Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
koupil jsem si na auto nové stěrače (měl jsem flat Aerotwin Bosch, byly super a vydržely 1,5 roku než začaly dělat šmouhy), jenže mám auto z roku 2004 a mám rád, když to vypadá dobově, takže jsem se vrátil k ramínkovým stěračům, opět Bosch. Nebyly levné, stály 350Kč. Jenže kvalita odpovídá stěračům od vietnamců. Přítlak u spolujezdcova stěrače není pořádný, u toho řidičova zase tak 2-3 cm přečuhuje ta gumička z lišty a nehorázně vržou. Nejvíc frustrující je, že vržou i za silného deště na dálnici, když je pustím na střední rychlost.
Mám je 2 měsíce. A dělají to od začátku. Ale teď jak hodně prší tak z toho mám vyloženě nervy. Jinak ty Aerotwiny problém s vrzáním ani přítlakem neměly. Takže nejde říct, že by za to mohly unavený ramena a nebo špatný sklo.
Řešení: Zkusil bych vyměnit gumičky za silikonové z autokelly, nicméně nevíte jestli tyto gumičky pasují do ramínkových stěračů, protože u ramínek se musí do gumiček vsadit takový ty dva dlouhý plíšky co zajišťují že ta gumička je rovná a drží v liště.
A nebo už jsem si í říkal, že si koupím zase flaty. Radši flat než to vrzání. Ale nechce se mi investovat několik stovek do Boschu před zimou, když mě ty stěrače můžou stejně přimrzou a odejdou mi v zimě dřív. Bosche na jaře. Máte někdo zkušenosti s Compass značkou (prý používá grafitový gumičky), nevím co používá Bosch, ale silikon asi nepoužívá nikdo. Ještě mi přišly zajimavé hybridní od Denso ale ty jsou cenově jak AeroTwiny. A mám pocit, že používají stejně debilní gumičky co jsou v těch raminkách od Boschů. Bosch - AeroTwin vs Twin - stejná značka a člověk by neřekl, že tam bude tak diametrální rozdíl v kvalitě.
doplněno 20.10.20 15:55:
Tak jo - dneska ráno za jízdy, jsem zjistil zajimavý poznatek a to, když jsem stíral zvenku zamlžené sklo..prakticky suché, tak stěrače nevrzají a jsou tichý. Když jsem potom jel odpoledne na sluníčku, tak jsem to zase zkusil stírat uplně na sucho, i když vim, že jim škodím, ale prostě na sucho je ten stěrač tichej.
Stačí voda a začne vrzací symfonie. Nevíte čím to může být?
Protože u starých stěračů mám opačné zkušenosti, že dřou na sucho a když gumičky nasají vodu tak je pak celkem klid.
0x
Stačí aby ty hřídelky přirezly a ty stěrače jakoby poskakujou po skle a vržou
Samodřejmě to múže bejt i špatnou gumičkou stěrače ale u Bosche se mi to ještě nestalo
Bežně se setkávám stim že vržou nouname stěrače z kauflandu a jinech hobymarketú
0x
Valeo má taky řadu ramínkových stěračů. Nemají sice takovou životnost, jako prémiovky od Valea ty flaty, ale pořád lepší než nějaké sheron a podobné levné.
Ono taky záleží, zda používáte ostřikovač a nějaký kvalitnější. Ne jen lihovou obarvnou vodu, která ničí ten grafit na stírátkách někde v akci v kaufu...
Dobré je použít antirain takové ty tekuté stěrače a sklo tím ošetřovat. Pak neulpívá tolik špína, ale i námraza pak jde snadno dolů bez velkého škrábání a stěračům to prospívá, když neposkaují po blátě. Pak jde životnost stírátek rapidně dolů.
0x
U stěračů (a u ramínkových obzvlášť) je potřeba, aby ramínko bylo kolmo nastaveno vůči sklu. Pokud není, tak to poskakuje.
Compass ... i kdyby to prodávali zadarmo, tak je to drahé, protože nově koupené stírají hůř, než staré opotřebené.
Bosch ... vysoká cena za průměrnou kvalitu.
Mám dobrou zkušenost s výrobcem ramínkových stěračů Alca/Heyner (slušná kvalita za nízkou cenu/vysoká kvalita za střední cenu).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.