Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě motorky + řidický průkaz

Od: metrod123 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den potřebuji poradit chci motorku od 15 ne skutr mohu rídit třeba crosku? Případě jakou? vím že plnohodnotná motorka je od 16 ale chtěl bych vědět jestli si můžu dělat ridičák místo 16 v 15 myslím na tu skupinu kterou můžu až od 16?

Předem děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek dne.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pet32
hodnocení

2x

Začít můžete v 15, ale zkoušku až den po vašich 16.

daniela1
hodnocení

1x

@metrod123, co si třeba přečíst zákon nebo alespoň nějaký výtah z něj...

Skupina AM, od 15 let, není omezena na skútry, ale na konstrukční rychlost a zdvihový objem... Popřípadě i na další parametry podle toho, o kolika kolové vozidlo jde. Ale nevím, jestli to nějaká cross splňuje. Mimo skútrů vím třeba o Zipp Pro 50 ( motorkari.cz/... ), ale to není zrovna crosska.

" Plnohodnotná motorka"je alespoň pro mě něco trochu jiného, než 125ka do 11 kW, ale to asi není až tak podstatné.

A o A1 v 15 to už napsal správně @pet32, před 16. narozeninami to nejde.

hodnocení

1x

Od můžeš AŠ na skupinu AM což je na malé moto do 50ccm a max rychlosti 45km/hod...což je z aším produkce je Babeta nebo veterán Jawa 50 typ 550 tzv pařez,pak ještě aixama-auto-moped opět do 45km!

hodnocení

0x

Za mne / je fakt, že už je to hodně dlouho/ jsem dělal řidičák před narozeninami, ale platnot byla omezena dosažením věku. Tj sice jsem měl řidičák, ale nebyl ještě do dosažení narozenin platný.

hodnocení

0x
Taky jsem si zacal delat ridicak na auto v 17ti, zkousky jsem taky udelal v 17ti, ale pro papiry jsem mohl na VB az po 18ti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]