Nejste přihlášen/a.
Přemýšlím, jak co nejjednodušeji a nejrychleji zvednout celý předek auta.
U pojezdového heveru je problém s tím, že se auto při zvedání hýbe do strany.
Co dva kvalitní nůžkové zvedáky? Zvedat na střídačku po kouskách a pak podložit prahy špalkama?
Divím se, že na tohle neexistují nějaká čínská udělátka, nějaký dvojitý elektrický synchronizovaný hever... ![]()
Nebo raději použít nájezdy? Jak to řešíte vy? Díky.
Já to zvedám paleťákem.
přední nápravu, zadní nápravu, za prahy nikoliv.
Promon, zvedám tak, že paleťák zvedne v místě tlumiče, pak stačí zvednou o 3 cm a kolo je ve vzuchu. Alespoň auta, které zvedám pro svoji rodinu a příbuzné.
Jj - dlouhým paleťákem to jde, ještě lépe ještěrkou ( VZV) s dlouhými vidlemi. Jen bacha - dnešní auta není možné podebrat kdekoliv, prakticky mají vyztužené prahy jen v definovaných místech a tak jsem už taky viděl škaredě poškozený spodek auta tímto způsobem.
Jo, za nápravy mě chtěl loni taky zvedat Peugeota sevismen v pneuservisu. Vyhnal jsem jej od auta a už mě v tom pneuservisu neviděli. U mnoha typů dnešních aut je vysloveně zakázáno zvedání jinde, než za prahy - nehledě k tomu, že kvůli plastům kryjícím motor i zadní nápravu hever už ani není prakticky kam opřít
Právě, podvozek zaplastovaný a po zvednutí není podpěru kam dát. A lézt pod autem a hledat místo na podpěru není ani bezpečné ani pohodlné. Pod zvedací bod vedle heveru se taky nevejde. Jedině snad umístit nůžkový hever na polovinu zvedacího bodu a pod druhou pak narovnat trámky.
No tak tohle je paráda. Ale kde jste to našel vč. poštovného za $ 281? Já to našel celkem za $ 500 a to už za to fakt nestojí ![]()
Zrovna tohle neni problém zbastlit, stačí svářečka, něco železa a svářeč který nelepí úplný vlaštovčí hnízda..
Vršek z účka (nastavovací šířku neptořebuješ), nohy z dvou jeklů nebo trubek, dolu patka. Nahoru osazení na práh...
asd, jak jsem to viděl, hned mne to napadlo, že si český kutil poradí, stejně jako u omítkových lištách v jiném dotazu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.