Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fábka nastartuje a chcípne

Od: rosta* odpovědí: 9 změna:
Dobrý večer mám jedničkovou benzínovou fabii a mám problém nastartuje a hned chcípne nevíte čím to může být? Myslel jsem třeba imobilizér ale druhý klíč a to samé děkuji za reakce Rosťa

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak kdyby to byl imobilizer, tak by ti blikal v přístrojovce symbol imobilizeru. Jinak tuším, že u Fábie I při závadě immo ani nechytne...

fugass*
hodnocení

0x
Zkuste diagnostiku. Kupte si malý vag, pokud budete mít koncernová auta, vyplatí se. Taky by bodlo info o motoru. Může to být cívka, přísun paliva (filtr), svíčky...

hodnocení

0x
Já bych šel po čerpadle v nádrži nebo jeho ovládání

hodnocení

0x

Pokud se jedná o MPI, tak bych začal vyčištěním a základním nastavením škrtící klapky přes diagnostiku.

jenda2*

Přes obyčejnou diagnostiku nenastavíte nic. Lze škrtící klapku rozebrat, čističem brzd umýt a to je asi tak všechno. Na změnu nastavení polohy by se měl motor adaptovat po několika desítkách km.

VAG, VCDS, Bosch adaptují klapku.

Nějaké ELM nikoliv.

Jak tu klapku na Fabii bude čistit, když jí diagnostikou neotevře? Kolik idio...ů tam bude cpát prsty a násilým klapku otevírat? Ošmrdlat po ploše klapky je nanic. Je potřeba udělat štěrbinu a hrany disku klapky.

Klapku lze nastavit snad každou čínskou "notebookovou" diagnostikou.

jenda2*

Tak to tedy nejde. Ty umí jen číst, některé kabelové u určitého roku výroby ještě nastavit volnoběh s crakem Software. Ale jen některé. Obecně prdlačky. Mám obě a Superb 1 to zvládlo, Fabii už ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]