Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákonný příspěvek nepojištěných

Od: lalaila* odpovědí: 6 změna:

Již jednou jsem se na těchto stránkách dotazovala,tentokrát budu konkrétní.

Můj manžel zdědil v červnu 2009 po svém otci vozidlo Škoda 120,nepřepsal ho na sebe,ve velkém techničáku je jako majitel stále uveden můj tchán, malý techničák nemám.Vozidlo není ve SJM.Můj manžel zemřel v prosinci 2009 a dnes mi respektive mému zemřelému manželoví přišel dopis na uhrazení částky 1410 Kč za období 2.1. 2010 - 26.1. 2010 jako výzva k uhrazení zákonného příspěvku nepojištěných.Vozidlo od smrti manžela nikdo neprovozuje,je odstaveno.Povinné ručení u ČPP zaniklo 2.1. 2010.

Vozidlo je zahrnuto do dědického řízení,kde dědici jsou já,2 naše děti a 2 děti z prvního manželství a v dohledné době nebude ukončeno.

Co mám dělat,prosím?

doplněno 31.03.10 11:41:

Poslala jsem na ČKP přiložený dotazník,kde jsem vysvětlila,že vlastníkem dle TP je můj tchán,který zemřel v roce 2007,zdědil manžel v červnu 2009 a nepřepsal na sebe a následně v prosinci 2009 zemřel.DÁLE JSEM NAPSALA,ŽE VOZIDLO OD DATA ÚMRTÍ VOZIDLA NEBYLO PROVOZOVÁNO,ŽE JE ODSTAVENO MIMO DOPRAVNÍ KOMUNIKACE.Ale stejně je mi to houby platné a budu muset platit prý i za celou dobu až do vyřešení dědictví. Je to svinstvo,do depozita mi RZ vzít nechtějí,,nevím co s tím.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Informujte v tomto smyslu ČKP.Mám dojem,že pokud není dědické řízení ukončeno spravuje v podstatě pozůstalost soudem určený notář.

cyril*
hodnocení

0x

Od koho přišla výzva? Od ČKP nebo pojišťovny?

lalaila*
19.03.10 16:32
hodnocení

od ČKP

cyril*

Odpovězte soudruhu Hradcovi do ČKP, že vozidlo nebylo od ukončení platnosti pojištění provozováno.

Dále je důležité vědět co zamýšlíte s autem do budoucna. Pokud nebude provozováno, domluvte se s notářem o sepsání potvrzení pro dočasné vyřazení z evidence nebo pro trvalé, pokud by jste dali auto k likvidaci. Chce-li auto někdo používat do doby vyřízení dědictví, měl by k tomu mít souhlas notáře nebo aspoň všech případných dědiců a vozidlo si pojistit.

lalaila*
hodnocení

Jen je mi divné,že je to za tak krátkou dobu od 2.1. do 26.1. 2010. Nerada bych rozvířila u ČKP vodu s úmrtními listy tchána a manžela.

cyril*

Nemusíte jim psát žádné romány, naprosto stačí to co jsem navrhnul. Budou-li v ČKP mít jiný názor, musí Vám to dokázat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]