Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem.Včera se mě za jízdy rožnula kontrolka mazání,zastavím,olej na horní rysce,teplota normál.Po startu kontrolka zhasíná nějak moc pomalu,během jízdy zase rožne,žádný divný smrad není,po prošlápnutí plynu zhasne,při volnoběhu nesvítí,rozsvítí se třeba po 10 km.Bývalý majitel radí prošplíchat kontakta Kontoxem a že je tam spínač origo.Auto mám od jara,ale toho policajta nemůžu najít.Ví někdo,kde ho hledat?Ještě mě napadlo,až ho najdu,že bych namontoval raději spínače dva(neorigo)a zapojil je do serie.Ale to by fungovalo,jen kdyby jeden z nich tlakem jednu kontrolku zhasínal,druhý druhou zozžínal.Jestli bych měl každý rok řešit,že origočidlo bude takhle zlobit,tak by tahle úprava za to stála.Díky za názory.
Tohle dělávají nekvalitní olejové filtry nebo sajrajt oleje přímo v čidle. Prostříkávat kontakt z venku je nesmysl, protože evidentně maká.
Čidlo je nejblíže olejového filtru. Vyšroubit, prostříkat čističem brzd kanálek v čidle a čidlo s novým těsněním vrátit zpět. Osadit filtr oleje MANN a dát nový správný olej. Pak napiš a divil bych se, že to bude stejné.
Shodou šťastných náhod se dnes v okolí pohyboval bejvalý majitel,tak mě na to čidlo navedl.Zespodu je vidět akorád káblík,co k němu vede.Abych ho mohl vyšroubovat,musel jsem oddělat altík,vypustit vodu,vymontovat trubku s termostatem(alespon jsem zkusil ho ohřát-otvírá,jak má) ,pak jsem se konečně dostal na to čidlo.To bylo zaneřáděný od oleje,myslím,že ten by správné funkci čidla vadit neměl.Je to tak?Zkoušel jsem kompresorem,jestli náhodou neprolíná,tak ne.Olej se tam dostává jinak.
Napadlo mě,že bych čidlo přemístil k tomu alternátoru,kde by bylo přístupnější.Je totiž na druhém konci trubky,která propojuje olejový kanálek v bloku s tím nálitkem na altíku,který je tam,jak už tady někdo psal, kvůli vytváření podtlaku.
Připojil jsem dvě fotky,před opravou a po opravě.To vedení je asi 30 cm dlouhý
ze 6ky trubky a kousku hadice.Co si o tom myslíte?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.