Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
koupil jsem si na auto nové stěrače (měl jsem flat Aerotwin Bosch, byly super a vydržely 1,5 roku než začaly dělat šmouhy), jenže mám auto z roku 2004 a mám rád, když to vypadá dobově, takže jsem se vrátil k ramínkovým stěračům, opět Bosch. Nebyly levné, stály 350Kč. Jenže kvalita odpovídá stěračům od vietnamců. Přítlak u spolujezdcova stěrače není pořádný, u toho řidičova zase tak 2-3 cm přečuhuje ta gumička z lišty a nehorázně vržou. Nejvíc frustrující je, že vržou i za silného deště na dálnici, když je pustím na střední rychlost.
Mám je 2 měsíce. A dělají to od začátku. Ale teď jak hodně prší tak z toho mám vyloženě nervy. Jinak ty Aerotwiny problém s vrzáním ani přítlakem neměly. Takže nejde říct, že by za to mohly unavený ramena a nebo špatný sklo.
Řešení: Zkusil bych vyměnit gumičky za silikonové z autokelly, nicméně nevíte jestli tyto gumičky pasují do ramínkových stěračů, protože u ramínek se musí do gumiček vsadit takový ty dva dlouhý plíšky co zajišťují že ta gumička je rovná a drží v liště.
A nebo už jsem si í říkal, že si koupím zase flaty. Radši flat než to vrzání. Ale nechce se mi investovat několik stovek do Boschu před zimou, když mě ty stěrače můžou stejně přimrzou a odejdou mi v zimě dřív. Bosche na jaře. Máte někdo zkušenosti s Compass značkou (prý používá grafitový gumičky), nevím co používá Bosch, ale silikon asi nepoužívá nikdo. Ještě mi přišly zajimavé hybridní od Denso ale ty jsou cenově jak AeroTwiny. A mám pocit, že používají stejně debilní gumičky co jsou v těch raminkách od Boschů. Bosch - AeroTwin vs Twin - stejná značka a člověk by neřekl, že tam bude tak diametrální rozdíl v kvalitě.
Tak jo - dneska ráno za jízdy, jsem zjistil zajimavý poznatek a to, když jsem stíral zvenku zamlžené sklo..prakticky suché, tak stěrače nevrzají a jsou tichý. Když jsem potom jel odpoledne na sluníčku, tak jsem to zase zkusil stírat uplně na sucho, i když vim, že jim škodím, ale prostě na sucho je ten stěrač tichej.
Stačí voda a začne vrzací symfonie. Nevíte čím to může být?
Protože u starých stěračů mám opačné zkušenosti, že dřou na sucho a když gumičky nasají vodu tak je pak celkem klid.
Valeo má taky řadu ramínkových stěračů. Nemají sice takovou životnost, jako prémiovky od Valea ty flaty, ale pořád lepší než nějaké sheron a podobné levné.
Ono taky záleží, zda používáte ostřikovač a nějaký kvalitnější. Ne jen lihovou obarvnou vodu, která ničí ten grafit na stírátkách někde v akci v kaufu...
Dobré je použít antirain takové ty tekuté stěrače a sklo tím ošetřovat. Pak neulpívá tolik špína, ale i námraza pak jde snadno dolů bez velkého škrábání a stěračům to prospívá, když neposkaují po blátě. Pak jde životnost stírátek rapidně dolů.
U stěračů (a u ramínkových obzvlášť) je potřeba, aby ramínko bylo kolmo nastaveno vůči sklu. Pokud není, tak to poskakuje.
Compass ... i kdyby to prodávali zadarmo, tak je to drahé, protože nově koupené stírají hůř, než staré opotřebené.
Bosch ... vysoká cena za průměrnou kvalitu.
Mám dobrou zkušenost s výrobcem ramínkových stěračů Alca/Heyner (slušná kvalita za nízkou cenu/vysoká kvalita za střední cenu).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.