Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde je spínač tlaku oleje?

Od: krakonos* odpovědí: 13 změna:

Ahoj všem.Včera se mě za jízdy rožnula kontrolka mazání,zastavím,olej na horní rysce,teplota normál.Po startu kontrolka zhasíná nějak moc pomalu,během jízdy zase rožne,žádný divný smrad není,po prošlápnutí plynu zhasne,při volnoběhu nesvítí,rozsvítí se třeba po 10 km.Bývalý majitel radí prošplíchat kontakta Kontoxem a že je tam spínač origo.Auto mám od jara,ale toho policajta nemůžu najít.Ví někdo,kde ho hledat?Ještě mě napadlo,až ho najdu,že bych namontoval raději spínače dva(neorigo)a zapojil je do serie.Ale to by fungovalo,jen kdyby jeden z nich tlakem jednu kontrolku zhasínal,druhý druhou zozžínal.Jestli bych měl každý rok řešit,že origočidlo bude takhle zlobit,tak by tahle úprava za to stála.Díky za názory.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

4x
Čidlo vyměnit nebo změřit tlak manometrem...
Pokuď ho neumíte najít,nechte to na servisu.
Měl by být za filtrem...Kiu nemám.
Může být problém s filtrem nebo zubovým čerpadlem,ale může být vadné jen čidlo...pokuď by byl špatný kontakt,kontrolka by nesvítila.
Z vylepšením s dvěma čidly(dvěma kontrolkami), by bylo zapojení trošku složitější...asi tomu moc nerozumíte.
Spolehlivý je manometr na palubní desce(nebo v motorovém prostoru)...je vidět aktuální tlak...nebo tlakoměr s digitálním displejem.

k2
hodnocení

1x

A to mate Tatru 815 nebo Ferrari?

Jinak po zastaveni opravdu nenamerite na rysce nic.

krakonos*
hodnocení

Jasně že jsem měrku vytáhnul a UTŘEL od oleje asi po 5min.po zhasnutí motoru.To snad stačí?Je to Kia Sorento 2,5 CRDI.

nigi
hodnocení

0x

Taky můžete mít zasajrajtovaný sítko ve vaně (před čerpadlem). Jak zhasnete motor sajrajt sleze a po nastartování chvílí všechno maká jak má, než se proudem opět zvedne bordel ve vaně a zase ho přicpe. Čerpadlo potom není schopno vyvinout dostatečný tlak a kontrolka se rozsvítí.

hodnocení

0x

Tohle dělávají nekvalitní olejové filtry nebo sajrajt oleje přímo v čidle. Prostříkávat kontakt z venku je nesmysl, protože evidentně maká.

Čidlo je nejblíže olejového filtru. Vyšroubit, prostříkat čističem brzd kanálek v čidle a čidlo s novým těsněním vrátit zpět. Osadit filtr oleje MANN a dát nový správný olej. Pak napiš a divil bych se, že to bude stejné.

11.10.20 19:22
hodnocení

0x

tady je

007cz

To je uuuplně jiný motor.

krakonos*
hodnocení

Shodou šťastných náhod se dnes v okolí pohyboval bejvalý majitel,tak mě na to čidlo navedl.Zespodu je vidět akorád káblík,co k němu vede.Abych ho mohl vyšroubovat,musel jsem oddělat altík,vypustit vodu,vymontovat trubku s termostatem(alespon jsem zkusil ho ohřát-otvírá,jak má) ,pak jsem se konečně dostal na to čidlo.To bylo zaneřáděný od oleje,myslím,že ten by správné funkci čidla vadit neměl.Je to tak?Zkoušel jsem kompresorem,jestli náhodou neprolíná,tak ne.Olej se tam dostává jinak.

krakonos*
hodnocení

Napadlo mě,že bych čidlo přemístil k tomu alternátoru,kde by bylo přístupnější.Je totiž na druhém konci trubky,která propojuje olejový kanálek v bloku s tím nálitkem na altíku,který je tam,jak už tady někdo psal, kvůli vytváření podtlaku.

Připojil jsem dvě fotky,před opravou a po opravě.To vedení je asi 30 cm dlouhý

ze 6ky trubky a kousku hadice.Co si o tom myslíte?

Kde je spínač tlaku oleje?
Kde je spínač tlaku oleje? #2
krakonos*
hodnocení

Je tu nějaký majitel Sorenta se stejným motorem jako mám?Jde o 2,5 crdi.Dívám se na tu vanu a podle mne snad ani není možný ji demontovat,když je motor v autě.Vana je nad nápravnicí jen asi 2 cm.A vzadu je pod vanou zase hřídel k poloose.Že bych skontroloval sací koš.

Kde je spínač tlaku oleje? #3

tak to je Luboš a lakatoš...*smich*

krakonos*
hodnocení

Čidlo jsem dal na druhý konec hadice a funguje tam.Ale při manipulaci s tou hadicí se asi porušila a tou opletenou bandáží prosakuje olej.Jak byste tu hadici na netu hledali?Nemohu ji tu najít.Diky.Ivo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]