Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mechanika otvírání dveří fiat drande punto 2006

Od: kalosdos odpovědí: 10 změna:

Stalo se mi ,že nejde otvírat dveře zevnitř, něco se tan utrhlo , nevite někdo ,jak to tam je udělaný? je tam lanko, nebo nějaké táhlo. A kde bych mohl tyto náhradní díly sehnat? v servisu fiat mi řekli 3500Kč. to se mi do starého auta nechce dávat .

Děkuji za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vyndej výplň dveří a uvidíš, jak je to řešené. Podle toho kup náhradní díl, prodejců je mraky. Stačí projít internet.

asd1
hodnocení

0x

Co takhle napsat který... Přední zadní kufr...

Co ruplo uvidíš při demontáži...

kalosdos
hodnocení

Levé dveře zevnitř páčka otvírání dveří.

asd1

Je tam lanko tak bude utržený. Na trhu asi celý zámek = sehnat z vrakáče.

To lanko by mělo jít opravit - ulomený kus nahradit novým a lanko spojit... Nebo by šlo nouzově přehodit lanko z druhý strany než seženeš něco za rozumný peníze...

otomoto.pl/...

asd1

čísla dílu 55702904 nebo 55702907 podle verze zamykání - nutno ověřit podle VIN co tam je za zámek. Lanko se nejspíš samostatně neprodává, tj. pokud nepůjde opravit, tak celý zámek z vrakáče a přehodit...

fiatdily.cz/...

eper.fiatforum.com/...

asd1

Nebo spíš koukni na 7zap - jdi na začátek (na "Catalog Fiat"), zadej VIN a pak v "Display units and windows"u dveří najdeš číslo dílu (celý zámek):

fiat.7zap.com/...

kalosdos
hodnocení

Děkuji za odpověď, moc mi to pomohlo, jenom nevím ,kde je nejbližší vrakáč fiat jsem z Jihlavy.

asd1

Začni rozebráním a uvidíš kde to je ulomený, dost možná to půjde snadno opravit...

Stejný zámek může být i v jiných autech, v tom katalogu podle tvého VIN najdi číslo dílu a to pak hledej... Vrakáče často neví co za díly chtít, tak může být výhodnější nový zámek, o moc dražší asi nebude a nebude to loterie ze staré plečky...

kalosdos
hodnocení

Zjišťoval jsem u Fiat servisu to stojí 3500Kč., lanko měnit nechtějí, prý ani není k sehnání.To se mi zdá do starého auta hodně peněz , jsem už 68 letý důchodce.

asd1

Do Fiatu ani nechoď, tam tě sedřou z kůže, navíc mechanici obvykle lemplové. Jediná vyjímka jsou díly které jinak než přes Fiat sehnat nejdou (a to je potom pro tebe lepší zajet do Fiatu v Rakousku), naštěstí takových dílů moc neni...

Zámek jde sehnat i mimo síť Fiatu a z vrakáče to jde taky poslat... Ale nejdřív to rozeber (práce nic moc, tapec dolu, pod nim je ještě folie co se snadno trhá, chce to s citem... Nejlíp kouknout na video jak na to, většina aut to má podobně...)

Když dáš VIN tak se můžu kouknout kde zámek sehnat (bez VIN nevim jaký přesně tam máš zámek, jsou dvě varianty...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]