Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Budu mít takový zvláštní dotaz. Budu mít dvě stejná auta např. Škoda Fabia, jedna bude Combi, druhá krátká. Dle mého názoru Combi bude o trochu delší, takže i těžší, čili by spotřeba by měla být vyšší. Bude ta větší spotřeba jen velmi zanedbatelná nebo ne?
Dále, když mám dvě totožná auta, opět třeba Fabia, o kolik je Combi dražší?
Děkuji.
Octavia combi má o deci litru vyšší spotřebu paliva než model liftback. autobible.euro.cz/...
Ve většině případů je nárůst spotřeby u kombíku zanedbatelný. A můžou existovat i opačné případy. Kupříklad u Fabie je kombík těžší jen o málo a u jedničkové Fabie má kombík (ve verzi bez hagusů na střeše) lepší aerodynamiku než krátký hatchback, takže na dálnici má spotřebu nižší.
Kombík bývá většinou dražší. Čím starší auto, tak tím je ten cenový rozdíl menší. U nových to bývá 20 až 40 tisíc.
Sám jezdím s felicií kombi.Soused má krátkou a nadává,že to moc žerw.Ovšem podmínek,které ovlivňují spotřebu PHM je mnoho.Především největší je vliv vlastností řidiče.Někdy při jízdě od domova 160 km,jedu za řidičem,který neustále během jízdy šlape na brzdu.Já během těch 160 km šlápnu pětkrát.Snažím se jet plynule,.Proto mám spotřebu kolem 7 litrů,kdežto on při neustálých brzdících efektech bude mít spotřebu větší.a jsou ještě další způsoby jízdy,které spotřebu zvyšují.Třeba včasné řazení rychlostí,dojezdy do kolon a další.
JABRAKA
Mám Fabii III Combi,čtyřválec 1.2 TSI z roku 2017 a jezdím dálkové trasy i se zapnutou klímou za 4.6 - 4,8 L při rychlostech do 110 km, S tempomatem jsem dával Balt za 4.4 L.Po městě to bere 5,3 - 5,7 L na sto. O kolik je dražší nové combi nevím. Já ji kupoval jako roční auto od dealera auto škoda ve výbavě Style a vyšla na necelých 300 000.Můžu tu potom hodit fotku dlouhodobé spotřeby ale musel bych do garáže,která je mimo dům a to se mi teď nechce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.