Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Písknutí při záběru turba

Od: vejvoda odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,vlastním vuz Volkswagen Touran rok výroby 2009 motor 1.4 TSI.Motor má najeto 172 tisíc km.Poslední dobou se mi stává,že když se motor ohřeje po pár km.Tak mi při záběru turba udělá takový písknutí,Nedělá to pravidělně,tak jestli třeba nazáčína odcházet turbo nebo vrtulka v turbu?Auto jezdí normálně,neškube nic jen to někdy při záběru turba pískne tak jestli máte někdo s tímto problémkem zkušenosti?A jak dlouho turbo vydrží přiblížně kolik km?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Každé turbo trochu píská. Můžete ho vyndat a zkontrolovat lopatky, ale já bych to neřešil. Životnost je různá, obvykle 200 - 400 tisíc km. Ale kdoví, kolik máte najeto reálně. Spíš vyměňte rozvody, pokud jste to ještě neudělal.

doplněno 10.10.20 16:17:

Pískat ale může i děravá hadice.

vejvoda
hodnocení

Rozvody mám tak 2 roky nové,Taky si myslím,že prostě jednou to turbo odejde,

Jednou odejde určitě :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]