je ta preventivní antikorozní ochrana docela dobře provedena ve výrobě a pokud auto nepoužíváte v extrémních podmínkách, pak je dodatečná ochrana v podstatě zbytečná.

Ostatně, už jste viděl alespoň zčásti shnilého Hyundaie z novějších řad i10 až i40?

fugass*
hodnocení

0x
Počasí nic moc, pravda, auto bude studené a možná mokré zespodu. Dělal jsem to resistinem od chemotexu, ale různí výrobci mají podobné prosukty na bázi vosku. Mám soudek. Potřebné množství ohřát na cca 40-50°C a pak nastříkat kde je potřeba. Také třeba myslet na věci, které se budou povolovat, aby nebyly zadělané tímto. To Vás servisák příště nepochválí. Je to voskovoasfaltová směs a docela to špiní. Otázka zní, zda to je v dnešní době pozinkovaných karosérií potřeba. Jestli chcete předejít korozi choulostivých částí, tak hlavně výfuk (ten ale něčím jiným, např zinková ochrana), prahy...

Zaprasené kabely svazků elektriky, stahovačky oken a motorky, naviják pásu,...

Ale plech to chrání.

007cz
hodnocení

0x

Je to opravdu zbytečné, antikorozni ochrana u daného vozu je více než dobrá. Efekt bude spíše "dobrý pocit";)

asd1
hodnocení

0x

Pokukd to auto chceš mít déle jak 10 let, tak vystříkat dutiny voskem na dutiny a spodek tvrdým voskem na podvozky neni od věci ani když je antikorozní ochrana kvalitní - nápravnice, brzdový trubky apod. Podobně dveře zevnitř hlavně problémová místa = spodky dveří, průchody šroubů (lišty na dveřích kufru), díra ro kabeláž zrcátka apod. I když dveře atd. jsou výměnné díly a není problém je vyměnit.. Lepší dělat když je počasí = teplo a sucho, to teď moc neni... Po zimě a před zimou kontrola omlácení prahů za kolama apod.

Sůl a opravy emulzí+ štěrkem je hrozný svinstvo *zed*

hodnocení

Dekuji za Vase postrehy.

Bylo mi receno na foru majitelu hyundai, ze antikorozni ochrana neni sice vylozene spatna, ale ze pokud chci mit auto dele, tak nastrik urcite doporucuji a to co nejdrive, protoze pak muze prikryt nejakou drobnou rez, ktera tam pak buji. To je proc to resim ted - vim, ze leto by na to bylo lepsi, ale jak rikam, stejne to bude delat nejaka firma, takze predpokladam, ze na to primerene vytapene prostory maji.

asd1

Firmy to obvykle ostříkaj vapkou, nechaj trochu oschnout a poblemcaj bitumenem.. Musíš opravdu dobře vybrat a kvalitu si ověřit,. Na vosku naštěstí není moc co zkazit, pokud teda nenastříkaj i katalyzátor a brzdy *smich* Pak prohlídni i jestli jsou po stříkání dutin na místě všechny zátky, taky často nějaká chybí, pak jde dírou sůl dovnitř *ua*

insolver
hodnocení

0x

Dobyr den provadim strikani spodku a dutin uz roky tak kdyzby jste chtel ozvete se mi Libor tel 733 236 236

Odkud jste.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]