Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě, jestli nějaké auto má v techničáku napsáno BA98. Zatím jsem vždy viděl jen BA95. Chtěl bych zkusit jednou natankovat 98 jestli mi to nějak ovlivní spotřebu a v případě že ne, klidně zůstanu u BA95. Jde mi o to, abych nepoškodil motor.
Auto je z roku 2006, což už by mohlo počítat s 98 octany. Možná je nedokáže využít, "to je mi celkem jedno", jen aby to vydrželo
Co myslíte?
Výše oktanového čísla s výkonem motoru nijak nesouvisí. Na výkon má vliv kvalita paliva, takže i nekvalitní benzín s OČ 98 spíše výkon sníží. Pokud by OČ mělo vliv na výkon,pak by auta na plyn musela výkonem překypovat, protože OČ u LPG je vyšší než 100.
Požadované OČ u benzínu je dáno konstrukcí motoru a vliv na chod motoru bude patrný hlavně v případě,kdy bude použito palivo s nižším OČ než je předepsáno. V opačném případě to znatelný vliv nemá.
klidně můžete Ale pro jistotu, jaké že to auto máte? Auto by mělo byt akčnější ... Taková LADA žiguli to 100% vydrží
Jde jen o to, že rozdíl mezi cenou a výkonem bude neúměrný. Raději jezděte s těžkou nohou a BA95 a výkon/ cena bude pro vás výhodnější ...
Do desetiletého nissana ho bez obav leju (pokuď je), rozdíl nevidím téměř žádný (už jsou tam značné netěsnosti), snad trochu výkon, no nevím. Do nového hyndaika radši ne, ačkoliv jsem byl ujištěn, že při použití vyššího oktanového čísla na novém motoru pocítím zvýšení výkonu...
doplněno 19.03.10 11:35:*hyundaika
Ahoj, já mám BMW e46 a v techničáku mám napsáno BA 98. Jak v malým tak ve velkým a hlavně u mýho auta je rozdíl ve spotřebě, na výkonu bych tak moc rozdíl neviděl!
u Fiata nebyl rozdíl žádný, ani ve výkonu ani ve spotřebě. Ale zajímalo by mě jak to bylo u BMW... rozdíl ve spotřebě - 0,3L?
No divil by ses ale je tam rozdíl 0,3 - 0,4 , bavil jsem se o tom na foru v klubu a je to ověřený
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.