Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto od 15 let

Od: black* odpovědí: 11 změna:

Zdravím chci se zeptat na auto od 15 let . Je to omezené na výkon v kW jako třeba do 40 - 50 kW nebo musí být od přímo od výrobce? Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

1x

od 15 let jedině kapotovanou čtyřkolku...vypadá sice jako auto ale schválena je jako motocykl...to kvůli přísným předpisům, nejen emisním...Takže jakési jednoduché autíčko pro děri co mají bohaté rodiče...jede to cca 45 km/H a raději bych si pořídil pořádný skůtr

Ale kdfyž jinak nedáte hledejte na netu znmačky AIXAM nebo MICROCAR

luke237
Wikipedia: Microcar

Byl jsem az prekvapeny, kolik se toho nabizi a vyrabi *sok*

luke237
Sorry, poslal jsem odkaz na mobilni verzi :( Tady je odkaz na plnou verzi: Microcars.

hoummy*
hodnocení

0x

Auto si sežeňte, kde chcete, legálně, ale já bych radši počkal 3 roky a udělal si normální řidičák, kupte si skútra, to je pro začátky dobré řešení. Auto s nižším výkonem je docela drahé.

pt®
hodnocení

0x

Například Mercedes "smart". V Belgii to autíčko mají 16 leté děti, co s ním jezdí do školy. - pt

luke237
hodnocení

0x
Auto az od 18 (bez omezeni vykonu) a i to je podle mentalni vyspelosti typickeho 18ti leteho zrejme jeste moc brzy :(

semir*
hodnocení

0x

dobrý den, jsou asi dvě firmy co vyrábějí takové vozítko od15let. Je to třídveřová mini verze, vyráběla to myslím společnost Tatra. Je tam motor ze skůtra nebo z čeho. Ale lze s ním jezdit, jedzí tu u nás asi tři.

mux

Tatra? To chci vidět *smich* Nevím o tom, že bych mohl s V8 3,5 jezdit v 15 letech *smich*

daniell*
hodnocení

0x

z hlediska ekonomického se to nevyplatí toto vozidlo musí být samozřejmě již z výrobce označeno jako vozidlo pro mladší 18-let tedy mít ten omezený výkon raději si kupte nějaký skutr nebo něco podobného . Skůtr seženete ojetý od 5000 nový asi od 14 000 Kč což není moc peněz, ale to auto pro nezletilé stojí celkem dost ojetiny jsem viděl od asi 55 000 Kč a jsou v hrozném stavu , vypadaj hrozně jsou to malé kraksny ve vnitř samé tvrdé plasty celé to je plastové i kastle výbava žádná okýnka na kličku centrál má málo které a auto co nejede ani 50 km/h na co? , s tím budete akorad špunt v koloně *smich* A pokud chcete nové tak si nachystejte něco přes 200 000 Kč což je hodně na něco co po technické stránce ani není auto a nejede víc jak 50 km/h *zed*. Své vlastní auto si předělat nesmíte a vydávat ho za vozidlo pro mladé tedy přesněji můžete ale se všemi poplatky , povoleními , bylo by potřeba nespočet testu a kontrol by vás to přišlo draž než několik nových těch přibližovadel *smich*. Takže se to nevyplatí.

doplněno 25.11.12 09:57:

zde stránka jednoho z výrobců těhle vozítek http://www.aixam.cz/ - máte tam i ceník při letmém pohledu zjistíte že nejlevnější stojí 260 000 kč a koroserii má z plastu *ee*.

doplněno 25.11.12 09:58:

ještě doplním tyhle vozítka se často používají po přemistování po velkých skladech a po firmách tam je to dobré ale do reálného provozu no mě by s toho asi brzo kleplo. ;)

hodnocení

0x

Pokud vygůglíš tak najdeš.Původně měla takové auto-moped dělat i Jawa,ale zdali ano nwn.Jinak u nás v JH jezdí-jezdili dva červený Aixam a to druhé oranžová metla s šedou a sportovnějšího stylingu myslím taky aixam ,ale jiný model.Tyto automopedy mají max speed 45km/hod ,můžou je jezdit ti co mají mejmenší ŘP tj.skupina Am a jsou mimo město brzdou provozu,zvláště tam kde lze s obtížemi předjíždět!

doplněno 25.11.12 12:53:

To Daniel-stou poslední větou *palec* souhlas párkrát jsme se za ním museli ploužit do práce skoro deset kiláků ,sice do práce až tak nevadilo,ale řídit v danou chvíli,tak mne klepne.

jyri*
hodnocení

0x

zdar hele já mám city sport ridičák mám 5měsíců a auto taky tak dal jsem ho do autodílny aby mi z něj vytáhly omezovač jelikož byl připojen na elektriku tak sem to sám nezvládl když tam byl omezoovač jelo to na rovině kolem 60km/h ted bez omezovače to jede sice 90 ale žere to hrozdně žerfe to ted asi o 2litry víc a nevím kde jsi vzal že by mělo 40kw :DD mají kolem 7kW ale poradím ti takhle za ty prachy co sem do toho dal ted lituju měl sem si koupit pořádnou motorku nějakou silnici která alespon něco jede todle autíčko je utrpení opravdu radim ti dobře nekupuj ho

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]