Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smlouva mezi 2 osobami

Od: pavelkocor odpovědí: 7 změna:
Dobrý den mám dotaz můj nejdelší kamarád pod natlakem romske dvojice , byla dohodla kupní smlouva ohledně prodeje auta značky golf 4 dohodnou splátkového kalendáře doposud neuhrazena ani jedna splátka ani převod po Plné moci druhé osobě jen na převod automobilu následně informován o tom ze Romové v tom jezdí bez řidičského průkazu auto bylo přistižený u vykrádání budovy , kamarád se mnou sepsal smlouvu z ověřeným podpisem smlouvy + pnou moc také ověřenou podpisem majitele povinného ručení cenu Za auto sem zaplatil tak teď nevím co mám dělat když PČR mi zásadně nepomůže protože mají kupní smlouvu bez ověření podpisu ale prý nemusí být. Proto pokračují dal abych byl oprávněn být majitelem auta ja a ne osoby které zásadně porušují smlouvu tím ze provozují automobil tím ze peníze nebyly daný majiteli další tím ze porušili plnou moc 10 dnů přepsat auto na sebe další trestné činnosti kdy bylo vozidlo přistižený u loupeže obavám se ze tohle stačí na to aby mu sodu vrátil auto nebo li mě když mám kupní smlouvu i plnou moc dekuju za každé rady nevím už jak Dal 6 dni už řeším jak se zmocnit auta a odebrat romum než začnou ještě větší problémy

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janh*
hodnocení

1x
Hej dyk more...česky by to napsat nešlo?

hodnocení

1x

Jestli jsem dobře pochopil lehce nesrozumitelný dotaz, tak Vám Váš kamarád prodal auto, které už před tím prodal někomu jinému? To ale nejde, to je v podstatě podvod. Nic na tom nemění fakt, že Vašemu kamarádovi první kupující nezaplatil a už vůbec nic to nemá společného s tím, jestli má první kupující řidičák. Buďte rád, že se tomu policie moc nevěnuje, kamarád i Vy byste z toho mohli mít problém.

doplněno 25.09.20 09:47:

Celé to musí vyřešit Váš kamarád. Teprve po tom, kdy to bude všechno v pořádku, Vám může auto prodat. Vy do toho nezasahujte, pokud si nechcete přidělat další problémy.

A kamarád musí vrátit tazateli peníze.

asd1
hodnocení

1x

Takže kamarád nejdřív prodal auto a pak to cizí auto prodal tobě. Dobrej kolík, prodávat cizí auto. Zajdi za nim ať navalí zpátky prachy, když se bude cukat tak můžeš podat trestní oznámení pro podvod.

Po těch dvou si může vymáhat prachy sám. Pokud ve smlouvě nemá že auto je jejich až po úplném zaplacení, tak je těch romů a není jak jim ho sebrat. Mmch. povinnost přepsat do 10 dnů má i prodávající (sankce až 50k), nějaká plná moc na tom nic nemění.

hodnocení

0x

Muilý Pavle, zkuste si text po sobě přečíst a napsat stručněji a srozumitelněji oč jde.

Kámoš prodal auto, oni mu nezaplatili a tak prodal vozidlo Vám. Ale Vy vozidlo od nich nemůžete dostat? Je to tak?

xenofob
hodnocení

0x

to bude nějaká další provokace, tazatel si před svým návratem do džungle dělá legraci z někoho, kdo se mu bude snažit pomoct

takže rada zní: VRAŤ SE DO DŽUNGLE

hodnocení

0x

Kamarád vám musí vrátit peníze.Smlouvu roztrhejte,je neplatná,protože nemůže auto prodat dvakrát,to je i trestné.A po prvních,kterým to prodal si musí peníze vymoci on.Přehrál problém na vás,to není moc kamarádské.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]