Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
sem tam se mi rozsvítí ikona serva, někdy ztuhne řízení (velmi málo) a někdy se mi zdá, že volant jde velmi lehce (sekundová záležitost). Auto už jsem měla v servisu, s tím, že když servo nesvítí pořád tak nemůžou zjistit příčinu, vyměnili olej, těsnění a hadičky a po měsíci ježdění se servo při některých jízdách ohlásí - za poslední týden 2x, po cca 20km a svítilo až do zastavení, po opětovném nastartování nic Chtěla bych se zeptat na co by se tedy měl servisák zaměřit, aby nerozebíral celé auto, jak dlouho s tímhle můžu jezdit, přece jen vozím malé dítě. Může se volant úplně zaseknout, že s ním vůbec nepohnu?
Děkuji Sikorová
Aha, no tedy, zatím se nestalo, že by se uplně zaseklo. Ale všimla jsem si, že se to projevuje jen při odbočování do leva. Dneska kupříkladu 50km do práce a ani ťuk třeba ještě spal. Děkuji za rady, zajedu na to STK vezmu to jako první možnost.
Sikorová
Vyměň mechanika, tenhle neví co s tim..
Řeší se to často, tak použij google a hledej "Fabia servo". Zbytek viz Gumid - snímač, čerpadlo... U Fobie častý problém..
Může ztuhnout na začátku zatáčky a než ti dojde o co jde tak budeš ve škarpě. Sice točit jde, ale větší silou a pomaleji. První pocit je, že se řízení úplně zaseklo
Ďábel, ale souhlas s oběma.
Přidám, že může být i zaoxidovaný kontakt u napájení. Tečou tam velké proudy. V kanálu 44 jsou měřené hodnoty a lze i nakódovat různou výpomoc serva, pokud by pomáhalo málo.
Zdůrazním "vyměnit servis". Je to běžná závada a je potřeba diagnostika v kombinaci s člověkem, který tomu rozumí.
Někdy kolem roku 2002 Škoda oznámila konstrukční vadu, která se vyznačovala touto závadou. Vyzvala majitele a ti měli cirka rok na bezplatnou opravu. Měl jsem Fabku z druhé ruky a první majitel se na to evidentně vykašlal. Asi rok po koupi mě to takto začalo zlobit a můj dvorní servisman to nedokázal opravit. Pak jsem přijel na pravidelnou prohlídku na STK a tam v počítači zjststili, že to nemám opravené a zadara mě to sami na dílně opravili. Závada byla ve vlhkosti v nejnižším bodě svazku kabelů mezi řídící jednotkou a posilovačem. Veškerá oprava spočívala v rozříznutí černého obalu svazku kabelů v onom ohybu. Vše opraveno a funkční u mne ještě asi 5let a myslím, že do dneška stále někde ještě jezdí. Tak asi tak.
Hezký den. Jestli reagujete na mou odpověď, tak musím upozornit na to, že jsem zřejmě nepopsal opravu srozumitelně. Opravili to sice sami, ale ve svém přiléhajícím servisu k STK-čku. Servis je značkový Škoda. A jenom náhodou to tak prošlo, že obojí má stejnou účetní. Pokud je někde samostatný STK, tak tam to neudělají. Oni přece nejsou opraváři. Tak asi tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.