Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se měli správně zachovat?

Od: slavo® odpovědí: 6 změna:

Vozovka o dvou jízdních pruzích v jednom směru jízdy.

Pruh blíže k chodníku je vyhrazený pro BUS, TAXI a KOLO.

Ve vzdálenějším pruhu jede osobní auto protože do druhého nemůže.

To auto dohání houkající sanitka a přitom jede v tom pruhu co auto.

Auto jelo dále ve svém prruhu a nezrychlilo a ani neuhnulo do vyhrazeného pruhu.

Proč ho sanitka nepředjela vyhrazeným pruhem i když mohla nevím, jela chvíli za ním a pak se ztratily za zatáčkou.

Mohlo to auto přejet do vyhrazeného pruhu v tomto případě a nebo mohlo zrychlit nad povolenou rychlost?

doplněno 23.09.20 06:47:

mathew má částečně pravdu.

Neviděl jsem už jestli to auto sanitce uhnulo a nebo jestli ho sanitka zprava objela. ( to jsem si tady domyslel ).

Akorát mě udivilo, když sanitka před sebou viděla to auto proč nepřejela do vyhrazeného pruhu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Slavo, Vy mne stále udivujete, myslím si, že snad to nemyslíte vážně, ptát se jako šofér.

Mohlo to auto přejet do vyhrazeného pruhu v tomto případě ***Ano, pokud to bylo třeba tak uhnout, ale nevím jaká byla opravdu situace na vozovce, zdali nestačilo se jen namáčknout vlevo...

a nebo mohlo zrychlit nad povolenou rychlost?***Tak to určitě nikoliv.

hodnocení

Mě právě zarazilo, že ho ta houkající sanitka nepředjela vpravo vyhrazeným pruhem i když mohla a nebo do toho vyhrazeného pruhu ona nesmí když je tam na vozovce jen BUS KOLO a TAXI?

mathew
hodnocení

3x

"nebo do toho vyhrazeného pruhu ona nesmí když je tam na vozovce jen BUS KOLO a TAXI?" *haha* mám takový pocit, že se to vůbec nestalo a Slavo si to celé vymyslel

hodnocení

2x
Uhnout nejen mohlo, ale mělo.

hodnocení

0x

To auto mělo v každém případě NĚKAM uhnout, třeba i do vyhrazeného pruhu. Saniťákovi se nedivím, protože pokud mu před ním jedoucí řidič nedá jasně najevo, co hodlá dělat, saniťák nebude riskovat případnou nehodu, kterou by mu pak policie klidně "přišila".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]