Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pohodlně zvednout obě strany auta?

Od: stepm® odpovědí: 16 změna:

Přemýšlím, jak co nejjednodušeji a nejrychleji zvednout celý předek auta.
U pojezdového heveru je problém s tím, že se auto při zvedání hýbe do strany.
Co dva kvalitní nůžkové zvedáky? Zvedat na střídačku po kouskách a pak podložit prahy špalkama?
Divím se, že na tohle neexistují nějaká čínská udělátka, nějaký dvojitý elektrický synchronizovaný hever... :-D
Nebo raději použít nájezdy? Jak to řešíte vy? Díky.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Normální pojízné hevery, proč by jezdilo auto, když může jet hever? Nebo stačí jeden a podkládací trojnožky, osobně teda nelezu pod auto, které leží jen na heveru.

praivo*
hodnocení

2x

"dvojitý elektrický synchronizovaný hever..." - Třeba QuickJack? Jinak osobně dám hever pod nápravnici a zvednu celý předek najednou, nebo pod jeden práh, zvednu, zajistím podpěrou a pak zvednu (a podepřu) druhou stranu.

hodnocení

2x

Dělám to normálně 2 zvedaky.

hodnocení

1x

Divím se, že na tohle neexistují nějaká čínská udělátka, nějaký dvojitý elektrický synchronizovaný hever...

A to říká kdo?

Koupit se dá vše, vždy je to jen o otm, kolik do toho hodláte nasypat - např

motofocus.cz/...

a není to ani Čína

hodnocení

0x

Já to zvedám paleťákem.

doplněno 18.10.20 14:09:

přední nápravu, zadní nápravu, za prahy nikoliv.

doplněno 18.10.20 15:23:

Promon, zvedám tak, že paleťák zvedne v místě tlumiče, pak stačí zvednou o 3 cm a kolo je ve vzuchu. Alespoň auta, které zvedám pro svoji rodinu a příbuzné.

Jj - dlouhým paleťákem to jde, ještě lépe ještěrkou ( VZV) s dlouhými vidlemi. Jen bacha - dnešní auta není možné podebrat kdekoliv, prakticky mají vyztužené prahy jen v definovaných místech a tak jsem už taky viděl škaredě poškozený spodek auta tímto způsobem.

Jo, za nápravy mě chtěl loni taky zvedat Peugeota sevismen v pneuservisu. Vyhnal jsem jej od auta a už mě v tom pneuservisu neviděli. U mnoha typů dnešních aut je vysloveně zakázáno zvedání jinde, než za prahy - nehledě k tomu, že kvůli plastům kryjícím motor i zadní nápravu hever už ani není prakticky kam opřít

hodnocení

Právě, podvozek zaplastovaný a po zvednutí není podpěru kam dát. A lézt pod autem a hledat místo na podpěru není ani bezpečné ani pohodlné. Pod zvedací bod vedle heveru se taky nevejde. Jedině snad umístit nůžkový hever na polovinu zvedacího bodu a pod druhou pak narovnat trámky.

praivo*
"Pod zvedací bod vedle heveru se taky nevejde." - Tento problém řeší podpěry Rennstand, bohužel ale nejsou zrovna levné (s poštovným $281, tj. 6500+ Kč).
Jak pohodlně zvednout obě strany auta?
hodnocení

No tak tohle je paráda. Ale kde jste to našel vč. poštovného za $ 281? Já to našel celkem za $ 500 a to už za to fakt nestojí :)

praivo*

SafeJacks.com (SafeJack je výrobce).

Jak pohodlně zvednout obě strany auta? #2
asd1

Zrovna tohle neni problém zbastlit, stačí svářečka, něco železa a svářeč který nelepí úplný vlaštovčí hnízda..

Vršek z účka (nastavovací šířku neptořebuješ), nohy z dvou jeklů nebo trubek, dolu patka. Nahoru osazení na práh...

asd, jak jsem to viděl, hned mne to napadlo, že si český kutil poradí, stejně jako u omítkových lištách v jiném dotazu.

Bingo p.Milane.viděl jsem to na youtube před 14 dny a uvažuji o zhotovení. stejně jak kdysi jsem viděl rapičky.Kamarád že to nemá cenu dělat, udělal už 4 páry-dva pro další kamarády a dva má v dílně vyšší cca35cm a nižšší cca25cm

hodnocení

Jo, jenže to je cena za 1 ks, já měl v košíku 2 :)

jabraka*
hodnocení

0x

Na dvorku mám dva špalky 60 cm dlouhé a ne nich jedním koncem přibitou fočnu.Když potřebuji pod auto,tak si na ně vjedu.Na výměnu pneu to nestačí.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zvednout auto

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]