Nejste přihlášen/a.
Tak ono občas není úplně nejmoudřejší to zadupnout hned před cedulí, když máte za sebou kamion, nalepený jiný auto...
jirib má pravdu.
Vubec nechápu jak to někdo to muže valit 90 km a brzdit tak že to ani neubrzdí a vlítně do vesnice.Tak vidím v dálce vesnici a ceduli tak zvolnuju ne? přirozená reakce.A i když je vesnice a cedule vidět na poslední chvíli (ale tech případů moc nen) tak se dá bez problému brzdit.
A tazatel ještě napíše:
"jedu treba 90 km/h a najednou bum, znacka obec" to jako u toho spí?
Jiří, jakmile jsem četl dotaz, hned mne napadlo to co píšete. Ještě snad více, že řidič kecá a vymlouvá se.
V poslední době se mi podařilo vjet do obce - míjet ceduli víc jak 50 tkou.
Poprvé když značka začátek obce byla částečně překryta větvemi stromu a já ji zpozoroval později, možná bych stačil zpomalit, ale nebudu intenzívně brzdil zvláště když za mnou jede další vozidlo a je to tzv. "lepič", tak jsem 50tku měl až cca po dvaceti metrech.
A podruhé když jsem jel proti slunci a clona nebyla nic platná když slunce bylo cca uprostřed výšky okna a sluneční brýle taky moc nepomohly tak 50tku jsem měl taky až za "cedulí".
Když se jede 70tkou tak je to cca 20m/s a devadesátka je 25 m/s.
Řeší se to tak, že si zajdeš k očnímu, možná i k dopravnímu psychologovi. Pak při jízdě budeš čumět před sebe kam jedeš a nebudeš jezdit jak magor. Pak v pohodě zvládneš do obce vjíždět 50 a nebudeš se bát co ti přijde za pozdrav.
Taky to oceníš až ti něco vleze před auto, poslední dobou třeba divočáci běhaj i po městech, a když jedeš kilo tak máš problém
Když včas nevidíš vesnici tak jak chceš řešit krizovky?
V obcích kde to funguje jako "trestné" měřící zařízení, tak to zpravidla funguje tak, že o body nepřijdete, ale zaplatíte pokutu... Třeba jsem jednou platil cca 700Kč... Dopis došel asi po měsíci. Ale to jsou zpravidla vyhlášená místa... Třeba Rosice, Ivančice atd... Samozřejmě podle místa. Kolega platil v Ivančicích snad už třikrát...
Podle zákona musíte být schopen zastavit na vzdálenost, na kterou vidíte. Nejen zpomalit na 50 km/h.
Většina těchto radarů je informativní, tedy přestupky nezaznamenávají. Pokud ho zaznamenají, přijde vám/provozovateli výzva k zaplacení pokuty. O body nepřjdete jen díky tomu, že vám nepřijde pokuta za rychlost ale přijde vám jako provozovateli vozidla výzva k zaplacení "odpustku". Nezajistil jste totiž, že s vaším vozidlem nebudou páchány dopravní přestupky. Viz §10, odst.3 a §125f, odst.1,2 z. č. 361/2000Sb.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.