Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabia II špatně startuje

Od: vladimirbohac odpovědí: 8 změna:

Dobrý den ,U Fabie II. se v poslední době stává ,že ke spuštění motoru se musí i několikrát otočit klíčkem zapalování, aby motor naskočil.Vždy ve startéru klepne,jako by byla vybitá baterie,ale baterie je v pořádku. Neví někdo čím to může být?

Starter byl před dvěma lety měněn v servisu,všechny kabely jsem zkontroloval.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Bude to startér bud uhlíky nebo vypálenej silovej kontakt cívky
dejv111neprihl

Ten silový kabel a jeho kontakt potvrzuji! Mně se tohle stalo asi před rokem. Líně to startovalo a nakonec jen cvaknutí. Kontakt očka byl zoxidovaný. Stačilo okartáčovat, prostříkat kontoxem (dnes bych i lehce máznul měděnou vazelinou) a bylo po problému. :)

xenofob
hodnocení

1x

pokud tankujete nekvalitní palivo za 200, jako blondýna z minulého týdne, kondenzuje se v nádži voda a koncentruje špína...bez návštěvy servisu si můžete pročistit palivovou soustavu kvalitním přípravkem a tankováním dražšího aditivovaného napr u benziny

pak už jen do servisui tady se fabie nevyléčí

michalverner
Tazatel píše že ve startéru pouze cvakne (tzn.že vyskočí pastorek ale rotor startéru se neroztočí).Můžete mi vysvětlit jakou souvislost s tím má palivová soustava nebo palivo jako takové?

parazit
hodnocení

0x
Dobrý večer.
Jsem zvědavý na odpovědi
Mám podobný problem,startuju a auto chytne třeba až na potřetí.většinou se mi to stává, kdyz auto třeba na 2až3 dni odstavim a prší,a je vlhko.mam fabii 1.4mpi 2011.

Dostáva sa vám vlhkosť do zapaľovacieho modulu.

vladimirbohac
hodnocení

Zdravím.Palivem to určitě není protože jsem den před tím tankoval,a následně ujel 120 km bez jakékoli závady .

Jízda a studený start nelze srovnávat, pokud se bavíme o palivu.

Když ti budu do nádrže po cestě lít ethanol, tak houby poznáš. Když ti ho dám do nádrže a přes noc bude kolem nuly, tak budeš mít co dělat, aby jsi to nahodil *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]