Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

STK v březnu a pneumatiky

Od: trw odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

v rámci covidu jsem využil možnosti prodloužené technické kontroly o 7 měsíců. Končila mi 8.srpna technická, upřímně teď při psaní dotazu se nemůžud počítat jestli mi platí do 8. března nebo 8. dubna. Ale otázka se týkala kdyby platila do března.

Tedy mám letní a zimní sadu gum, na té zimní sadě, kterou bych teoreticky v březnu měl ještě mít ale nemám uplně rozmery který mám v techničáku, kde mám 195/60/15 a já mám 195/65/15 (už jsem to tak dostal, nekamenujte mě). Letní sadu ale mám podle rozměru v TP tedy 205/55/16. No a zajímá mě, jestli když v březnu přijedu na technickou s letníma gumama, kde mám ok rozměry a počasí nebude nasvědčovat tomu, že by měl být sníh nebo námraza, jestli to projde. Někde na internetu jsem totiž četl, že prostě záleží na počasí, když bude hezky projde na letních, když ne tak neprojde způsobilostí. Příjde mi to šílený.

Nicméně jestli mi to skutečně končí až v dubnu a já neumím k 8. srpnu přičíst 7 měsíců, tak ta otázka byla irelevantní, ale snad někomu pomůže. :D

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

STK neřeší zimní nebo letní gumy. Stačí správný rozměr pofle ORV II a dostatečná hloubka vzorku.

TK platí do data, uvedeného v ORV II. Na STK ho vidí, na ulici si ho Policie vylustruje. 7 měsíců od 8. srpna je 8. března.

k2
hodnocení

2x

Na STK pocasi neresi. Pokud mate obute to, co je v TP, tak v tomto ohledu je vozidlo technicky zpusobile.

trw
hodnocení

To je potěšující slyšet. Mohl by mi ještě někdo prozradit, jestli když mi to končí v 8/08 platí to do 8/03 nebo do 8/04.

Já nevím jestli se to počítá už od srpna a nebo od září. :D

mate59

Jestli končí v 8. měsíci,platí do konce 8. měsíce.

trw
hodnocení

Dík, teď jsem zblbnutej ještě víc :DD

No bylo to skrze covida posunuté,ale nevidím jediný důvod proč nezavolat na STK na kterou jezdíte a domluvit si termím a v tom domluceném udělat TK místo spekulací o pneu a posunutí atd navíc pokud byste byl učastník nehody-nebudete muset mít obavy z případného postuihu jízdy bez platné kontroly! Osobně jsem měl platnou do 30.7 a pže mi to uteklo,tak jsem dělal až 6.8. a prodloužení neprodloužení,TK naprosto v pohodě a mám na dva roky klídek. MOžná by pak bylo něco jiného pokud by vše fungovalo jako v březnu ale nyní?!

hodnocení

2x

první měsíc:září,2 říjej,3 listopad,4 prosinec,5 leden 6 únor 7,březen.takže STK vám končí 8.března;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]