Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svítí kontrolka

Od: kyrlik odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
potřeboval bych radu ohledně rozsvícení kontrolky na vozidle škoda superbp r.v. 2006, cca2.8, 6V.
Za jízdy se mi rozsvítila kontrolka signalizující "systém kontroly výfukových plynů" a stále svítí.
Nevíte někdo čím to může být? Tedy spíše o jaký nejčastější problém jde? Popř. jak ten problém odstranit?
Mockrát Vám děkuji za každou radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

2x

Cimkoliv. Od blbeho benzinu, pres nejake cidlo, deravou hadici, lambdasondu (sondy). Bez diagnostiky to nikdy nezjistite.

kyrlik
hodnocení

Já vím, diagnostiku mám objednanou na příští týden ale radši se ptám jestli někdo nemá zkušenosti přímo s tímto motorem.
U paliva si jsem jistý, že problém není, to by začala kontrolka svítit ihned. Můj typ je spíše čidlo či sonda no..
Ale nejsem automechanik, tak budu muset asi počkat na diagnostiku.
Každopádně děkuji.
feka
Ani se špatným palivem by se kontrolka nemusela rozsvítit hned.

hodnocení

0x

To že svítí kontrolka check není neobvyklé, hlavně u koncernových vozů..To je a bude pořád dokola... Ne, že by byly poruchovější, to určitě ne, ale funkce samodiagnostiky je v jednotkách tak titěrná, že to svítí i k vůli malým odchylkám... U jiných značek je to zpravidla takové méně citlivé... Tipuji lambda sonda, nevím jestli je vadná (příčina), nebo výsledek její funkce (důsledek něčeho, špatných paramerů)), EGR... To je prostě klasika...

kyrlik
hodnocení

A jak je to prosím Vás závažná porucha v případě odchylek či lambda sondy?

tycoon*
hodnocení

0x

Může jít o závadu v zapalování (např. vadný zapalovací kabel), řízení motoru (vadná nebo unavená některá z lambda sond), katalyzátorů, systému sekundárního vzduchu, systému odvětrávání palivové nádrže s aktivním uhlím. EGR tenhle motor asi nemá.

Naprostá většina těch problémů se nijak navenek neprojevuje a je potřeba diagnostika. Nejlevnější by bylo, pokud by třeba byla uvolněná hadička systému sekunárního vzduchu, stačí ji jen nasadit, nejdražší by byly nefukční katalyzátory.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]