Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
měl bych prosbu a potřeboval bych poradit jaký koupit vůz v cenové relaci 50-75tis. Ročník může být klidně 2000 a vyšší.
Moje představa: Benzínový motor, max. 1.6 MPI,
karoserie: hatchback nebo malé combi, pětidvéřové
Nepotřebuji žádné vymoženosti, spíše spolehlivý, jednoduchý vůz, bez náchylností ke korozi, levné ND a opravy.
S autem se bude jezdit jak mimo město, město ale i dálnice. Nepotřebuji žádného trhače asfaltu na frajeřinky, ale spolehlivé auto, dříče, co není úplně líný.
Autům nerozumím, takže spíš nějaké kandidáty, co jsou tzv. sázka na jistotu. Předchozí vůz Felicia 1.3
Jestli má někdo zajímavé tipy, tak prosím sem snimi, budu rád a nechám si rád poradit.
Děkuji všem za přínosné reakce.
Především - jak jsi na tom se servisem? Budeš si to opravovat sám? Pokud ne, tak se zamysli nad tím, zda ty nebo někdo z tvého okolí nemáte nějakého dobrého servisáka aut, třeba jen někoho ke komu se pravidelně jezdí. Takového člověka bych se především ptal, protože je pravděpodobné, že ti to bude spravovat a možná ho přizveš na poradu při koupi.
Jinak za mne - před třemi lety jsou koupil Picasso dovezené z Itálie za 45000 (benzín+plyn 1.6; tacho 156xxx). Nějaký servis to chtělo, a už jsem s ním najel cca 110 000 km nejen po Česku, ale i po mnoha jiných státech. Podle mne je to velmi pohodlné a spolehlivé auto.
Měl jsem Chevrolet Aveo. Aktuálně se prodává kolem 50tis, ale podle mého se o ceně dá vždy jednat. Já to koupil jenom protože žena si zlomila nohu a rychle jsme potřebovali nějaké auto. No a Aveo bylo přijatelně velké, přijatelně levné a koupil jsem jej pobité kroupama, tudíž se slevou. Nečekal jsem od toho žádný zázrak ALE to auto sloužilo do roztrhání těla. Jednoduchá technika, jedině co - každý rok se musel měnit pískající řemen od alternátoru za 300,-. Jinak no problemo, nakonec jsem to používal jako služební auto a najel 60tis km. Pak jsem ho prodal ještě se ziskem. Naprosto neuvěřitelné. Jenom tedy na dlouhé jízdy dálnici to moc není - v porovnání se Superbem co jezdím teď je komfort hodně nižší. Ale zas z Feldy to bude pozitivní posun.
Fabia 2 začíná na cca 80 000kč.
Na 70 000kč to jsou po bazoši a sauto vesměs vybydlené mrchy s holou výbavou a nájezdy nad 200tkm a skoro samé htp 1.2
Do toho bych nešel, kdybych hledal spolehlivost, ale při vyžším rozpočtu, proč ne.
Cena je ale mimo limit.
Jako napadl mě i Focus, ale co ho různě servisuju, tak mě +/- vadí, nevadí.
Má ještě MK2 tapicírunky z lisovaného papíru jako MK1? To je momentální problém, který nezkousnu a raději předraženou VW/Škodu .
Místo na zadních sedačkách je pro děti...
Voe 13 let stará piksla, Fobie (Roomstr) se 172 kkm za 100k? To jako někdo koupí? Navíc 1,6 16V co ještě k tomu tahala vozejk... Ta cena neni mimo limit ale úplně mimo.. Nebo jsou lidi tak zblblí (Škoda nejlepší) že ty prachy za to daj
Navíc ten karel vypadá jako bazar (soukromník určitě pojede nafotit auto před bazar a dělá novou TK ), tak se dá čekat že i ostatní informace o autě budou podobně věrohodný
Naleštěný že i boky gum se lesknou jak psí kulky
Kombíka Focuse 8 let starýho se 130 kkm jsem kupoval za 50k, stav byl bez investic ve slušný výbavě (climatronic, vyhřívaný čelní sklo + sedačky, zimní kola prémiovky s 6mm vzorkem k tomu atd. Mám ho 7 let a zatim jen spotřebák...
děkuji za odpovědi, přidám jen, že servisáka žádného nemám, takže je to takový kup naslepo...
Ještě mě zaujal Ford Fiesta 1.25 55kW ročník 2006-2008, co myslíte špatná volba?
Může být shnilá (asi bude :D), jinak vcelku ok...
Koukni na Punto 2FL motor 1,2 8V - levný a slušný auto.. Za 30 jsou pěkný kusy srovnatelný s Fobíí za 60k...
U ojetin rozhoduje stav konkrétního kusu, jak zaplatíš tak jde všechno za tebou = pořádně prohlídnout, zaměřit se na zásadní problémy = koroze, bouračky, stav hlavních (drahých) dílů, opravy pro prodej "aby to dokázalo odjet" - prahy vykytovaný a stříklý asfaltem apod. Prostě při naupování použít hlavu
@rk123 Stačí někdo, kdo už chvílu řídí.. - taťka, stejda, ...
a nebo pak někoho, kdo nebude mít růžový brejle a uvidí aji ty věci, kterých ty si zkrz ty brejle nevšimneš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.