Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mezi pátkem 16:00 a dneškem (pondělí) 14:00 mi někdo, pravděpodobně automobilem, poškrábal nad zadním kolem auta až na základní barvu a z místa nehody ujel bez žádného vzkazu (takže 7b). Podle škrábanic můžu říct jen to, že to bylo modré auto, jak prší je to čím dál míň patrné, ale mám místo nafocené.
Protože jsou na místě nehody kamery tak jsem chtěl situaci nahlásit na policii (dopravní oddělení). Tam však nemají čas a jsou mimo budovu (nelze se jim dovolat). Nemohl jsem čekat tak bylo s autem i manipulováno.
Prosím Jak bych měl tuto situaci řešit? Mam počkat, než se situace vyřeší nebo můžu dát auto do opravny a dostat odškodnění z jeho pojistky později. Od 28.9. (pouze 1 týden) mám i pojištění proti vandalismu ale nevím, jestli to tak řešit, když jsou na místě kamery a abych nepřišel i o bonusy.
Bude lepší situaci zatím nahlásit na mojí pojišťovně?
Díky.
Začni policajtama - oznam to prokazatelně a do zápisu dej všechny informace včetně info že místo je pod kamerama.. Nenech se odbýt "beztak to odložíme tak to nemá cenu sepisovat"
Záznamy se uchovávají jen určitou dobu.
Přes pojistku můžeš, oznámení policii tam nejspíš bude podmínka. Bonusy záleží na pojistné smlouvě..
Nafotil jsem škodu a policajtama jsem začal, ale paní na stanici mi sdělila že tu teď nikdo není a dala mi 2 čísla kam volat, které nikdo zatím nezvedl. Volal jsem v intervalu každých 15-30minut do teď. Teď už toho nechám a zítra ráno asi v 5:00 snad budou mít čas.
Kameru mají myslím přímo na monitoru policejní stanice. Bylo to na parkovišti města.
Nejdříve jste měl nehodu nahlásit policii a počkat až přijedou. Teď se můžete obrátit na policii, aby pátrali po viníkovi. Jak budou pátrat a zdali někoho najdou, toť otázka.
Odškodnění z jeho pojistky, když nikoho nenajdou? Asi si to budete musel nechat opravit za své, pokud policie najde viníka, vymáhat to po něm, přesněji jeho pojištovně.
A kdo Vám sdělil tuto informaci? Kam jste volala?
Bylo mi řečeno že jsou ve službě pouze 2 a že mají hlášeno 8 dopravních nehod. S tím že mám volat přímo na jejich telefonní čísla do kanceláře, že prý až tam přijdou tak se mi teprve můžou začít věnovat. Pořád to ale nikdo nebere.
I kdyby policie náhodou někoho hledala a dokonce i našla tak dotyčný pořád může tvrdit, že si ničeho nevšiml a ty škrábance tam už dávno byly. Vzhledem k dešti a tomu, že jste to nehlásil hned to nebude mít s obranou příliš složitý. Nejspíš mu úplně postačí, když se prostě nepřizná na té kameře totiž stejně nebude nic jasně vidět.
Takže vám zbývají tyhle možnosti: Neřešit to, nahlásit pojišťovně a ta vám pak zvedne velmi ochotně platby za pojistku nebo si to opravit za vlastní peníze.
Pokud bude na záznamu z kamery čitelná RZ, tak auto najdou a tím i vlastníka/ pojistníka. Policie si ho předvolá, pokud se prokáže vina tak škoda půjde z jeho POV. Ujetí od nehody - stačí že řekne že ví kdo řídil ale odmítá vypovídat proti osobě blízké = řidič není ztotožněn = není koho stíhat. Ze škody se ale nevyvlíkne, pokud se prokáže že to bylo jeho vozidlo. Pokud se najde auto a bude tvrdit že to on nebyl, tak není problém udělat rozbor jeho laku na tvém autě a tvého laku na jeho autě. Sepíše se záznam o nehodě a předá se to pojišťovně viníka resp. likvidátorovi, s tím se dohodneš jak to řešit (oprava ve značkovém servisu, smluvním servisu pojišťovny, jakémkoliv servisu, oprava rozpočtem, totálka)...
Pokud bys to řešil z tvojí havarijky tak určitě potřebuješ záznam o řešení nehody policií, akorát podle smlouvy ti pak možná pojišťovna sáhne na bonusy a zvýší pojistné (záleží jaké máš ve smlouvě podmínky)
Počítej, že pojišťovny se často cukají s plněním a snaží se kličkovat a platit co nejmíň, i protizákonně, a kdo se neumí bránit správným postupem toho odrbaj...
Je to dennodenní situace.. V podstatě poškrábané auto... Aspoň je, byť malá pravděpodobnost dle kamer někoho zjistit. V jiných případech obdobného typu bez kamer je to jen na tom si to nechat lastním nákladem opravit. Několikrát jsem to zažil, včetně hodně promáčklých dveří a lístek, kontakt nikde... Myslím, že takovou zkušenost má mnoho majitelů aut. .. Každá větší oděrka a i promáčklina zamrzí, čím novější auto, tím asi i více...
Když viníka chytnou a na kameře nebude zachycená situace, že se šel viník na poškozené místo podívat, tak řekne, že o tom vůbec neví... A nikdo mu nic neudělá, dejme tomu, že se ale vyřeší škoda. Pokud se šel podívat, lze to ze záznamu zjistit a ujede, tak ujel od nehody... Osobní zkušenost, ale ne na mém autě. Jednou jsem to takhle viděl. Ženská nabourala Favoritem Hondu, šla se podívat co udělala a ujela. A to mě naštvalo. Poškozenému jsem dal za okno lístek jak to bylo a že jsem ochoten to dosvědčit... Pak mi volala policie a já jim to potvrdil... Shodou okolností to bylo, jak jsem slyšel z povzdálí v telefonu auto, co prodal policista švagrovi.. To jen tak pro zasmání...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.