Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kabriolet: Mx-5, Z4, 320 E93

Od: marty* odpovědí: 5 změna:

Hezký den přeji, již delší den uvažuji o koupi auta. Variuju mezi miatou mx-5 a bmw Z4, chtěl bych auto jako daily, nájezd cca 15k ročně. Trochu mě samozřejmě u bmw děsí náklady na servis atd., ale možná to nedokážu přesně odhadnout, je ale zřejmé, že mazda bude levnější. Problém obou, na daily, je soft top: na mx-5 a z4 bych si dal strop cca 210 tisíc. Nakonec jsem jel v bmw 320 E93 a strašně mě baví styl jízdy, samozřejmě elektrický hardtop, takže by se mi zdálo, že jako daily je E93 nejlepší variantou: viděl jsem, že se dají sehnat kusy rok 2008 až 2011 do 300tisíc, nebo malinko nad - v tomhle případě bych do toho šel, ale znovu se bojím jestli mě nesežerou náklady. Jen podotýkám, že všechna auta kolem 130 najetých tis km. (u miaty asi by to bylo v cenové kategorii méně). Co byste doporučovali vy? (střecha dolu je podmínkou) - na každodenní ježdění a rozumným servisem (300 za miatu dávat nechci už jen proto, že má 2 sedadla, atd.). Ve všech variantách by se jednalo o auto na cca 5 let, E93 bych byl rád, kdyby vydrželo třeba 7. díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

MX-5

Pokud se vlezes do Miaty, tak neni vubec o cem premyslet. To je skutecny roadster. Ne luxusni osobak bez strechy pro holice.

marty*
hodnocení

a jako daily se soft-topem je to oka? pár lidí mi říkalo, že není problém... ale trochu nevím

MX-5

Soft top je obecne na prd u jakehokoliv convertible, hlavne kvuli hluku ve vysich rychlostech. A nesmi se zapominat na to, kde parkujes. At se pak nedivis, ze te to nekdo prorizl.

U pouzitelnosti jde o to, co si pod takovym dennim pouziti predstavujes. Jako kazdy roadster je urceny do mesta a okoli. Pokud s tim chces jezdit na hory, vozit rodinu nebo naklad, pak to uplny ideal na denni jezdeni nebude. Jinak uplne v pohode. Dokud jses teda mlady a nevadi te pri vystupovani vstavat az ze zeme.

Je to auto pro zabavu, tedy zcela neprakticke a na denni jezdeni musis byt srdcar, ktery to tak proste chce. Pokud to tak necitis, tak treba takova Oktavka je po vsech strankach praktictejsi.

marty*
hodnocení

a jako daily se soft-topem je to oka? pár lidí mi říkalo, že není problém... ale trochu nevím

mathew
hodnocení

0x

Z toho výběru jednoznačně E93 pokud to má být na denní ježdění. Mx-5 sice vypadá jako nejsportovnější, ale na okruhu bude bezkonkurenčně nejpomalejší pokud nebude to BMW se základním motorem, ale s tím co tam patří tedy R6. No a až bude tu Mx-5 na semaforech předjíždět ženská v Oktávce tak si taky budeš připadat trochu divně;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]