Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rezerva

Od: martinmartas® odpovědí: 9 změna:
Zdravím, jedno kolo na autě mám úplně špatný chci se zeptat jak dlouho mohu jezdit na rezervním kole děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Rezerva slouží pro dojetí do pneuservisu...

V praxi - pokud policejní hlídce řeknete, že to máte čerstvě a jedete do servisu, určitě s tím nebudou mít problém. Pokud potkáte stejnou hlídku o pár dní později, tak už by to mohl trochu problém být *smich*

Ale taky záleží, o jakou rezervu jde, třeba já mám rezervu, na které můžu jezdit pořád, protože je úplně stejná, jako zbytek pneumatik na autě.

hodnocení

Je to jen na týden pak budu mít nové kola, rezerva je myslím stejná jako ostatní kola není malá.

asd1
hodnocení

2x

Předpisově je rezerva jen pro nouzové dojetí. V praxi řekneš že se ti to stalo teď a nikdo to neřeší...

Pozor na druhý defekt, to pak budeš smutně čekat na odtah nebo nahánět další rezervu. A Murphyho zákony fungujou *smich*

pet32
hodnocení

1x

Záleží jakou máte rezervu, já mohu s rezervou jen 80km/h. Rychle bych zajela do pneuservisu a nechala vyměnit, min 2 kola.

xenofob
hodnocení

1x

s plnohodnotnou rzervou dokud se nerozpadne a nesjede vzorek na zákonný limit

s uzkým žlutým nebo červeným kolem na nouzové dojetí pouze 2 hodiny 15 minut

nigi
hodnocení

0x

Jestli je to plnohodnotná rezerva, tak na ní můžete jezdit dle libosti. Jen je potřeba počítat s tím, že se zhorší jízdní vlastnosti auta (protože je ta guma úplně jinak sjetá než ostatní a pravděpodobně je to úplně jiná značka)

re4zon
Jestli je to uplne jina znacka, tak na ni jezdit dle libosti nemuze (resp. nesmi). Samozrejme v pripade kontroly je jedine mozne vyjadreni "ted jsem pichnul" a v kufru mit to puvodni prazde kolo. Jestli je to uplne stejna guma, jen jinak sjeta, tak na ni jezdit smi, ale je to zejmena za mokra o hubu.

hodnocení

0x

Plnohodnotná rezerva je jako jiné kolo, můžete jezdit neomezeně. V minulosti bylo dokonce doporučováno rezervu občas střídat s ostatními koly, aby se všechna kola opotřebovala stejnoměrně. Pokud je to jen dojezdové kolo, máte to v názvu.

asd1

Je rozdíl plnohodnotná rezerva kde ráfek i pneu jsou stejné jako druhé na nápravě (to není rezerva ale stejné kolo = na tom jde jet dlouhodobě) a plnohodnotná rezerva kde je pneu jen stejného rozměru, ale např. výrobce je jiný, ráfek neni alu ale plech apod.

Např. na autě mám Dunlopy 195x60 ale plnohodnotná rezerva je Michelin 195x60 = ta je jen na nouzové dojetí.

V praxi to ale nikdo neřeší.. Možná tak na udání milého souseda *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]