Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové,
dokázal by mi někdo poradit, co by mohlo být příčinou mých trablů? Zkusím to stručně.
Letos na jaře se auto začalo přehřívat a "bublalo" do expanzní nádobky chladiče. Servis usoudil, že je špatné těsnění pod hlavou, následovala jeho výměna a auto fungovalo jako nové. Minulý týden servis provedl kompletní výměnu rozvodů a při převzetí vozidla jsem byl upozorněn, abych "hlídal hladinu vody, že museli do okruhu ca 1,5 litru doplnit". Po ujetí ca. 100km se auto najednou začalo přehřívat, expanzní nádobka se naplnila kapalinou až po okraj a hlavní hadice do chladiče byla tvrdá jak šutr. Množství kapaliny v okruhu bylo OK, jen byla tam, kde být neměla (v expanzní nádobce), kam jí vytlačil vzduch.
Auto topí, výměna víčka chladiče ani termostatu nepřinesla údajně nic (dnes mi ze servisu volali). Začali říkat něco o nutnosti vyměnit vložky válců, ale do toho že se jim nechce atd. atd.
Proto se ptám, zda je možné, aby po ca. 10.000 ujetých km umřelo těsnění pod hlavou znovu, jestli může mít nastalý problém souvislost s výměnou rozvodů (než jsem auto do servisu dal, nic se nepřehřívalo, žádný problém nebyl a jezdil jsem s ním několikrát denně) popřípadě jestli někdo z vás netuší, kde by mohl být problém. Už jsem se v minulosti v tomto servisu setkal s řešením problému metodou pokus - omyl, proto se ptám.
Jde u Hyundai Terracan 2,9 CRDi 4WD
Děkuju moc všem!
Určitě fouká do vody, těsnění hlavy pravděpodobné, ale může to být i prasklá hlava, blok apod. Může to být náhoda, mohli zmršit něco při práci na rozvodech (mlať do toho palicí ) Dá se čekat že budou tvrdit že oni nic a to samo...
Nejspíš hlava dolu a podívat se co je blbě = najít dobrého motoráře...
Hlava se rovnala, dělala se na ní tlaková zkouška, šrouby se použily nový a dotahovaly momentem... nebo mi to aspoň bylo řečeno...
Taky si myslim, že to bude zase těsnění a to buď bylo nekvalitní (dávat Viktor Reinz) nebo špatně vybraná tloušťka, příp. nekvalitní montáž (utažený na jiný moment - špatný postup, nepřesný momenťák nebo prostě to prase utáhlo jen od oka, nový šrouby jen vyúčtovali ale dali starý, utahovali je "do oleje" - možných chyb je spousta...)
A rozhodně bych vyměnil servis.
Vložky tam jsou, ale prej to jsou nějaký "suchý vložky", já o tom vím asi tolik, jako o chovu mravenečníků... Teď jsem volal s jiným servisem a tam mi řekli, jestli jsem neupadnul, že cena vložek plus práce by mnohanásobně přesáhla cenu toho auta (je to starej teréňák, kterýho mám pro radost) a že ještě neslyšeli o tom, že by někdo vložky válce měnil, protože se prý musí rozebrat celej motor do posledního šroubku...
Původní servis si tu informaci o vložkách a o tom, že prý občas nějak klesají a pak se musí vyměnit, našel na internetu. Tak nevím, ale jsem z toho tak trochu roztrpčenej...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.