Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žhavící svíčky - čím mažete závity?

Od: gumidek® odpovědí: 8 změna:

Zdar, chystám se na výměnu žhaviček. Povolené už jsou, jen čekám, až dorazí nové. Jen se chci zeptat, kdo a co používáte za mazivo na závity, abych svíčky i za čas opět povolil.

Rad je všude spousta, takže bych spíš rád nějaké rady mechaniků z praxe (popř. odkaz na výrobky).

Díky a pěkný zbytek dne.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Na takové závity bych použil grafitový prášek. Ten se nezapeče jako vazelína.
kepler*

Nebo taky molyko (sulfid molybdeničitý MoS2)

hodnocení

To jako takový grafitový prášek a nebo něco spešl auto-moto? google.com/...

Musí se něčím závit svíčky omastit, aby prášek držel?

fugass*
hodnocení

3x
Zdar, používám měděnou vazelínu (pastu) a vždy jsem povolil úspěšně. Např toto:
dufy.cz/...
Otázka zda kupovat takové množství, když potřebujete tak na 1 prst. Mají tuším i malou tubu jako od pasty.

hodnocení

2x
Ja taky davam grafitovej prašek nebo lehce mažu grafit mazivem

hodnocení

Abych se přiznal, tak mám měděnou vazelínu ve spreji a stříkám s ní závity na výfukách. Ale příjde mi, že se odpaří. Ovšem povolit to jde.

Na žhavičkách jsou jemná stoupání závitů, tak proto se raději ptám a nechám si poradit.

Mažete jenom závity a nebo i trochu tělo žhavičky (pokud jsou ty žhaviče dlouhé)?

fugass*
Pouze závit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]