Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Chtěl bych do svého auta (Octavia) trippling což je komfortní blikání, více zde: dhservis.cz/...
Ale všude za něj chtějí kolem 500, neexistuje nějaká levnější varianta, jak tohle zhotovit? Nestačilo by jenom nějaké zpoždovací relé, které by ponechalo třeba 3 sekundy proud 12V v blikači? Elektronice nerozumím vůbec...
Nedokázal by tohle někdo levněji zhotovit? Díky
Tady je návod na výrobu.
Ze strachu, že něco z nevědomosti skoním, a odejde v autě elektrika, tak bych radši tu pětistovku (a věřím,že i míň), obětoval.
Ta výroba se zvládne levou zadní doma v kůlně. Enem je potřeba vybavení za pár tisíc. A zkušeností za pár stovek tisíc. Ale to přece nic nestojí, to někdí rád udělá zadara.
U současné O II už je zabudován a mě tahle "fíčurka" nevyhovuje. Pokud o blinkr zavadím omylem nebo musím kvůli změně situace změnit rozhodnutí blikám 3x místo třeba vůbec ne.
Jinak cena 500,- Kč za doplněk do auta v pořizovací ceně 300-600 tis. mi připadá více než solidní.
Trojblik náhodou nemá chybu a mně plně vyhovuje. Myslím ale, že cena je trošku přemrštěná, stačilo by něco jednodušího.
Jo jo tak to máte stejný názor jako já, právě něco jednoduchšího zháním, nechci živit každého nenažraného člověka, vždyť jde jen o malý obvod nebo třeba ani to ne, a cena i 600...
Jestli to řídící jednotka umožní, třeba by to stačilo jen aktivovat, ale pochybuju, že by to měla deaktivované. Leda si to zařízení vyrobit sám, návod na netu určitě najdeš.
Štírečku, alespoň v Octavii (určitě u O I a asi i u O II) nemá s blikači řídící jednotka co do činění. Elektronika je zabudovaná v tlačítku varovných světel. Když mi odešly blikače vyměnili mi přesně tuhle součástku, u O I to byl typový nedostatek a odcházelo to prý dost často.
A docela by mě zajímalo, zda by tazatel pokud by uvedené zařízení vyrobil sám jej prodával za méně než 500,- Kč. Vymyslet, navrhnout tišťák, zapojení do stávající elektroniky, vyrobit tišťák, osadit, pájet, výstupní kontrola, ... Velkosériově se to asi dělat nebude. Typické myšlení dřívější doby: vždyť to je jenom práce a ta ho nic nestojí, že.
Pro repak:
Ano pokud bych to měl ,vymyslet, navrhnout a podobně tak je to cena malá, ale na internetu jsou už schéma přímo pro výrobu tišťáku, a to pak už myslím není moc velký problém, akorát já se elektroniku neučil a jsem v tom naprostý lajk... A ptal jsem se taky na levnejší variantu, pokud by nestačilo pouze nějaké zdržení proudu 12V v blikači po dobu 3 sekund...
Navíc...Normální klasické relátka pro automatické spouštění potkávacích světel jdou koupit už kolem 200kč ale tyhle (trippling) nikoliv, důvod je jasný, nikoliv o tolik drahší výroba, ale je to přece jen "LUXUS" který se montuje do drahších vozů a tak si na tom rád každý přimastí kapsu...
repak: jenže on to nechce prodávat, ale ušetřit, takže svépomocí by to měl nejlevnější.
michall: obyč relé stojí 50kč, zpožďovač se dá taky pořídit zhruba v té ceně, otázka ale je, jak by to fungovalo v praxi s přerušovačem
Tak vymýšlejte, jak to udělat levněji. Třeba to bude i fungovat.
doplněno 21.03.10 21:34:A bude to mít všechny funkce jako ten předražený výrobek za 500,- Kč. Třeba zrušení funkce blikem do protisměru atd atd.
Modul pro automatické rozsěcování světel taky stojí od cca 200Kč, mě to stálo jedno relé, čtyři svorky a 15minut času a funguje stejně jako to, co někde stojí klidně šest stovek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.