Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s nástřikem bezbarvým lakem

Od: rek odpovědí: 10 změna:

zdravím, udělal jsem chybu, na doporučení prodavače v obchodu Barvy laky jsem nastříkal dveře bezbarvým lakem C496. Tvrdil že je odolný benzinu, ale není. Můj dotaz: je možno na tento lak nastříkat opravdu dvousložkovým ColorMatic ve spreji anebo to musím umýt ředidlem celé? Výrobce ani jednoho laku se mi nedaří dopátrat. Gůgl mi vždy nabídne prodejce.

Děkuji za názor

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

? hbbody.com.gr/...

HB BODY S.A. INDUSTRIAL AREA SINDOS - THESSALONIKI - GREECE

? C496 2K HS Clear hbbody.com.gr/...

... potom tedy záleží na co to stříknul, že to neschne a stále to bere rozpouštědlo.

hbbody.com.gr/...

Píšou Aceton, takže na ten to bude vždy silně reagovat.

rek
hodnocení

to gumidek: nechápu na co reagujete acetonem? Díval jsem se na odkazy ale nic mi neříkaj; neumím anglicky. děkuji za objasnění.

Tak si klikni do toho odkazu v mé odpovědi. Je tam pdf a na 3 listu je složka aceton.

Je běžná pro ředění barev.

rek
hodnocení

díky za ujasnění.

hodnocení

2x

Umýt. Ty jednosložky jsou k ničemu. Mám dobrou zkušenost na podklady plničem ze SprejMax 2K.

rek
hodnocení

díky, ale tajně jsem doufal v jnou odpověď.. Umytí znamená i opětné stříkání barvy :( Zatím to nechám a budu doufat že to sluníčko trocha vytvrdí, ale budoucnost je jasná *zed*

Nevytvrdí. Stačí opět kápnout rozpoštědlo.

Mě to brala po 3 měsících mírně okena, když jsem zasklíval okno. Normálně barvila hadru. No já byl tehdy tak naštvanej, že bych s tím praštil. Dnes už jedině dvousložky nebo profi lakovna amám klid.

jenda2*
hodnocení

1x
Proc jste nezkusil na skrytem miste nanest novy lak na stary? Uz by jste mel jasno a nemusel se dotazovat. Dvouslozkovy sprej ma zespod sponu k rozbiti druhe slozky uvnitr. Pokud ji nema, neni to dvouslozkovy klasicky lak.
rek
hodnocení

Vyzkoušet to nelze, protože po startu laku se musí použít max do 10 hod. tudíž při neúspěchu je sprej na vyhození.

Jde mi o to že barva je rozpustná acetonem zrovna tak jako lak C496, tudíž dvousložka by se měla chovat stejně k laku jako k barvě, nebo se mýlím?

Takto vzniklé dvě vrstvy bezbarvého laku by snad nemusely být na závadu.

Proto se ptám na názor rádců, třeba má někdo podobnou zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]