Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trippling - komfortní blikání (výroba)

Od: michalll* odpovědí: 16 změna:

Zdravím,

Chtěl bych do svého auta (Octavia) trippling což je komfortní blikání, více zde: dhservis.cz/...

Ale všude za něj chtějí kolem 500, neexistuje nějaká levnější varianta, jak tohle zhotovit? Nestačilo by jenom nějaké zpoždovací relé, které by ponechalo třeba 3 sekundy proud 12V v blikači? Elektronice nerozumím vůbec...

Nedokázal by tohle někdo levněji zhotovit? Díky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

1x

Tady je návod na výrobu.

Ze strachu, že něco z nevědomosti skoním, a odejde v autě elektrika, tak bych radši tu pětistovku (a věřím,že i míň), obětoval.

skodaoctavia.cz/...

repak*

Ta výroba se zvládne levou zadní doma v kůlně. Enem je potřeba vybavení za pár tisíc. A zkušeností za pár stovek tisíc. Ale to přece nic nestojí, to někdí rád udělá zadara.

hanher*

Nebo se tu naskýtá jiná možnost, ale za stejný peníze:

obchod.dhservis.cz/...

To už je fakt asi pro radost...

repak*
hodnocení

0x

U současné O II už je zabudován a mě tahle "fíčurka" nevyhovuje. Pokud o blinkr zavadím omylem nebo musím kvůli změně situace změnit rozhodnutí blikám 3x místo třeba vůbec ne.

Jinak cena 500,- Kč za doplněk do auta v pořizovací ceně 300-600 tis. mi připadá více než solidní.

stirecek*

Trojblik náhodou nemá chybu a mně plně vyhovuje. Myslím ale, že cena je trošku přemrštěná, stačilo by něco jednodušího.

michalll*
hodnocení

Jo jo tak to máte stejný názor jako já, právě něco jednoduchšího zháním, nechci živit každého nenažraného člověka, vždyť jde jen o malý obvod nebo třeba ani to ne, a cena i 600...

stirecek*

Jestli to řídící jednotka umožní, třeba by to stačilo jen aktivovat, ale pochybuju, že by to měla deaktivované. Leda si to zařízení vyrobit sám, návod na netu určitě najdeš.

repak*

Štírečku, alespoň v Octavii (určitě u O I a asi i u O II) nemá s blikači řídící jednotka co do činění. Elektronika je zabudovaná v tlačítku varovných světel. Když mi odešly blikače vyměnili mi přesně tuhle součástku, u O I to byl typový nedostatek a odcházelo to prý dost často.

A docela by mě zajímalo, zda by tazatel pokud by uvedené zařízení vyrobil sám jej prodával za méně než 500,- Kč. Vymyslet, navrhnout tišťák, zapojení do stávající elektroniky, vyrobit tišťák, osadit, pájet, výstupní kontrola, ... Velkosériově se to asi dělat nebude. Typické myšlení dřívější doby: vždyť to je jenom práce a ta ho nic nestojí, že.

michalll*
hodnocení

Pro repak:

Ano pokud bych to měl ,vymyslet, navrhnout a podobně tak je to cena malá, ale na internetu jsou už schéma přímo pro výrobu tišťáku, a to pak už myslím není moc velký problém, akorát já se elektroniku neučil a jsem v tom naprostý lajk... A ptal jsem se taky na levnejší variantu, pokud by nestačilo pouze nějaké zdržení proudu 12V v blikači po dobu 3 sekund...

Navíc...Normální klasické relátka pro automatické spouštění potkávacích světel jdou koupit už kolem 200kč ale tyhle (trippling) nikoliv, důvod je jasný, nikoliv o tolik drahší výroba, ale je to přece jen "LUXUS" který se montuje do drahších vozů a tak si na tom rád každý přimastí kapsu...

stirecek*

repak: jenže on to nechce prodávat, ale ušetřit, takže svépomocí by to měl nejlevnější.

michall: obyč relé stojí 50kč, zpožďovač se dá taky pořídit zhruba v té ceně, otázka ale je, jak by to fungovalo v praxi s přerušovačem

repak*

Tak vymýšlejte, jak to udělat levněji. Třeba to bude i fungovat.

doplněno 21.03.10 21:34:

A bude to mít všechny funkce jako ten předražený výrobek za 500,- Kč. Třeba zrušení funkce blikem do protisměru atd atd.

stirecek*

Modul pro automatické rozsěcování světel taky stojí od cca 200Kč, mě to stálo jedno relé, čtyři svorky a 15minut času a funguje stejně jako to, co někde stojí klidně šest stovek ;)

hanher*
hodnocení

0x

Trojblik je výborná věc třeba na dálnice, nebo delší cesty.

Pravdou je, že se dá využít úplně všude, ale v některých zmatečných situacích je spíše na obtíž-což se ale stává málokdy...

miljan*
hodnocení

0x

Jak si představuješ levnější variantu? Třeba 499,-Kč.

hanher*

¨Repliku do jedné z prvních Fábií jsem kupoval něco mezi 350-400,-Kč

500,- je většinou cena domácích kutilů, nebo malovýrobců jako dodatkové zboží ,při větší výrobě jde samozřejmě cena dolů.

Mám dojem, že v Auto Kelly je měli v akci za 400,-

miljan*
hodnocení

0x

Majitelům Favoritů se cena nezdá vysoká.

klub.skodafavorit.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]