Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na bonus - chápu správně?

Od: joujou odpovědí: 3 změna:

Zdravím. Mám moto Jawa 50 po dědovi. Přepsal na mne moto v červnu a pojistka se nijak (doteď) neřešila. Od roku 2000 byl u Kooperativy, roku 2011 přešel k ČSOB, kde platil 123,- (měl jako bonus 11 let - 132 měsíců od Kooperativy). Pojistku již zrušil a je na mne založit novou na mé jméno. Je mi 17 a Koukám také po ČSOB. V kalkulačce mám vše vyplněné ale nevím, jak mám chápat ten "bonus". Mám vyplnit, že je vozidlo pojištěno 9/20/0 let když jsem nový majitel? Ta délka pojištění se váže na majitele nebo obecně na vozidlo?

Moc děkuji za pomoc!

ctrlv.cz/...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Bonus se přiznává za délku doby tvého pojištění bez škodní udalosti. Teď ještě nemáš žádný bonus, teprve s postupem let se ti začne nějaký bonus počítat.

hodnocení

1x

Délka "bezeškodního průběhu" (bonus) se váže na majitele, nikoliv na vozidlo. Když vozidlo prodáte a koupíte jiné, bonus Vám zůstává a dokonce se převádí i mezi pojišťovnami.

Takže pro Vás je to bepředmětné, musíte začít od začátku.

hodnocení

0x

Bonus je na Vas, pojistovny jsou schopny si jej vzajemne zjistit a zapocitat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]