Zdravím, potřeboval jsem do auta (Fiesta 2007) nějak úhledně umístit držák na mobil a zároveň autorádio s BT, proto jsem se rozhodl koupit Pioneer SPH-10BT. Vše funguje parádně až na jednu věc. Při vypnutém motoru hraje rádio krásně čistě na všechny stanice, ale při běžícím motoru jde slyšet lehké "praskání". Podotýkám že jen na dvou stanicích z asi 10 co rádio v mé oblasti vyhledá. Hlavně se jedná o regionální stanici (Rádio Krokodýl) a síla signálu je zde pro tuto stanici dobrá. Na autě jsou originál Motorcraft svíčky s originál zapalovacími kabely, přesto si myslím že je to z nějakého důvodu rušeno motorem. Dalo by se to dodatečně nějak vyřešit? Děkuji
Auto má najeto 85 tisíc. Samozřejmě mě taky napadlo že by to mohlo být nedostatečně vyhlazeným výstupem, ale vzhledem ke stavu km a dobíjecímu napětí 14,5V mi to přijde nepravděpodobné. Každopádně osciloskop mám k dispozici, tak se můžu mrknout
Někdy to dělají staré unavené polovodiče v můstku (ale to by nedobíjelo 14,5V) nebo častěji krátké uhlíky.
Můžeš zaexperimentovat s toroidníma tlumivkama a kondíky. Stejně vpodstatě nic jiného v těch prodávaných odrušovačích nenajdeš. Možná ještě pojistku a transil, ale to z odrušením nesouvisí, že
Tak určitě to není alternátorem. To by bylo slyšet hvízdání, podle otáček motoru. Praskání je vysokofrekvenční rušení a občas je to způsobeno např. nedostatečně ukostřeným opletením koaxu od antény, nebo špatně ukostřenou anténou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.