Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak postupovat dal, diky

Od: dankoss* odpovědí: 17 změna:
dobry den, pred mesicem jsem prodal auto za 10 000, pan po dvou dnech volal ze se mu auta hralo do pardubic ze je udajne v servisu, dalsi den mi volal ze odjel ze servisu ze mu auto kleklo spistil na me bandurskou ze jsem mu to udelal ja, vylagroval s jine, kdyz se obe strany uklidily, navrhovali sd moznosti ze si auto vemu zpet za 7 nebo ze mu prispeji na opravu, abych byl z obliga tak jsem mu poslal 4 000 ale z tim ze mi posle cestne prohlaseni overene z uradu ze az auto opravy prevede si ho na sebe, problem je ze pan kteremu jsem prodal auto si me zablokoval a nejsem si jisty jestli to preved na sebe, veskere papiry jako velky maly tp a plnou moc na prepis, ja mam pouze kuoni smlouvu a jeho cestne overene prohlaseni, pojistku jsem davno zrusil
chci se zeptat co dal, jestli auto jde odhlasit nebo uz nevim
dekuji do predu za vasi pomoc
dankoss

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Zase jeden takový ...Proč jste se nezeptal dříve než jste auto prodal jak na to abyste byl bez problémů?Takové doatza tu byli asi 4 za měsíc.hooodně osob se asi poučilo neboť četnnost těchto dotazů poklesla na asi 2 měswíčně! Druhou volovinu jste uděla ,že jste mu poslal ty 4 000kč!Tím jste se jakoby přiznal že auto nebylo až tak OK jak jste mu asi tvrdil.

Vaše jediná možnost OSOBNĚ nalézt kupujícího, a s ním ,s doklady od auta a protokolem z TK o evidenční Ko na úřadu zapsat ZMĚNU! Jinak s tím asi nic neuděláte

hodnocení

4x

dankossi, nedivte se, že Vám poradci spílají. Páč tento problém se tu řešáí několik let, každých 14 dní. A to ještě nevíte, jaké problémy Vás čekají.

Přečtěte si opět jejich rady, a konejte podle nich. Buď kupce dotáhnete na registr s evidenční kontrolou, nebo zahájíte proces přepisu bez něj, ale vozidlo stále bude napsáno na Vás. Taky možnost si vzít auto zpět, a dát ho na ekolikvidaci.

Nevěřím tomu, že kupec si vozidlo přepíše.

Jak postupovat dal, diky

xenofob
hodnocení

2x

vzít zpět, dát sešrotovat a pak odhlásit

já ti pošlu čestné prohášení oveřené z úřadu že jsi důvěřivý hlupák

jurajjuraj*
hodnocení

2x

auto neni prepsane a zrusit pojistku? ty musis byt bohaty, cekej ze se ti casem, az naskoci uroky, ozve ckp

krtek6

chybu může udělat každý...jenže ty jsi jich udělal min. 5 naráz...tak co čekáš? to už není na omluvu...

jurajjuraj*

nikdo nerika platit nekomu pojistku, ale prodat auto bez prepisu v den prodeje muze v dnesni dobe jen blazen

pokud by slo o auto za aspon 300-400 tisic tak tam se da predpokladat ze to bude chtit prepisovat i novy majitel ale u aut za ani ne polovinu polovinu platu? to vetsinou kupujou ti co prepisy neresi, pak ani neresi pokuty a dalsi problemy, bez starosti nakonec proda auto dal a vy uz ani nevite kdo jezdi autem za ktere vy porad zodpovidate

asd1

ČKP problém neni, těm kupní smlouvou doloží že není vlastník a půjdou tahat z toho novýho...

Problém jsou pokuty na obecnou zodpovědnost (radary atd.), protože je v registru zapsaný jako provozovatel a nepodal žádost o zápis změny.. Mmch. termín do 10 dnů a sankce až 50k.

= Jít na odbor dopravy podat žádost.

Řešilo se to tu asi padesátkrát, tak stačí hledat, nový dotaz je zbytečnost.

dankoss*
hodnocení

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 07. 10. 2020 09:49:31
Poradci se Vám snaží poradit, tak je prosím neosočujte kvůli své neznalosti.

re4zon
hodnocení

1x
Jdete na registr vozidel a s kupni smlouvou v ruce zadejte o zahajeni prepisu. Budou se cukat, mozna budete muset nechat zavolat nadrizeneho, ale prepis zahajit musi. Pak budete mit aspon neco v ruce, az vam zacnou chodit vyzvy od uradu kvuli prekroceni rychlosti a od ckp kvuli absenci pojistky. Ovsem jestli jste mekky (coz asi jste, kdyz nekomu poslete penize jen protoze vam neco rekne do telefonu), tak ani na tom registru neuspejete.
Jinak jedina skutecna ucinna rada uz padla, najit kupujiciho a donutit ho prepsat to s vami osobne a vratit ty 4 tisice. Ja osobne bych to zkusil jednou po dobrem, priste bych si vzal jako psychickou podporu par kamaradu z vychodu (coz vam neradim).

dankoss*
hodnocení

diky, dalsi mozny postup je zkusit se s nim zkontaktovat a kdyz ne, pozadam o novy maly velky tp

Klidně požádejte o nové OTV z důvodu ztráty-Vy ale díky KS nemáte už k vozidlu dle CZ práva žádné nároky,nesmíte provádět jakékoliv úkony...Pokud ano pak bude kupující "na koni" a případně to může ještě umocnit těmi 4000 kč co jste mu zaslal ,že jste se jej snažil ošulit .I když to PČR (pokud by se k tomu dostala) vyřešila dobře pro Vás,tak státní zástupce by to obrátil proti Vám!

JEDINÁ MOŽNOST je DONUTIT kupujícího k SOUČINNOSTI a dokončit prodej zápisem změny!NJIC jiného NEEXISTUJE! Ještě možnost pokusit se zahájit zápis změny dle dp. p.re4zon.ale tam je to velmi nejasné jak to půjde !

dankoss*
06.10.20 21:30
hodnocení

diky moc

Omluva a současně oprava-mělo být psáno ORV!

dankoss*
hodnocení

a moznost co si myslim ze to rozebira na dily? tim padem to auto uz existovat nebude

Fyzicky existovat nebude,ale v registru bude stále vedeno a Vy jako vlastník! A v tomto případě bez Ekoprotokolu ovět nelze zapsat zánik vozidla a majitel pak má Černého Petra !

xenofob

pokud někdo porušil zákon o odpadech, stačí to oznámit odboru životního prostředí a ten udělí POKUTU, pokud porušení zákona prokáže nebo pokud se někdo přizná

zápis zániku lze také provést po předložení pokutového bloku, tedy po pravomocném rozhodnutí o "jiném zániku"

je to v zákoně v §13, každý si to může přečíst

je zajímavíé jak všichni spekulují že auto už bylo rozebráno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]